Skjerm for iPhone SE (3. generasjon)

Før du begynner

Advarsel

Verktøy

• 4,7-tommers reparasjonsbrett

• Limkutter

• Skjermpresse

• Antistatisk pinsett

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• JCIS-bit

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (svart, 0,35 kgf cm)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Momenttrekker (grønn, 0,45 kgf cm)

• Torx sikrings-bit

• Universal skjermfjerneradapter

• Universell skjermfjerner

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Etter at du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, følger du instruksjonene for å starte Systemkonfigurasjon.

Fjerning

1. Bruk en momenttrekker og Torx sikrings-biten til å fjerne de to sikkerhetsskruene, én fra hver side av Lightning-kontakten. Legg skruene til side.

2. Sett spakene på skjermfjerneren helt inn i fjerningsadapteren. Skru deretter til tommelskruene på adapteren.

3. Sett telefonen inn skjermfjerneren med skjermen vendt opp og Lightning-kontakten vendt mot adapteren.

4. Skyv det øverste håndtaket for å flytte den øverste sugekoppen så nært Hjem-knappen du kan, uten å berøre den. Skyv det nederste håndtaket for å rette inn den nederste sugekoppen etter den øverste sugekoppen. Trykk telefonen ned for å feste sugekoppene til kabinettet.

5. Trykk og hold inne utløserknappen på adapteren (1) for å dra ned spaken (2). Vend deretter begge håndtakene for å feste sugekoppene til telefonen (3).

6. Trykk og hold inne utløserknappen på adapteren, og skyv spakene sakte fra hverandre til du kjenner motstand.

7. Vri knotten på adapteren sakte inntil skjermen begynner å løsne seg fra kabinettet.

8. Før kanten av limkutteren inn mellom skjermen og kabinettet. Før kutteren rundt nedre kant og på begge sider av telefonen til skjermen løsner delvis fra kabinettet.

9. Trykk og hold inne utløserknappen på adapteren for å trekke spaken opp (1). Vri deretter på håndtakene for å løsne de to svarte sugekoppene (2). Dra i tappene på de gjennomsiktige sugekoppene for å løsne telefonen (3).

10. Ta telefonen vekk fra skjermfjerneren og plasser den på en ren, flat overflate.

11. Skyv skjermen forsiktig mot nedre kant av telefonen for å løsne de interne skjermklemmene. Vipp deretter opp skjermens nedre kant.

•  Obs: Ikke bruk makt på skjermen.

12. Sett hjulet på limkutteren inn i øvre kant av telefonen mellom skjermen og kabinettet. Før kutteren rundt øver kant og sidene av telefonen til skjermen er løsnet.

•  Obs: Ikke vipp nedre kant av skjermen mer enn 5 grader oppover for å unngå å skade flekskablene.

13. Vipp opp skjermen som vist.

•  Obs

• For å unngå å skade kabinettet eller skjermen må du sjekke at de interne skjermklipsene er frigjort før du vipper opp skjermen.

• Ikke skad flekskablene når du vipper opp skjermen.

•  Advarsel: Hvis batteriet er bulket, punktert eller skadet på annen måte, stopper du reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

14. Sett sugekoppene inn i reparasjonsbrettet. Plasser telefonen i reparasjonsbrettet med Lightning-kontakten vendt mot utsparingen. Trykk forsiktig langs skjermens kanter for å feste den til sugekoppen.

15. Bruk en momenttrekker og JCIS-biten til å skru ut de fire stjerneskruene i batteriets/skjermens kontaktdeksel. Legg skruene til side.

16. Fjern batteriets/skjermens kontaktdeksel, og legg det til side frem til det er tid for montering.

17. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til batteriet av kontakten.

•  Obs: Du må først koble fra flekskabelen til batteriet for å sikre at iPhonen forblir slått av.

18. Bruk den svarte pinnen til å løfte endene forsiktig av skjermens flekskabel (1) og Hjem-knappens flekskabel (2) av kontaktene.

• Merk: Flekskabelen for Hjem-knappen ligger under flekskabelen for skjermen.

19. Bruk en momenttrekker og JCIS-biten til å skru ut de tre stjerneskruene i kameraets kontaktdeksel. Legg skruene til side.

20. Fjern kameraets kontaktdeksel og ta vare på det til monteringen.

21. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av FaceTime HD-kameraets flekskabel fra kontakten.

22. Hold skjermen i kantene. Dra i tappen på sugekoppen for å løsne den fra skjermen. Legg skjermen med forsiden ned på en ren, plan overflate.

23. Bruk den svarte pinnen til å fjerne alt lim fra skjermen og kabinettet.

24. Bruk etanol- eller isopropanolservietter til å fjerne alle limrester fra kabinettet og skjermen.

•  Obs: Klem ut overflødig væske fra etanol- eller isopropanolservietten før du rengjør skjermen. Pass på at væske fra servietten ikke samler seg i hjørnene på skjermen eller siver under bakplaten.

Montering

1. Inspiser de innvendige skjermklipsene. Kontroller at de er i 90 graders vinkel og ikke er bøyd eller skadet.

• Viktig

• Hvis de innvendige skjermklipsene er skadet, kan du måtte bytte ut skjermen.

