Om sikkerhetsinnholdet i sikkerhetsoppdatering 2018-001

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i sikkerhetsoppdatering 2018-001.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet. Du kan kryptere kommunikasjon med Apple ved å bruke PGP-nøkkelen for Apple-produktsikkerhet.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

Sikkerhetsoppdatering 2018-001

Utgitt 24. april 2018

Crash Reporter

Tilgjengelig for: macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Et program kan være i stand til å få utvidede rettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret feilhåndtering.

CVE-2018-4206: Ian Beer fra Google Project Zero

Kjerne

Tilgjengelig for: macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Et skadelig program kan kanskje utføre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: I noen tilfeller vil ikke enkelte operativsystemer kunne forvente eller korrekt håndtere feilsøkingsunntak for Intel-arkitekturen etter visse instruksjoner. Dette problemet ser ut til å stamme fra en udokumentert bivirkning av instruksjonene. En angriper kan utnytte denne unntakshåndteringen for å få tilgang til Ring 0 samt få tilgang til sensitivt minne eller styre operativsystemprosesser.

CVE-2018-8897: Andy Lutomirski, Nick Peterson (linkedin.com/in/everdox) fra Everdox Tech LLC

Oppføring lagt til 8. mai 2018

LinkPresentation

Tilgjengelig for: macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Behandling av en skadelig tekstmelding kan føre til forfalskning av grensesnittet

Beskrivelse: Det var et problem med forfalskning i håndteringen av URL-adresser. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2018-4187: Zhiyang Zeng (@Wester) fra Tencent Security Platform Department, Roman Mueller (@faker_)

Når sikkerhetsoppdatering 2018-001 installeres, oppdateres Safari til versjon 11.1 (13605.1.33.1.4).

Slik kontrollerer du hvilken versjon av Safari som er installert på Mac:

1. Åpne Safari.

2. Velg Safari > Om Safari.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.