Lytt med romtilpasset lyd for AirPods og Beats

Med romtilpasset lyd med sporing av hodebevegelser får du en kinolignende opplevelse fra filmen eller videoen du ser på, slik at det virker som om lyden kommer fra overalt rundt deg.

Dette trenger du

• AirPods Pro (1. eller 2. generasjon), AirPods Max, AirPods (3. generasjon) eller Beats Fit Pro

• De innebygde høyttalerne på en iPhone 7 eller nyere, eller på en av disse iPad-modellene:

• iPad Pro (12,9-tommers, 3. generasjon) eller nyere

• iPad Pro (11-tommers)

• iPad Air (3. generasjon) eller nyere

• iPad (6. generasjon) eller nyere

• iPad mini (5. generasjon) eller nyere

• iOS eller iPadOS 15.1 eller nyere

• De innebygde høyttalerne på en Macer med Apple-chip

• Apple TV 4K med tvOS 15 eller nyere

• Audiovisuelt innhold fra en kompatibel app

Slå på romtilpasset lyd

Finn ut hvordan du slår på romtilpasset lyd på iPhone, iPad, Mac eller Apple TV.

Slik slår du på romtilpasset lyd på iPhone eller iPad

1. Sørg for at du har på deg AirPods Pro (1. eller 2. generasjon), AirPods Max, AirPods (3. generasjon) eller Beats Fit Pro, og at de er koblet til iPhone eller iPad.

2. Åpne Kontrollsenter på iPhonen eller iPaden.

3. Trykk og hold inne på volumkontrollen for å slå på romtilpasset lyd mens du spiller av flerkanalsinnhold, eller Tilpass stereo til rommet mens du spiller av innhold med stereo i to kanaler. Dette viser samtidig tilstandssymbolene.

4. Når du slår på romtilpasset lyd med sporing av hodebevegelser, tilpasses lyden når du beveger på hodet. Hvis du vil slå på romtilpasset lyd og sporing av hodebevegelser, trykker du på Hode spores. Hvis du vil slå på kun romtilpasset lyd, trykker du på Fast. Hvis du vil slå av romtilpasset lyd og sporing av hodebevegelser, trykker du på Av.

Slik slår du på romtilpasset lyd på en Mac med Apple-chip

1. Sørg for at du har på deg AirPods Pro (1. eller 2. generasjon), AirPods Max, AirPods (3. generasjon) eller Beats Fit Pro, og at de er koblet til Macen.

2. Klikk på AirPods- eller Beats-symbolet i menylinjen for å se Romtilpasset lyd oppført når du spiller av flerkanalsinnhold, eller Tilpass stereo til rommet når du spiller av innhold med stereo i to kanaler.

3. Klikk på Hode spores for å slå på romtilpasset lyd med sporing av hodebevegelser. Hvis du vil slå på kun romtilpasset lyd, klikker du på Fast. Hvis du vil slå av romtilpasset lyd og sporing av hodebevegelser, klikker du på Av.

Slik slår du på romtilpasset lyd på Apple TV

1. Sørg for at du har på deg AirPods Pro (1. eller 2. generasjon), AirPods Max, AirPods (3. generasjon) eller Beats Fit Pro, og at de er koblet til Apple TV.

2. Gå til Innstillinger > Fjernkontroller og enheter > Bluetooth. Eller du kan trykke på og holde inne Hjem-knappen på Siri Remote mens du spiller av audiovisuelt innhold i en kompatibel app.

3. Velg dine AirPods eller Beats i listen.

4. Velg Romtilpasset lyd mens du spiller av flerkanalsinnhold, eller Tilpass stereo til rommet mens du spiller av innhold med stereo i to kanaler. Dette viser samtidig tilstandssymbolene.

Enkelte enhetsinnstillinger, herunder Følg iPhone, Balanse, Monolyd og Tilpassing av hodetelefoner, kan påvirke hvordan romtilpasset lyd fungerer.