Tilgjengelige godkjente rotsertifikater for Apple-operativsystemer

Trust Stores inneholder godkjente rotsertifikater som er forhåndsinstallert i iOS, iPadOS, macOS, tvOS og watchOS.

Om godkjenning og sertifikater

Hver Trust Store kan inneholde opptil tre kategorier av sertifikater:

• Godkjente sertifikater etablerer en tillitskjede som bekrefter andre sertifikater som er signert av godkjente røtter, for eksempel for å etablere en sikker forbindelse til en nettserver. Når IT-administratorer oppretter konfigurasjonsprofiler, er det ikke nødvendig å inkludere disse godkjente rotsertifikatene.

• Spørringssertifikater (Spør alltid) er ikke godkjente, men blokkeres ikke. Når et av disse sertifikatene brukes, blir du bedt om å velge om du vil godkjenne det eller ikke.

• Blokkerte sertifikater anses for å være kompromitterte og godkjennes aldri.

Gjeldende Trust¬Store

Liste over tilgjengelige godkjente rotsertifikater i iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, tvOS 17 og watchOS 10{

Tidligere delte Trust Stores

Fra og med iOS 12, macOS 10.14, tvOS 12 og watchOS 5 bruker alle de fire Apple-operativsystemene en felles Trust Store. Etter hvert som Trust Store-versjonen oppdateres, arkiveres tidligere versjoner her:

Arkiverte Trust Stores

iOS

macOS

watchOS

tvOS

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.