Om iPadOS-oppdateringer 14

iPadOS 14 introduserer nye Apple Pencil-funksjoner og redesignede apper som utnytter den store Multi-Touch-skjermen på iPad. Kompakt design for Siri, søk og telefonsamtaler gjør det enklere å fokusere på de enkelte oppgavene. Intelligente, nye funksjoner som gjenkjenning av figurer og smart markering gjør det enklere å skrive notater. Skrible gjør det mulig å skrive i alle slags tekstfelt med Apple Pencil. Håndskriften din konverteres automatisk til tekst. Og et nytt Depth API i ARKit 4 gjør det mulig for utviklere å skape enda mer realistiske AR-opplevelser.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.8.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.8

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.7.1

iPadOS 14.7.1 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.7

iPadOS 14.7 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPhone.

iPadOS 14.7 inneholder følgende forbedringer og feilrettinger for iPaden:

• Hjem-appen åpner for å administrere nedtellinger på HomePod.

• Podkaster-biblioteket gir deg muligheten til å se alle programmer eller kun programmer du følger.

• Det kunne skje at menyvalget for deling av spilleliste manglet i Apple Music.

• Det kunne skje at avspilling av Dolby Atmos- og Apple Music Lossless-lyd ble avsluttet uventet.

• Det kunne skje at leselister viste ugyldig informasjon når man skrev Mail-meldinger.

• Det kunne skje at lyden hakker når man bruker en USB-C-til-3,5 mm hodetelefonadapter med iPad.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.6

iPadOS 14.6 inneholder støtte for abonnementer i Podkaster. Oppdateringen inneholder også feilrettinger for iPad.

Podkaster

• Det er nå støtte for å abonnere på kanaler og enkeltprogrammer.

AirTag og «Hvor er?»

• Det er nå mulig å legge til en e-postadresse i stedet for et telefonnummer i Mistet-modus for tilbehør i AirTag- og «Hvor er?»-nettverket.

Tilgjengelighet

• Talekontroll-brukere kan nå låse opp iPaden første gangen etter omstart ved hjelp av stemmen.

Denne oppdateringen inneholder også feilrettinger for følgende:

• Det kunne skje at påminnelser ble vist som tomme linjer.

• Det kunne skje at Bluetooth-enheter koblet fra eller sendte lyd til en annen enhet under en samtale.

Du finner informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.5.1

Denne oppdateringen retter en feil med funksjonaliteten for åpenhet rundt appsporing der enkelte brukere som tidligere hadde deaktivert «La apper be om å spore» i Innstillinger, i noen tilfeller ikke mottok forespørsler fra apper etter at funksjonen var aktivert på nytt. Denne oppdateringen inneholder også viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.5

iPadOS 14.5 har støtte for AirTag og gjør det mulig å velge forskjellige hudfarger for emojier med par. Åpenhet rundt appsporing gir deg kontroll over hvilke apper som kan spore aktiviteten din på tvers av andre selskapers apper og nettsteder.

AirTag og «Hvor er?»

• Det legges til støtte for AirTag, slik at du kan holde styr på og finne viktige ting som nøkler, lommebok, ryggsekk og mer på en trygg og sikker måte i Hvor er?-appen.

• Du kan finne AirTag ved å få den til å spille en lyd med den innebygde høyttaleren.

• Hvor er?-nettverket har flere hundre millioner enheter som kan hjelpe deg med å finne AirTag, selv om den ikke er i nærheten.

• Mistet-modus varsler deg når AirTag blir funnet, og du kan skrive inn et telefonnummer som du kan bli kontaktet på.

Emoji

• Det legges til støtte for forskjellige hudfarger for individer i alle varianter av emojier hvor par kysser og par med hjerte.

• Det legges til nye ansiktsemojier og hjerteemojier og en ny kvinne med skjegg-emoji.

Siri

• Innkommende anrop kan annonseres av Siri, inkludert hvem som ringer, når du har på deg AirPods eller kompatible Beats-hodetelefoner, og du kan svare uten å bruke hendene.

• Gruppesamtaler i FaceTime støttes ved at du kan be Siri om å starte et FaceTime-anrop med en liste med kontakter eller et gruppenavn i Meldinger.

• Du kan be Siri om å ringe nødkontaktene dine.

