Om administrering av batterihelse i bærbare Macer

Bærbare Macer med Apple-chip bruker administrering av batterihelse for å forlenge levetiden til batteriet i datamaskinen.

Denne artikkelen gjelder kun for Macer med Apple-chip.

Om litium-ionbatteriet i bærbare Macer

Batteriene til bærbare Macer bruker litium-ionteknologi. Litium-ionbatteriene lades raskt, varer lenge og er for øyeblikket den beste teknologien for å forsyne datamaskinen din med strøm.

Alle oppladbare batterier er forbrukskomponenter som blir mindre effektive når de eldes – og batterienes levetid bestemmes ikke bare av tid. Levetiden til et batteri avhenger av batteriets kjemiske alder, som påvirkes av faktorer som temperaturhistorikk og lademønster. Når batteriet i maskinen eldes kjemisk, reduseres ladekapasiteten.

Med disse tipsene for å oppnå maksimal batteriytelse kan du få mest mulig ut av alle Apple-enhetene dine. Og med administrering av batterihelse kan den bærbare Macen din ta batterioptimaliseringen enda lenger.

Batteriets maksimale kapasitet

Maksimal kapasitet måler enhetens batterikapasitet i forhold til da den var ny. Et batteri får lavere kapasitet etter hvert som batteriet eldes kjemisk, og dette kan medføre færre timer med bruk mellom hver gang du lader det opp. Avhengig av hvor lang tid som har gått fra datamaskinen ble laget til du begynte å bruke den, kan batterikapasiteten vises som litt mindre enn 100 %.

Et normalt batteri er laget for å holde opptil 80 % av den opprinnelige kapasiteten når den når det maksimale antallet sykluser under normal bruk. Den ettårige garantien inkluderer servicedekning for et defekt batteri. Hvis garantien har utløpt, tilbyr Apple batteriservice mot en avgift.

Slik hjelper administrering av batterihelse

Administrering av batterihelse er utviklet for å forlenge batterilevetiden ved å få den kjemiske aldringen av batteriet til å gå langsommere. Dette gjøres ved å overvåke batteriets temperaturhistorikk og lademønstre.

Basert på målingene som registreres, kan funksjonen midlertidig redusere batteriets maksimale ladenivå. Dette skjer ved behov for å sikre at batteriet lader til det nivået som er optimalisert for bruken din – noe som reduserer slitasjen på og den kjemiske aldringen av batteriet.

Finn ut mer

Hvis du mener at batteriet ikke varer så lenge som det skal, kan du finne ut mer om service for bærbare Macer.