Nytt for bedrifter i iPadOS 14

Les om bedriftsinnholdet Apple har publisert for iPadOS 14.

iPadOS 14-oppdateringene forbedrer enhetens stabilitet, ytelse og kompatibilitet og anbefales for alle brukere. Enhetsadministratorer kan administrere programvareoppdateringer ved hjelp av en MDM-løsning.

Hvis du ønsker informasjon om generelle forbedringer, kan du lese artikkelen om iPadOS 14-oppdateringer.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i disse oppdateringene, kan du gå til Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

iPadOS 14.7

Feilrettinger og forbedringer

• Løser et problem i Oppsettsassistent som hoppet over passordpanelet hvis Touch ID- og Face ID-panelet ble hoppet over.

• Oppsettsassistent vises ikke lenger etter at en enhet startes på nytt.

• Programtrafikk vil ha riktig rute gjennom den konfigurerte VPN etter behov med delt tunnel.

iPadOS 14.6

Feilrettinger og forbedringer

• Løser et problem som kan føre til at enheter kobler seg fra 802.1X Wi-Fi-nettverk når de skanner etter tilgjengelige nettverk.

• Løser et problem som hindret administrerte enheter i å behandle MDM-kommandoer etter å ha mottatt en ManagedMediaList-kommando.

• Løser et problem som forhindret at administrerte enheter slås på etter en programvareoppdatering.

iPadOS 14.5

Enhetsadministrering

• Diktering lokalt på enheten kan nå aktiveres for enheter under tilsyn.

• Delte iPad-enheter kan nå konfigureres til bare å tillate gjesteøkter.

Feilrettinger og forbedringer

• Exchange-kontoer kan fjernes manuelt av en bruker hvis den tilknyttede konfigurasjonsprofilen er fjernet av MDM.

• Safari laster inn nettsteder når nettverksutvidelsesfilteret brukes sammen med en global proxy-nyttelast.

• VPN-bryteren Koble til etter behov deaktiveres nå på riktig måte når det er angitt.

• Apper som bruker CallKit-rammeverket, kan nå vise oppringerinformasjon basert på lokal telefonutvidelse.

• Enheter som er konfigurert med Apple Configurator, vil omgå velkomstskjermen for å sikre at enhetskonfigurasjonen er fullført.

• Et symbol som er definert for et Web Clip, beholdes nå i stedet for å bruke favorittsymbolet fra nettstedet.

• Synkroniseringen av Exchange-kontoer mislykkes ikke lenger når notatsynkronisering er aktivert for en konto.

• Løser et problem som hindret delte Exchange-postbokser i å godkjennes når de konfigureres som IMAP.

iPadOS 14.4

• Løser et problem som forhindret Hurtigvisning i å vise passordbeskyttede Microsoft Office-filer.

• Apper som er bygget med Xamarin-rammeverket og installert via MDM, vil nå starte som normalt.

iPadOS 14.3

• Løser et problem som kunne føre til at AirPrint-enheter ikke vises når du administrerer skrivere med en konfigurasjonsprofil.

• Enheter ber brukere om å endre passordet etter at den definerte maksimale varigheten på sikkerhetskoder fra Passcode MDM-nyttelasten har gått ut.

iPadOS 14.2

• Når MDM definerer et nettverk via en Wi-Fi MDM-innstillinger og deaktiverer alternativet for randomisering av MAC-adresse, kan Privat adresse-funksjonen ikke lenger aktiveres manuelt av brukere.

• Hvis global HTTP-proxynyttelasten er konfigurert slik at direkte trafikk ikke er tillatt som reserve, tillater enheter ikke lenger direkte trafikk når PAC-filen ikke kan nås.

• Når en privat adresse er aktivert for et trådløst nettverk, vises MAC-adressen til maskinvaren ikke lenger i ARP-trafikk.

iPadOS 14.1

• «VPN alltid på»-konfigurasjoner uten CellularServices-tjenesten kobler nå til VPN over mobilnettet.

• For apper fra tredjeparter vises «Innhold ikke tilgjengelig» ikke lenger i Filer-appen.

• VPN-apper fra tredjeparter kobler til på nytt etter nettverksoverganger.

iPadOS 14

iPadOS 14 inneholder nye funksjoner som for eksempel VPN per konto, forbedret engangspålogging og andre forbedringer i enhetsadministrering.