Personvern

• Åpenhet rundt appsporing lar deg kontrollere hvilke apper som kan spore aktiviteten din på tvers av andre selskapers apper og nettsteder for annonsering eller deling med selskaper som selger data.

Apple Music

• Del sangtekstene du liker best, via Meldinger, Facebook- eller Instagram-historier, og abonnenter kan spille av klippet i Meldinger uten å forlate samtalen.

• Topplister i ulike byer viser hva som er populært i over 100 byer rundt om i verden.

Podkaster

• Programsider for podkaster har fått ny design for å gjøre det enklere å begynne å lytte til dem.

• Du får alternativer for å arkivere og laste ned episoder og automatisk legge dem til i biblioteket for rask tilgang.

• Nedlasting og innstillinger kan tilpasses for hvert program.

• Topplister og populære kategorier i Søk gjør det enklere å finne nye programmer.

Påminnelser

• Du kan sortere påminnelser etter tittel, prioritet, forfallsdato eller opprettelsesdato.

• Du kan skrive ut påminnelseslister.

Spilling

• Det legges til støtte for de trådløse Xbox Series X|S- og Sony PS5 DualSense™-kontrollerne.

Denne oppdateringen inneholder i tillegg feilrettinger for følgende problemer:

• Det kunne skje at meldinger nederst i tråden ble skjult under tastaturet i enkelte tilfeller.

• Det kunne skje at slettede meldinger fremdeles var synlige i Spotlight-søk.

• Det kunne skje at Meldinger ikke sendte tekstmeldinger i enkelte tråder.

• Det kunne skje at Mail ikke lastet inn nye e-postmeldinger for noen brukere før enheten ble startet på nytt.

• Det kunne skje at iCloud-faner ikke ble vist i Safari.

• Det kunne skje at iCloud-nøkkelringen ble hindret i å bli slått av.

• Det kunne skje at påminnelser som ble opprettet via Siri, ved en feiltakelse ble satt til tidlig om morgenen.

• Det kunne skje at AirPods sendte lyd tilbake til feil enhet ved automatisk bytting.

• Det kunne skje at varslinger om automatisk bytting for AirPods manglet eller ble dupliserte.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.4.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.4.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.4

iPadOS 14.4 inneholder følgende forbedringer for iPad:

• Kamera-appen kan nå gjenkjenne mindre QR-koder.

• Det er nå mulig å angi Bluetooth-enhetstype i Innstillinger, slik at hodetelefoner lettere kan identifiseres for lydvarslinger.

Denne versjonen inneholder også feilrettinger for følgende problemer:

• Det kunne forekomme forsinkelser ved inntasting og at ordforslag ikke ble vist i tastaturet.

• Det kunne skje at tastaturet ikke ble vist med riktig språk i Meldinger.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.3

iPadOS 14.3 inneholder støtte for Apple Fitness+ og AirPods Max. Oppdateringen introduserer også personverninformasjon på App Store og inneholder andre funksjoner og feilrettinger for iPad.

Apple Fitness+

• En ny treningsopplevelse som drives av Apple Watch, med treningsøkter i treningsstudiostil tilgjengelig på iPad, iPhone og Apple TV (Apple Watch Series 3 og nyere).

• Ny Mosjon-app på iPad, iPhone og Apple TV der du kan bla gjennom treningsøkter, trenere og tilpassede anbefalinger fra Fitness+.

• Videotreningsøkter legges til hver uke for ti ulike treningstyper: intervalltrening, sykling innendørs, yoga, kjernetrening, styrketrening, dans, roing, gange på tredemølle, løping på tredemølle og oppmerksom pulsreduksjon.

• Ta i bruk spillelister satt sammen av Fitness+-trenere i treningsøktene dine.

• Abonnement på Fitness+ er tilgjengelig i Australia, Canada, Irland, New Zealand, Storbritannia og USA.

AirPods Max

• Det legges til støtte for AirPods Max, som er nye lukkede hodetelefoner.

• Lytt til fyldig høykvalitetslyd.

• Den adaptive equalizeren tilpasser lyden i sanntid i forhold til hvordan øreputene sitter på hodet.

• Bruk aktiv støykontroll for å blokkere støy fra omgivelsene.

