Batteri for iPhone SE (3. generasjon)

Før du begynner

Advarsel

• Bare teknikere med kunnskapen og erfaringen som kreves for å reparere elektroniske enheter, bør bytte ut et batteri. Feil batteribytte, feil håndtering av deler, eller unnlatelse av å følge instruksjonene som følger med kan føre til brann, personskade, tap av data eller skade på enheten, deler eller annen eiendom.

• Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• 4,7-tommers reparasjonsbrett

• Batteripresse

• ESD-sikkert rengjøringsmiddel

• Antistatisk pinsett

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Varmebestandige hansker

• Nylonsonde (svart pinne)

• Vernebriller med sideskjermer

• Sand

• Sandbeholder

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Etter at du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, følger du instruksjonene for å starte Systemkonfigurasjon.

Fjerning

1. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med Lightning-kontakten vendt mot utsparingen. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne de to limtappene forsiktig fra nedre kant av batteriet.

2. Hold fast telefonen med én hånd. Med den andre hånden tar du tak i den ene tappen og drar den sakte mot telefonens nedre kant. Når den limstripen strekker seg, tar du tak i den nærmere batteriet og fortsetter å trekke til du har fjernet hele stripen.

•  Obs: Ikke dra limstripen mot deler eller skruer.

• Viktig: Hvis den limtappen eller -stripen på batteriet ryker av og du fortsatt kan se den, kan du prøve å ta den opp med fingrene og gjenta trinn 2. Hvis du ikke ser tappen eller stripen, fortsetter du med trinn 3.

3. Gjenta trinn 2 for å fjerne den andre limstripen fra batteriets nedre kant. Hvis du fjerner hele stripen, fortsetter du med trinn 4.

• Viktig: Hvis den andre limtappen eller -stripen på batteriet ryker av og du fremdeles kan se den, kan du prøve å ta den opp med fingrene og gjenta trinn 2. Hvis du ikke ser tappen eller stripen, fortsetter du med trinn 4.

4. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne de to limtappene forsiktig fra batteriets øvre kant.

• Merk: Midten av øvre batteritappen er perforert. Batteritappen deles i to når du løfter den ene siden.

•  Advarsel: Ikke skrap på eller punkter batteriet med pinsetten.

5. Hold fast telefonen med én hånd. Bruk en antistatisk pinsett til å ta tak i den ene tappen og dra den sakte oppover. Vri pinsetten for å vikle limstripen rundt den til du har fjernet hele stripen.

•  Obs: Ikke dra limstripen mot deler eller skruer.

• Viktig: Hvis batteriets limtapp eller -stripe ryker av og du fortsatt kan se den, kan du prøve å ta den opp med fingrene og gjenta trinn 5. Hvis du ikke ser tappen eller stripen, fortsetter du til trinn 6.

6. Gjenta trinn 5 for å fjerne resten av batterilimstripen fra batteriets øvre kant. Hvis du fjerner hele stripen, fortsetter du med trinn 7.

• Viktig: Hvis batteriets limtapp eller -stripe ryker av og du fortsatt kan se den, kan du prøve å ta den opp med fingrene og gjenta trinn 5. Hvis du ikke ser tappen eller stripen, fortsetter du med trinn 7.

7. Hvis alle de fire batterilimstripene ble fjernet helt, fortsetter du med trinn 9. Hvis minst én stripe ble fjernet helt, fortsetter du med trinn 8.

•  Advarsel: Hvis alle de fire stripene røk og ikke kan fås tak i på nytt, skal du ikke tvinge ut batteriet med makt. Stopp reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

•  Obs: Når du bruker den svarte pinnen til å fjerne batteriet fra kabinettet, må du passe på at du ikke skader flekskablene. Ikke skrap, riv eller på annen måte skad polyesterfilmen eller andre områder (1). Hvis skade oppstår, må du erstatte iPhonen.

8. Sett den flate enden av den svarte pinnen kun inn i ett av innsettingspunktene markert med en pil (2). Pass på at du setter den svarte pinnen inn i et punkt der batterlimstripen er helt fjernet. Ikke sett inn den svarte pinnen i et punkt der batteritappen eller stripen røk.

9. Bruk den svarte pinnen til å vippe batteriet akkurat nok opp til å få tak i det på undersiden.

•  Obs: For å unngå skade må du ikke presse den svarte pinnen på kanten til kabinettet.

10. Fjern batteriet fra kabinettet. Inspiser deretter kabinettet for skade. Hvis kabinettet er skadet, må du erstatte iPhonen.

•  Advarsel: Hvis du ikke får fjernet batteriet, stopper du reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

Montering

1. Bruk etanol- eller isopropanolservietter på området vist i grønt, for å fjerne alt gjenværende lim fra kabinettet.

•  Obs: Ikke bruk etanol- eller isopropanolservietter på området omrisset i rødt. Etanol eller isopropanol kan skade polyesterfilmen og enheten for trådløs ladning.

•  Advarsel: Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

2. Fjern det rosa mellomlegget fra undersiden til det nye batteriet.

3. Hvil høyre kant av batteriet i kabinettet. Trykk enden av batteriets flekskabel på kontakten.

•  Obs: Midlertidig tilkobling av batteriets flekskabel forhindrer kabelskader og sikrer riktig plassering av batteriet.

4. Vipp ned venstre side av batteriet.

5. Reparasjonsbrettet har et spor i midten. Plasser reparasjonsbrettet og kabinettet på batteripressen med sporet over pinnen, som vist.

6. Vipp ned den røde spaken på toppen av batteripressen for å senke rullen på batteriet.

7. Skyv reparasjonsbrettet frem og tilbake gjennom batteripressen tre ganger for å lime batteriet til kabinettet.

8. Vipp opp den røde spaken.

9. Fjern reparasjonsbrettet fra batteripressen.

10. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til batteriet av kontakten.

•  Obs: La batteriets flekskabel være frakoblet kontakten inntil skjermen skal monteres.

Fest følgende deler for å fullføre monteringen:

Advarsel

Rist forsiktig på iPhonen. Hvis batteriet er løst, tar du ut skjermen, gjentar trinn 5 til 10 for å montere batteriet og monterer skjermen på nytt. Hvis batteriet fortsatt er løst, fullfører du monteringen av batteriet med et annet erstatningsbatteri.

Viktig

Et nytt batteri er ikke ladet. Etter at du er ferdig med alle trinnene for fjerning og montering, lader du enheten i noen minutter.

Obs

• Etter at du er ferdig med alle trinnene for fjerning og montering, starter du Systemkonfigurasjon ved å sette enheten i feilsøkingsmodus. Trykk på Start økt, og følg instruksjonene på skjermen.

• Du har ett forsøk på å fullføre systemkonfigurasjonen. Hvis forsøket avbrytes, avbrytes eller støter på en feil, vil enheten vise en melding som ber deg kontakte en butikk med selvbetjent reparasjon for å få hjelp.