Hovedkort til MacBook Air (M2, 2022)

Før du begynner

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Antenneverktøy

• Antistatisk pinsett

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx T5-bit

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter systemkonfigurasjonsprosessen.

• Hvis du monterer et nytt hovedkort, må du også montere et nytt Touch ID-kort.

Viktig

Kjøleribben kan ikke gjenbrukes. En ny kjøleribbe er inkludert med et nytt hovedkort.

Fjerning

1. Bruk den svarte pinnen til å løfte endene til de ni flekskablene (1–9) av kontaktene.

2. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av de to antennekoaksialkablene av kontaktene (10).

3. Sett inn Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Bruk deretter momenttrekkeren og Torx T5-biten til å fjerne fem T5-skruer fra hovedkortet:

• Én T5-skrue (923-07297) (1)

• Én T5-skrue (923-07284) (2)

• To T5-skruer (923-07283) (3)

• Én T5-skrue (923-07282) (4)

4. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å vippe opp hovedkortet fra det nedre høyre hjørnet (1). Løft deretter hovedkortet mot deg for å fjerne det fra toppdekselet (2). Bruk den svarte pinnen til å flytte kablene ut av veien når du fjernet hovedkortet (3).

Montering

1. Hold hovedkortet i kantene. Vipp ned den kanten av hovedkortet nærmest skjermfestene (1). Vipp deretter den nedre delen av hovedkortet inn i toppdekselet.

•  Obs: Pass på at ingen kabler kommer i klem under hovedkortet (2).

• Viktig: Pass på at skruehullene på hovedkortet er på linje med skruehullene i toppdekselet (3).

2. Sett inn Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet til 10 Ncm.

3. Bruk momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste én T5-skrue (923-07297) (1) i hovedkortet.

4. Sett inn Torx T5-biten i momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet på 14,5 Ncm.

5. Bruk momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste følgende fire T5-skruer i hovedkortet:

• Én T5-skrue (923-07284) (2)

• To T5-skruer (923-07283) (3)

• Én T5-skrue (923-07282) (4)

6. Bruk den svarte pinnen eller en antistatisk pinsett til å posisjonere endene til de to antennenes koaksialkabel over kontaktene. Bruk deretter den avstumpede enden av antenneverktøyet til å trykke endene til de to antennenes koaksialkabler på kontaktene.

7. Trykk endene til de ni flekskablene (1–9) på kontaktene.

•  Obs: Ikke koble til batteriets flekskabel (10). Hvis du gjør det, kan det skade hovedkortet.

8. Hvis du har montert et nytt hovedkort, må du montere et nytt Touch ID-kort.

9. Monter en ny kjøleribbe.

Fest følgende del for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter systemkonfigurasjonsprosessen.