• Bruk Lydfremhevingsmodus for å høre lyd fra omgivelsene.

• Romlyd med dynamisk hodesporing sørger for en kinoaktig lytteopplevelse.

Bilder

• Apple ProRAW-bilder kan redigeres i Bilder-appen.

• Det er nå mulig å ta opp med 25 bilder per sekund.

• Speilvend kameraet på forsiden når du tar bilder med iPad Pro (første og andre generasjon), iPad (femte generasjon og nyere), iPad mini 4 eller iPad Air 2.

Personvern

• En ny personverndel i App Store inneholder en oversikt fra utvikleren om appens personvernhåndtering.

Apple TV-appen

• En helt ny Apple TV+-fane gjør det enkelt å oppdage og se Apple Original-programmer og -filmer.

• Forbedret søk gjør at du kan bla gjennom etter kategori, for eksempel sjanger, og få opp nylig utførte søk og forslag mens du skriver.

• Topptreff vises med de mest relevante treffene på filmer, TV-programmer, skuespillere, kanaler og sport.

Appklipp

• Det legges til støtte for å starte appklipp ved å skanne Apple-designede appklippkoder via Kamera-appen eller fra kontrollsenteret.

Luftkvalitet

• Informasjon om luftkvalitet er tilgjengelig for steder i fastlands-Kina.

• Helseanbefalinger gjøres tilgjengelig i Siri ved gitte luftkvalitetsnivåer i India, Mexico, Storbritannia, Tyskland og USA.

Safari

• Ecosia kan nå velges som søkemotor i Safari.

Denne oppdateringen inneholder i tillegg feilrettinger for følgende problemer:

• Det kunne skje at enkelte Meldinger-varslinger ikke ble mottatt.

• Det kunne skje at mapper ikke kunne åpnes.

• Det kunne skje at Spotlight-søkeresultater og åpning av apper fra Spotlight ikke fungerte.

• Medlemmer av kontaktgrupper ble ikke vist ved skriving av meldinger.

• Det kunne skje at Bluetooth ikke var tilgjengelig i Innstillinger.

• Det kunne skje at det ikke var mulig å fullføre konfigurering av trådløst tilbehør og tilleggsutstyr som brukte WAC-protokollen.

• Tastaturet forsvant når det ble lagt til en liste i Påminnelser ved hjelp av VoiceOver.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.2

iPadOS 14.2 inneholder følgende forbedringer for iPad:

• Over 100 nye emojier, inkludert dyr, mat, ansikter, husholdningsobjekter, musikkinstrumenter, kjønnsinkluderende emojier og mer.

• Det legges til åtte nye skrivebordsbakgrunner for både lys og mørk modus.

• Lupe kan registrere når det er personer i nærheten, og rapportere avstanden ved hjelp av LiDAR-sensoren i 12,9 tommers iPad Pro (fjerde generasjon) og 11-tommers iPad Pro (andre generasjon).

• Sceneanalyse i Kamera-appen bruker intelligent bildegjenkjenning for å identifisere objekter og automatisk forbedre bilder på iPad Air (fjerde generasjon).

• Automatisk BPS i Kamera-appen forbedrer videokvaliteten i situasjoner med lite lys og optimaliserer filstørrelsen automatisk ved å redusere bildefrekvensen ved videoopptak på iPad Air (fjerde generasjon).

• Optimalisert batterilading for AirPods Pro utsetter aldringen av batteriet ved å redusere tiden AirPods Pro er fulladede.

• Nye AirPlay-kontroller for strømming av underholdning overalt i hjemmet.

• Interkom-støtte med HomePod og HomePod mini ved hjelp av iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods og CarPlay.

• Det er nå mulig å koble HomePod til Apple TV 4K for å få stereo-, surround- og Dolby Atmos-lyd.

Denne utgivelsen inneholder også feilrettinger for følgende problemer:

• Det kunne skje at bildet i Kamera var svart ved start av appen.

• Det kunne skje at tastaturet på låst skjerm ikke registrerte alle berøringer ved innskriving av kode.

• Det kunne skje at Påminnelser viste forslag til tidspunkter i fortiden.

• Det kunne skje at Bilder-widgeten ikke viste innhold.