Enhetsadministrering

• Med MDM-forespørsler om installert app begrenses innvirkningen på enhetsbelastningen ved å angi ulike elementer som skal returneres.

• I iPadOS 14 lanseres en ny personvernfunksjon for Wi-Fi-nettverk. Når en iPad kobles til et Wi-Fi-nettverk, identifiserer den seg med en randomisert MAC-adresse. Det genereres bare en ny MAC-adresse én gang for hvert Wi-Fi-nettverk enheten kobles til. For et kjent nettverk genereres en ny tilfeldig adresse bare etter at du har valgt alternativene «Nullstill nettverksinnstillinger», «Slett alt innhold og alle innstillinger» eller «Nullstill alle innstillinger». For nettverk definert av en Wi-Fi MDM-innstillinger kan dette deaktiveres med alternativet DisableAssociationMACRandomization.

• Ved hjelp av Setup Assistant MDM-nyttelast kan du hoppe over en liste over oppsettelementer etter automatisk registrering og fremtidige oppdateringer.

• Nå kan brukeren enkeltvis identifisere administrerte apper som det ikke er tillatt å fjerne.

• Fonter som er installert via konfigurasjonsprofilen, er bare synlige for apper som implementerer API-ene for fonter som ble lansert med iPadOS 13.

• Enheter returnerer nå riktige DeviceCapacity-verdier til MDM-forespørsler om enhetsinformasjon.

• Nettklipp installert av MDM åpnes i den angitte appen uten å be om brukergodkjenning.

• Når du installerer en Exchange ActiveSync-nyttelast på nytt på en enhet, blir du ikke bedt om å autentisere nyttelasten.

• En enhet kan oppdateres til iPadOS 14 via MDM i enkeltappmodus.

• Apple Configurator kan nå endre oppsettet for Hjem-skjermen på iPadOS-enheter.

• For en konto konfigurert med Exchange ActiveSync MDM-nyttelast ignoreres serveren som returneres via AutoDiscover, hvis en server er spesifisert i profilen med nøkkelen til Exchange-vertsnavnet.

• Du kan laste opp en fil fra en administrert kilde til et administrert domene i Safari.

• MDM-kommandoen ListAvailableUpdates er bare gyldig på enheter som overvåkes.

Mail

• Exchange-kontoer på iPadOS 14 konfigurert for OAuth med skybaserte Microsoft-tjenester (f.eks. Office 365 eller outlook.com) oppgraderes automatisk til å bruke OAuth2-identitetsplattformen (versjon 2.0) fra Microsoft.

• «Hele meldingen er ikke lastet ned»-meldingen vises ikke lenger for e-poster for Exchange-kalenderinvitasjoner som inneholder notater.

• Avsenderkontoen oppdateres ikke automatisk fra administrert til ikke-administrert når du skriver en ny e-post.

• Løst et problem i Mail med at enkelte nye meldinger ikke ble vist i innboksen.

• Mail spør ikke lenger etter kontopassordet gjentatte ganger etter at det er endret.

Feilrettinger og andre forbedringer

• Hvis en IKEv2 VPN MDM-nyttelast utelater verdier i Dynamic SA-parametere, angis de følgende standardinnstillingene i iPadOS 14:

• NEVPNIKEv2EncryptionAlgorithmAES256

• NEVPNIKEv2IntegrityAlgorithmSHA256

• NEVPNIKEv2DiffieHellmanGroup14

• CryptoTokenKit har nå støtte for faste kjennetegn. Med faste kjennetegn kan tredjepartsutvidelser bruke kryptografiske elementer som er lagret på et smartkort eller en HSM (Hardware Security Module) på et nettverk.

• Safari viser en advarsel når du kobler til nettsteder som bruker versjon 1.0 eller 1.1 av TLS.

• Løst et problem som tidligere førte til at en enhet ikke svarte da du startet AirPlay-speiling med en Apple TV.

• Løst et problem som tidligere hindret VPN-tilkoblinger i å koble til på nytt.

• Løser et problem som tidligere kunne medføre at Kontakter-appen ble avsluttet uventet hvis mer enn én kildekonto var konfigurert.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.