Hvis HomeKit- eller Matter-tilbehør ikke svarer i Hjem-appen

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser «svarer ikke» ved siden av smarthustilbehør fra en annen produsent i Hjem-appen.

Tilbehør fra én produsent svarer ikke

Tilbehør fra flere forskjellige produsenter svarer ikke

Hvis tilbehør fra én produsent ikke svarer

Kontroller om smarthustilbehøret reagerer i Hjem-appen etter hvert trinn.

1. Slå på Bluetooth i Innstillinger-appen på iPhone eller iPad, eller i Systeminnstillinger på Mac.

2. Start eventuelt tilbehør som ikke reagerer på nytt. Du må kanskje ta batteriene ut av tilbehøret og sette dem inn igjen.

3. Sjekk produsentens app for å se om du må utføre en fastvareoppdatering for tilbehør som ikke svarer i Hjem-appen. Hvis tilbehøret ikke svarer i produsentens app, må du kanskje tilbakestille det.

4. Start eventuelle tredjepartsbroer og alle hjemknutepunkter (HomePod, HomePod mini og Apple TV) på nytt ved å koble dem fra og deretter til strøm igjen.

5. Fjern tilbehør som ikke svarer fra Hjem-appen. Velg et tilbehør, bla ned til tilbehørsinnstillinger og velg Fjern tilbehør. Hvis du ikke ser alternativet for å fjerne tilbehøret i Hjem-appen, må det fjernes via produsentens app. Når du har fjernet tilbehøret, følger du produsentens instruksjoner for å tilbakestille det og legger det til i Hjem-appen igjen.

Hvis tilbehøret fortsatt ikke svarer, kontakter du produsenten for å be om hjelp.

Hvis tilbehør fra flere forskjellige produsenter ikke svarer

Kontroller om smarthustilbehøret reagerer i Hjem-appen etter hvert trinn.

1. Oppdater iPhone, iPad eller Mac til den nyeste programvaren.

2. Lukk Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac og åpne den igjen.

3. Sørg for at iPhone, iPad eller Mac er koblet til samme Wi-Fi-nettverk som tilbehøret. For å fjernstyre tilbehøret må du konfigurere et hjemknutepunkt.

4. Slå på Bluetooth i Innstillinger-appen på iPhone eller iPad, eller i Systeminnstillinger på Mac.

5. Start eventuelt tilbehør som ikke reagerer på nytt. Du må kanskje ta batteriene ut av tilbehøret og sette dem inn igjen.

6. Sjekk produsentens app for å se om du må utføre en fastvareoppdatering for tilbehør som ikke svarer i Hjem-appen. Hvis tilbehøret ikke svarer i produsentens app, må du kanskje tilbakestille det.

7. Hvis tilbehøret fortsatt ikke svarer i Hjem-appen, starter du enhetene dine på nytt:

1. Koble modemet og ruteren fra strømforsyningen, og koble dem deretter til igjen.

2. Koble fra eventuelle tredjepartsbroer og alle hjemknutepunkter (HomePod, HomePod mini og Apple TV), og koble dem deretter til strømforsyningen igjen.

3. Start tilbehør som ikke svarer på nytt. Du må kanskje ta batteriene ut av tilbehøret og sette dem inn igjen.

4. Start iPhone, iPad eller Mac på nytt.

8. Kontroller innstillingene for VPN og sikkerhetsprogramvare fra tredjeparter for å løse potensielle problemer med nettverkstilkobling.

Hvis tilbehøret fortsatt ikke svarer, kontakter du Apple-kundestøtte.