• Det kunne skje at Været-widgeten viste høyeste temperatur i celsius når fahrenheit var valgt.

• Taleopptak ble avbrutt av innkommende anrop.

• Det kunne skje at skjermen ble svart under avspilling av Netflix-innhold.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.1

iPadOS 14.1 inneholder forbedringer og feilrettinger for iPad.

• Det legges til støtte for avspilling og redigering av 10-bit HDR-video i Bilder-appen for 12,9-tommers iPad Pro (andre generasjon) og nyere, 11-tommers iPad Pro, 10,5-tommers iPad Pro, iPad Air (tredje generasjon) og nyere og iPad mini (femte generasjon).

• Det rettes en feil som førte til at noen widgeter, mapper og symboler ble vist med redusert størrelse på Hjem-skjermen.

• Det rettes en feil som førte til at noen e-postmeldinger i Mail ble sendt fra feil alias.

• Det rettes en feil som kunne føre til at enkelte brukere ikke kunne laste ned eller legge til sanger i biblioteket under visning av et album eller en spilleliste.

• Det rettes en feil som kunne føre til at oppløsningen på strømmevideoer midlertidig var redusert på begynnelsen av avspillingen.

• Det rettes en feil i Filer-appen som kunne føre til at enkelte MDM-administrerte skytjenesteleverandører feilaktig viste at innhold ikke var tilgjengelig.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14.0.1

Denne oppdateringen innholder feilrettinger for iPad.

• Det rettes en feil som kunne føre til at innstillinger for standard nettleser- og e-postapp ble nullstilt etter omstart av iPad.

• Det rettes en feil som kunne føre til at iPad ikke kunne koble til Wi-Fi-nettverk.

• Det rettes en feil som kunne føre til at e-post ikke kunne sendes med enkelte e-postleverandører.

• Det rettes en feil som kunne føre til at bilder ikke ble vist i News-widgeten.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 14

iPadOS 14 har redesignede apper, nye funksjoner for Apple Pencil og andre forbedringer.

Redesignet opplevelse

• Widgetene kan ha tre størrelser – liten, mellomstor og stor – slik at du kan velge hvor mye informasjon du vil vise.

• Stabler av widgeter gjør at du får mest mulig ut av Hjem-skjermen, og smarte stabler bruker intelligens lokalt på enheten til å hente fram den riktige widgeten til riktig tid.

• Sidepaneler i apper har fått nytt utseende som gir tilgang til mer av appens funksjonalitet i hovedvinduet.

• Nye verktøylinjer, vinduspaneler og nedtrekksmenyer gir deg enklere tilgang til alle kontrollene i appene.

Kompakt design

• Siri har en kompakt design som gjøre at du kan se informasjon på skjermen, og sømløst starte på neste oppgave.

• Kompakt søk har enklere design som fungerer på Hjem-skjermen og over apper.

• Innkommende telefon- og FaceTime-anrop vises som et banner øverst på skjermen.

Søk

• Et sted hvor du kan finne alt du trenger, søke etter apper, kontakter, filer, rask informasjon, som været eller aksjeprisene, få svar på vanlige spørsmål om personer eller steder eller starte et nettsøk raskt.

• Toppresultater viser den mest relevante informasjonen, inkludert apper, kontakter, fakta, interessepunkter og nettsteder.

• Med Rask oppstart trenger du bare å skrive de første bokstavene i navnet for å åpne en app eller et nettsted.

• Flere relevante søkeresultater vises så fort du begynner å skrive.

• Søkeforslag på nett åpner Safari og gir deg de mest relevante resultatene.

• Start et søk i apper som Mail, Meldinger og Filer.

Skrible

• Skriv i alle slags tekstfelt med Apple Pencil. Håndskriften din blir automatisk konvertert til maskinskrevet tekst.

• Stryk for å slette et ord eller mellomrom.

• Sett ring rundt et ord for å markere det for redigering.

• Trykk og hold mellom ord for å legge til et mellomrom, slik at du kan skrive mer.

• Snarveispaletten viser de mest brukte handlingene for appen du bruker.

• Støtte for engelsk og forenklet og tradisjonell kinesisk samt en blanding av kinesisk og engelsk.

Ta notater med Apple Pencil

• Smart markering gjør det lett å markere tekst og skiller håndskrift fra tegninger.