• Hvis du monterer en ny skjerm, fjerner du beskyttelsesfilmen fra toppen og undersiden.

•  Advarsel: Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

2. Rett inn limet over kabinettet etter hullet øverst til høyre over kameraet og tappen nederst til høyre.

•  Obs: Pass på at du har fjernet alle limrester fra skjermen og kabinettet før du påfører det nye skjermlimet.

3. Det nye skjermlimet har et mellomlegg for den øverste delen, for den midtre delen og for den nederste delen. Ta tak i tappen på det nederste mellomlegget. Trekk deretter det nederste mellomlegget (1) sakte ut fra under limet (2) mens du trykker limet på kabinettet.

• Viktig: Ikke fjern det øverste mellomlegget ennå.

• Nederste mellomlegg (1)

• Lim (2)

• Merk: Det nye skjermlimet for modellen kan se annerledes ut enn på illustrasjonen, men fremgangsmåten er den samme.

4. Bruk den svarte pinnen til å trykke skjermlimet på kanten av kabinettet.

5. Fjern først den midtre delen av det øverste mellomlegget (1). Fjern deretter de tre delene som går langs toppen (2), høyre (3) og bunnen (4).

• Viktig: Ikke fjern det midtre mellomlegget ennå.

• Øverste mellomlegg

6. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med Lightning-kontakten vendt mot utsparingen.

7. Rett inn høyre kant av skjermen etter høyre kant av kabinettet. Hold skjermen i kantene og trykk den forsiktig mot sugekoppen.

8. Trykk forsiktig enden av FaceTime HD-kameraets flekskabel på kontakten. Trykk jevnt langs lengden til kontakten.

9. Posisjoner kameraet kontaktdeksel over endene på flekskablene.

10. Bruk den svarte momenttrekkeren og JCIS-biten til å skru inn tre nye stjerneskruer (923-01986) i kameraets kontaktdeksel.

11. Trykk forsiktig endene av Hjem-knappens flekskabel (1) og skjermens flekskabel (2) på kontaktene. Trykk jevnt langs lengden til hver kontakt.

• Merk: Skjermens flekskabel dekker Hjem-knappens flekskabel.

12. Trykk enden av batteriets flekskabel på kontakten.

13. Plasser batteriets/skjermens kontaktdeksel over endene på flekskablene.

14. Bruk den grønne momenttrekkeren og JCIS-biten til å skru inn fire nye stjerneskruer (923-01989) (1) (923-01990) (2) i batteriets/skjermens kontaktdeksel.

15. Fjern venstre stripe av midtre mellomlegg mot klokka. Start ved kameraet i øvre kant av kabinettet.

• Midtre mellomlegg

16. Hold skjermen i kantene. Dra i tappen på sugekoppen for å løsne den fra skjermen. Fjern sugekoppen fra reparasjonsbrettet.

•  Advarsel: Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

17. Hvil de innvendige skjermklipsene på kabinettet, slik at det er et lite mellomrom mellom skjermen og kabinettet. Fjern høyre stripe av midtre mellomlegg mot klokka. Start ved høyttaleren i nedre kant av kabinettet.

•  Obs: Ikke la skjermen komme i kontakt med det synlige limet.

18. Inspiser skjermlimet for å sikre at det er riktig plassert og ikke er skadet eller krøllete. Hvis limet er skadet, fjerner du det og legger på nytt lim.

19. Trykk på de fire hjørnene på skjermen som vist. Trykk deretter langs kantene slik at skjermen klikker på plass og er i flukt med kabinettet.

•  Obs: Pass på at flekskablene ikke kommer i klem mellom skjermen og kabinettet.

20. Plasser reparasjonsbrettet og telefonen i skjermpressen. Dra ned spaken til skjermpressen låses.

21. Vent til skjermpressen piper og tidtakeren viser 0. Dra ned spaken (1), og trekk ut utløserknotten (2). Løft deretter spaken (3).

22. Fjern telefonen fra skjermpressen og reparasjonsbrettet.

23. Bruk den blå momenttrekkeren og Torx sikkerhets-biten til å skru inn to nye sikkerhetsskruer, én på hver side av Lightning-kontakten.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for modellen din.

• Midnatt (923-02005)

• Rødt, stjerneskinn (923-02007)

•  Obs: Hvis skruene ikke er i flukt, fjerner du skruene og legger dem til side. Gjenta trinn 23 for å skru inn et nytt sett med sikkerhetsskruer. Hvis de nye skruene fortsatt ikke er i flukt, gjentar du alle trinnene for fjerning og montering.

Obs

• Systemkonfigurasjon kreves hvis du har montert en ny skjerm eller et nytt batteri. Se bort fra varslinger om iPhone-funksjoner på låseskjermen frem til du fullfører systemkonfigurasjon.

• Etter at du er ferdig med alle trinnene for fjerning og montering, starter du Systemkonfigurasjon ved å sette enheten i feilsøkingsmodus. Trykk på Start økt, og følg instruksjonene på skjermen.

• Du har ett forsøk på å fullføre systemkonfigurasjonen. Hvis forsøket avbrytes, avbrytes eller støter på en feil, vil enheten vise en melding som ber deg kontakte en butikk med selvbetjent reparasjon for å få hjelp.