Kamera for iPhone 12 Pro Max

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• 6,7-tommers reparasjonsbrett

• Antistatisk pinsett

• Micro stix-bit

• Nitril- eller lofrie hansker

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (grønn, 0,45 kgf cm)

Obs

• For å unngå å skade linsene må du ikke røre TrueDepth-kamerasettet eller deler i nærheten.

• Unngå jordingsfjærene på dekselet til kameraet og kabinettet.

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon på support.apple.com/self-service-repair.

Fjerning

1. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med Lightning-kontakten vendt mot utsparingen.

2. Bruk en momenttrekker og Micro stix-biten til å fjerne de fem trilobeskruene fra dekselet til kameraet i den viste rekkefølgen. Hold dekselet til kameraet på plass mens du fjerner skruen i midten (5). Legg skruene til side.

•  Obs: Ikke berør jordingsfjærene.

3. Bruk ESD-sikker pinsett til å vippe opp kameradekselet fra venstre side. Skyv deretter dekseltappen ut av sporet på høyre av kabinettet. Ta vare på dekselet til monteringen.

4. Bruk en ESD-sikker pinsett til å løfte enden av den øvre flexkabelen til kameraet av kontakten.

• Merk: Den ene flekskabelen til kameraet dekker den andre.

5. Bruk en ESD-sikker pinsett til å løfte enden av den nederste flexkabelen til kameraet fra kontakten.

6. Hold flekskablene til kameraet forsiktig sammen og løft kameraene ut av kabinettet.

Montering

1. Ta på deg hanskene for å forhindre kontaminering av kameralinsene. Hold deretter det nye kameraet med linsene vendt ned, og fjern beskyttelsesdekselet fra kameralinsene.

2. Vipp den nedre kanten av kameraene ned og mot batteriet som vist. Påse at flekskablene til kameraet i kanalen i kabinettet.

3. Plasser kameraene i kabinettet.

4. Trykk enden av den nederste flexkabelen til kameraet på kontakten.

5. Trykk enden av den øverste flexkabelen til kameraet på kontakten.

6. Trykk kameraet forsiktig inn i kabinettet.

7. Kameradekselet har en tapp som passer inn i et spor under kanten på høyre side av kabinettet. Inspiser tappene og jordingsfjæren på dekselet for skader før du monterer dem igjen.

8. Hold i dekselet med en ESD-sikker pinsett, og skyv dekseltappen inn i sporet. Senk deretter dekselet ned på kameraene.

•  Obs

• Ikke rør jordingsfjærene når du fester dekselet til kameraet.

• Kontroller at skruehullene i dekselet til kameraet er på linje med skruehullene, og at tappene er inne i sporene i kabinettet. Et feiljustert kameradeksel kan påvirke bildekvaliteten på skjermen.

9. Hold dekselet til kameraet på plass med fingeren. Bruk den grønne momenttrekkeren og Micro stix-biten til å feste fem nye trilobeskruer (923-05028) i dekselet til kameraet i rekkefølgen som vises.

Fest følgende del for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter systemkonfigurasjonen, på support.apple.com/self-service-repair.

Under Systemkonfigurasjonen kommer du til å utføre kalibrering av LiDAR-skanneren. Forbered deg på kalibreringen ved å gå gjennom følgende trinn:

1. Bruk et godt opplyst område som inneholder gjenstander av forskjellige former og størrelser.

2. Sitt eller stå 1,2 meter unna gjenstandene.

3. Hold enheten vertikalt, og hvil albuen mot kroppen for å stabilisere armen.

4. Begynn skanningen ved å panorere sakte frem og tilbake til venstre og høyre for startpunktet. Følg instruksjonene som vises på skjermen til enheten.

Merk: Kalibreringsprosessen tar omtrent fem minutter.