• Kopier og lim inn som tekst-funksjonen konverterer håndskrevne notater til maskinskrevet tekst som kan brukes i andre dokumenter.

• Gjør plass er en ny bevegelse for å lage mer plass til håndskrevne notater.

• Datadetektorer lar deg utføre handlinger med telefonnumre, e-postadresser og annen håndskrevet informasjon.

• Gjenkjenning av figurer gjør det enklere å tegne perfekte linjer, buer og andre figurer.

Siri

• Den nye, kompakte designen viser resultatene i en ny layout nederst i høyre hjørne på skjermen.

• Mer kunnskap, med mer enn 20 ganger flere fakta enn for tre år siden.

• Finner svar på flere typer spørsmål ved å hente informasjon fra nettet.

• Lydmeldinger kan sendes med Siri på iOS og CarPlay.

• Utvidet språkstøtte for den nye Siri-stemmen og Siri oversettelse.

Meldinger

• Fest opptil ni av de viktigste samtaletrådene dine øverst i samtalelisten.

• Med omtaler kan du henvende deg til en enkelt person i en gruppesamtale.

• Med svar i tråden kan du svare på en bestemt melding og se alle relaterte meldinger i en egen visning.

• Gruppebilder kan tilpasses for å sette et personlig preg på delte grupper.

Memoji

• Velg mellom 11 nye frisyrer og 19 nye hodeplagg for å gi Memoji-figuren din et personlig preg.

• Med nye Memoji-klistremerker kan du sende en fistbump eller en klem – eller vise at du rødmer.

• Seks nye aldersalternativer.

• Alternativer for munnbind.

Kart

• Veibeskrivelser for syklende viser ruter langs sykkelstier, sykkelveier og sykkelvennlige veier og tar hensyn til både stigning og trafikk.

• I Samlinger får du anbefalt steder å spise, møte venner eller utforske, satt sammen av anerkjente leverandører.

• Elbilnavigering gjør det enklere å planlegge turer med støttede elbiler, og anbefalte ladestopp vises automatisk.

• Bompengesoner vises, slik at du kan legge veien utenom slike soner i byer som London og Paris.

• Fotoboksfunksjonen sier fra når du nærmer deg fotobokser langs ruten din.

• Finjuster posisjon gir nøyaktig posisjon og retning når du er i urbane områder med dårlig GPS-signal.

Hjem

• Forslag til automatiseringer lar deg sette opp automatiseringer med et enkelt trykk.

• En visuell status øverst i Hjem-appen gir deg oversikt over tilbehør som krever din oppmerksomhet.

• Dynamiske forslag med det mest relevante tilbehøret og områder i hjemmet vises i Hjem-kontroller i Kontrollsenter.

• Adaptiv belysning justerer fargetemperaturen på smarte lyspærer i løpet av dagen for maksimal komfort og produktivitet.

• Ansiktsgjenkjenning for overvåkningskameraer og videodørklokker bruker intelligens lokalt på enheten til å fortelle hvem som er der basert på personene du har tagget i Bilder-appen, og nylige gjester som du har identifisert i Hjem-appen.

• Aktivitetssoner for overvåkningskameraer og videodørklokker tar opp video eller sender deg en varsling når det registreres bevegelse på steder du har definert.

Safari

• Enda bedre ytelse med en enda raskere JavaScript-motor.

• Sporingsrapport viser alle sporingsfunksjoner som blokkeres av intelligent sporingsbeskyttelse.

• Passordovervåkning sjekker automatisk om de lagrede passordene dine kan ha blitt avslørt under en datalekkasje.

AirPods

• Romlyd med dynamisk hodesporing på AirPods Pro plasserer lyden hvor som helst i et rom for å skape en oppslukende opplevelse med surroundlyd.

• Automatisk bytte av enhet bytter mellom iPad, iPhone, iPod touch og Mac.

• Batterivarslinger viser deg når det er på tide å lade AirPods.

Utvidet virkelighet

• Depth API bruker LiDAR-skanneren på iPad Pro til å måle avstand mer presist, slik at virtuelle objekter kan flettes sammen med den virkelige verden akkurat slik du forventer.

• Med posisjonsankre i ARKit 4 kan AR-opplevelser plasseres ved bestemte geografiske koordinater.

