Bunndeksel for MacBook Air (M2, 2022)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Verktøy

• Justeringsverktøy for batteriets flekskabel

• Batterideksel

• Kuttbestandige hansker

• Nylonsonde (svart pinne) (2)

• Pentalobe-skrutrekker

• Sugekopp

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx T3-halvmånebit

Fjerning

1. Plasser datamaskinen på en ren, plan overflate med bunnen pekende oppover.

2. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å fjerne de to pentalobe-skruene (1) fra de bakre hjørnene til bunndekselet.

• Merk: Skruefargen er spesifikk for modellen din.

• Midnatt (923-07544)

• Sølv (923-07262)

• Stellargrå (923-07261)

• Stjerneskinn (923-07262)

3. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å fjerne de to pentalobe-skruene (2) fra de fremre hjørnene på bunndekselet.

• Merk: Skruefargen er spesifikk for modellen din.

• Midnatt (923-07543)

• Sølv (923-07542)

• Stellargrå (923-07260)

• Stjerneskinn (923-07542)

4. Merk deg plasseringen til de fire interne klemmene som fester bunndekselet til toppdekselet.

5. Innrett høyre kant av sugekoppen med venstre kant av furen i toppdekselet, som vist. Trykk deretter på sugekoppen for å feste den nær forkanten av bunndekselet.

6. Dra oppover i håndtaket til sugekoppen frem til du føler at den interne klemmen på forkanten løsner.

7. Klem sammen kantene til sugekoppen for å frigjøre den.

8. Innrett den venstre kanten av sugekoppen med høyre kant av furen i toppdekselet. Trykk deretter på sugekoppen for å feste den nær forkanten av bunndekselet.

9. Dra oppover i håndtaket til sugekoppen frem til du føler at den interne klemmen på forkanten løsner. Klem deretter sammen kantene til sugekoppen for å frigjøre den.

10. Trykk på sugekoppen for å feste den øverst på venstre side av bunndekselet.

11. Dra i håndtaket til sugekoppen frem til du føler at den interne klipsen til venstre løsner. Klem deretter sammen kantene til sugekoppen for å frigjøre den.

12. Trykk på sugekoppen for å feste den øverst på høyre side av bunndekselet.

13. Dra i håndtaket til sugekoppen frem til du føler at den interne klipsen til høyre løsner. Klem deretter sammen kantene til sugekoppen for å frigjøre den.

14. Ta på kuttbestandige hansker.

15. Løft så vidt bunndekselet for å skape en smal åpning mellom bunndekselet og toppdekselet på siden som peker mot deg. Dra deretter i bunndekselet for å fjerne det fra toppdekselet. Plasser bunndekselet pekende oppover på en ren, flat overflate.

•  Obs: Ikke løft bunndekselet mer enn 10 mm.

• Viktig: Hvis du bytter ut bunndekselet:

• Behold det eksisterende bunndekselet frem til reparasjonen er fullført.

• Bruk en sprittusj med tynn tupp til å skrive datamaskinens serienummer på innsiden av det nye bunndekselet.

• Hvis du bare erstatter bunndekselet og ingen andre deler, hopper du til monteringstrinn 7.

16. Ta av deg hanskene.

17. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klemmene på toppdekselet til du hører et klikk.

18. Sett inn Torx T3-biten i den blå momenttrekkeren. Bruk deretter den blå momenttrekkeren og Torx T3-biten til å fjerne de to T3-skruene (923-07277) fra kontaktdekselet til batteriet.

19. Fjern kontaktdekselet til batteriet, og legg det til side frem til monteringen.

20. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne polyesterfliken fra enden til batteriets flekskabel.

21. Grip tak i polyesterfliken og løft enden av batteriets flekskabel av kontakten.

Montering

1. Posisjoner og sett inn pinnene til justeringsverktøyet for batteriets flekskabel i skruehullene, som vist (1).

2. Senk justeringsverktøyet for batteriets flekskabel på kjøleribben, som vist (2).

3. Trykk enden av flekskabelen til batteriet på kontakten (3).

• Merk: Forsikre deg om at polyesterfliken er festet til enden av batteriets flekskabel.

4. Fjern justeringsverktøyet for batteriets flekskabel.

5. Posisjoner kontaktdekselet til batteriet over enden av batteriets flekskabel.

6. Sett inn Torx T3-biten i den blå momenttrekkeren. Bruk deretter den blå momenttrekkeren og Torx T3-biten til å feste de to T3-skruene (923-07277) i kontaktdekselet til batteriet.

7. Roter datamaskinen så skjermfestene er nærmest deg.

8. Ta på kuttbestandige hansker.

9. Posisjoner bunndekselet over toppdekselet, for å justere skruehullene nær dekselet til skjermfestet (1). Trykk ned på bunndekselet mens du skyver det mot deg, for å feste to braketter i bunndekselet på to interne skruer, som vist (2).

10. Viktig: Sørg for at bunndekselet er omtrent 10 mm over toppdekselet for å unngå riper (3).

11. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å delvis montere pentalobe-skruen i det bakre hjørnet til bunndekselet.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for modellen din.

• Midnatt (923-07544)

• Sølv (923-07262)

• Stellargrå (923-07261)

• Stjerneskinn (923-07262)

12. Trykk ned på bunndekselet mens du skyver det mot deg, for å feste de gjenværende to brakettene i bunndekselet på de to interne skruene.

13. Trykk bunndekselet ned for å feste de fire interne klipsene i toppdekselet.

14. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å delvis feste de tre gjenværende pentalobe-skruene i bunndekselet i den viste rekkefølgen.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for modellen din.

• Midnatt (923-07544)

• Sølv (923-07262)

• Stellargrå (923-07261)

• Stjerneskinn (923-07262)

15. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å feste de fire pentalobe-skruen i bunndekselet.

Obs

• Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter systemkonfigurasjonsprosessen.

• Systemkonfigurasjon kreves hvis du har byttet ut skjermen, sensoren for vinkel på lokk, hovedkortet, høyttalere eller Touch ID-kort.

• Hvis du har byttet hovedkortet, vil datamaskinen starte opp i feilsøkingsmodus frem til du har fullført systemkonfigurasjonen.

• Hvis du har byttet Touch ID-kortet, vil det kun fungere som en på-knapp frem til du fullfører systemkonfigurasjon.

• Hvis du byttet ut sensoren for vinkel på lokk, lukker du skjermen i 20 sekunder når du blir bedt om det under systemkonfigurasjonsprosessen. Hvis skjermen ikke er helt lukket under prosessen, vil du måtte montere en ny sensor for vinkel på lokk.