• Ansiktssporing er tilgjengelig for støtte til AR-opplevelser gjennom frontkameraet på 12,9-tommers iPad Pro (tredje generasjon) og nyere og 11-tommers iPad Pro og nyere.

• Videoteksturer i RealityKit gjør at apper kan legge video på en hvilken som helst del av en scene eller et virtuelt objekt.

Appklipp

• Et appklipp er en liten del av en app som utviklere kan opprette. Det blir tilgjengelig akkurat når du trenger det, og er laget for ett bestemt formål.

• Appklipp er små og kan brukes etter bare noen sekunder.

• Du finner appklipp når du trenger dem ved å skanne QR-koder i Meldinger, Kart og Safari.

• Nylig brukte appklipp vises i Nylig lagt til-kategorien i appbiblioteket, og du kan laste ned fullversjonen av appen hvis du trenger den.

Personvern

• En opptaksindikator vises når en app har tilgang til mikrofonen din eller kameraet ditt.

• Du kan velge å dele din omtrentlige posisjon med en app i stedet for å dele din nøyaktige posisjon.

• Begrenset tilgang til Bilder-biblioteket gir deg muligheten til å dele kun utvalgte bilder med en app når en app ber om tilgang.

• App- og nettutviklere kan nå gi deg muligheten til å oppgradere eksisterende kontoer til Logg på med Apple.

Tilgjengelighet

• Tilpassing av hodetelefoner forsterker svake lyder og tilpasser visse frekvenser til en persons hørsel.

• Tegnspråk i forgrunnen registrerer og fremhever en deltaker som bruker tegnspråk i gruppesamtaler i FaceTime.

• Lydgjenkjenning bruker intelligens lokalt på enheten til å oppdage og identifisere viktige lyder, som alarmer, og gir deg beskjed om dem gjennom varslinger.

• VoiceOver-gjenkjenning benytter intelligens på enheten til å gjenkjenne elementer som vises på skjermen for å forbedre VoiceOver-støtte for apper og nettsteder.

• Bildebeskrivelser leser opp beskrivelser av bilder og fotografier i apper og på nett i hele setninger.

• Tekstgjenkjenning leser opp tekst som funksjonen finner på bilder og fotografier.

• Skjermgjenkjenning oppdager automatisk grensesnittkontroller, slik at det blir enklere å navigere i apper.

Denne versjonen inneholder også andre funksjoner og forbedringer.

App Store

• Viktig informasjon om hver app vises i en oversiktlig og rullbar visning, og du kan også se spillene vennene dine spiller.

Apple Arcade

• Kommer snart gir en sniktitt på kommende Apple Arcade-spill, og du kan laste dem ned så snart de er lansert.

• Se alle spill er forbedret med mulighet til å sortere og filtrere etter blant annet lanseringsdato, oppdateringer, kategori og støtte for kontroller.

• Se prestasjoner rett i Apple Arcade-fanen.

• Fortsett å spille gjør det enkelt å fortsette der du slapp i spillet på tvers av enheter.

• Game Center-oversikten gir tilgang til profilen din, venner, prestasjoner, resultatlister og mye mer inne i spillet.

Kamera

• Med Hurtigknapper i Videomodus kan du bytte videooppløsning og bildefrekvens i Kamera-appen.

• Med Speil visningen til kamera foran-funksjonen kan du speilvende selfier, slik at de blir som forhåndsvisningen.

• Forbedret QR-kodeleser for skanning av koder, selv om de er små eller limt rundt gjenstander.

FaceTime

• Forbedret videokvalitet med en oppløsning på opptil 1080p på 10,5-tommers iPad Pro, 11-tommers iPad Pro (første generasjon) og nyere og 12,9-tommers iPad Pro (andre generasjon) og nyere.

• En ny øyekontaktfunksjon bruker maskinlæring til å finjustere posisjonen til øynene og ansiktet ditt, slik at videosamtaler blir mer naturlige – selv om du ser på skjermen i stedet for i kameraet.

Filer

• Nytt sidepanel og ny verktøylinje samler kontrollene for raskere tilgang til filer og funksjoner.

• Støtte for APFS-kryptering for eksterne harddisker.

Tastatur og internasjonalt

• Diktering på enheten bidrar til å ivareta personvernet ditt ved at alt prosesseres uten bruk av internettilkobling. Diktering i søk bruker tjenerbasert diktering til å gjenkjenne uttrykk du søker etter, på internett.

• Søk med ord eller et uttrykk på emoji-tastaturet.

• Tastaturet viser Autoutfyll-forslag fra Kontakter for blant annet e-postadresser og telefonnumre i apper.

• Nye ordbøker for fransk–tysk, indonesisk–engelsk, japansk–forenklet kinesisk og polsk–engelsk.

• Inndata­metode wubi for forenklet kinesisk.

• Autokorrektur-støtte for irsk-gælisk og nynorsk.

• Nydesignet japansk kana-tastatur med enklere skriving av tall.

• Mail støtter e-postadresser på språk som ikke bruker latinske tegn.

Musikk

• En ny Lytt nå-fane lar deg spille av og finne musikk, artister, spillelister og mikser.

• Autoavspilling-funksjonen finner sanger i samme sjanger og fortsetter å spille musikk når du har nådd slutten av en sang eller spilleliste.

• Søk viser musikken fra favorittsjangerne og for yndlingsaktivitetene dine, og kommer med nyttige forslag mens du skriver.

• Bruk Filtrering i biblioteket til å finne artister, albumer, spillelister og andre ting i biblioteket enda raskere.

Notater

• Forbedret handlingsmeny med enkel tilgang til låsing, skanning, merking og sletting.

• Topptreff i søk gir deg de mest relevante søkeresultatene.

• Listen over festede notater kan minimeres eller utvides.

• Forbedret skanning sørger for skarpere bilder og mer presis automatisk beskjæring.

Bilder

• Nytt sidepanel gir rask tilgang til albumer, søk og medietyper, og gjør det enkelt å endre rekkefølgen på albumene i Mine albumer-visningen.

• Filtrer og sorter samlingen din, slik at det blir enklere å finne og organisere bildene og videoene dine.

• Med knip og zoom går det raskere å finne bilder og videoer på flere steder, som Favoritter og i Delte album.

• Støtte for bildetekster for bilder og videoer

• Live Photos tatt med iOS 14 og iPadOS 14 spilles av automatisk med forbedret stabilisering i visningene for År, Måneder og Dager.

• Forbedringer av Minner gir et mer relevant utvalg av bilder og videoer og et større utvalg av musikk til Minner-filmer.

• Redesignet bildevelger i apper bruker det samme smarte søket fra Bilder-appen til å hjelpe deg med enkelt å finne innhold du kan dele.

Podkaster

• Lytt nå har blitt smartere og viser nå en personlig episodekø og nye episoder som er håndplukket for deg.

Påminnelser

• Du kan tilordne påminnelser til andre du deler lister med.

• Opprett nye påminnelser rett fra listevisningen, uten å måtte oppgi en bestemt liste.

• Bruk smarte forslag til å legge til datoer, tidspunkt og steder med et enkelt trykk.

• Tilpassede lister med emojier og symboler som nylig er blitt lagt til.

• Flytt rundt på eller skjul smarte lister.

Innstillinger

• Alternativer for å angi standard e-post og nettleser.

Snarveier

• Kom i gang med Standard snarveier, en innebygd mappe med snarveier, skreddersydd for deg.

• Automatisering av snarveier er forslag basert på bruksmønstrene dine.

• Organiser snarveiene dine i mapper. De kan også legges til som widgeter på Hjem-skjermen.

• En kompakt design for kjørende snarveier sørger for at de ikke dekker hele skjermen mens du bruker en annen app.

• Nye automatiseringsutløsere kan utføre snarveier basert på for eksempel mottak av en e-post eller melding, batterinivå og lukking av apper.

• Avslapping-snarveier er en samling avslappende snarveier som gjør deg klar for en god natts søvn.

Taleopptak

• Bruk mapper til å organisere taleopptakene dine.

• Bruk favoritter til å markere de beste opptakene dine, slik at du finner dem raskt senere.

• Smarte mapper samler automatisk opptak fra Apple Watch, nylig slettede opptak og favorittopptak.

• Forbedre opptak-funksjonen reduserer bakgrunnsstøy og romklang.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222