Kjøleribbe for MacBook Air (M2, 2022)

Før du begynner

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Tilgangskort

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Antenneverktøy

• Antistatisk pinsett

• Våtservietter med etanol eller isopropanol

• Kapton-teip

• Nitrilhansker

• Nylonsonde (svart pinne)

• Vernebriller med sideskjermer

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Termisk gel

• Stensiler for termisk gel

• Torx Plus 3IP 25 mm-bit

• Torx T3-halvmånebit

• Torx T5-bit

Viktig

• Kjøleribben kan ikke gjenbrukes. Monter alltid en ny kjøleribbe.

• Termisk gel kreves for denne prosedyren. Termisk gel er inkludert med en ny kjøleribbe.

Fjerning

1. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne skumgummien fra dekselet til skjermkontaktene, så du får tilgang til den midtre skruen.

2. Sett inn Torx T3-biten i den blå momenttrekkeren. Bruk deretter den blå momenttrekkeren og Torx T3-biten til å fjerne 18 T3-skruer (923-07277) fra de følgende åtte dekslene:

• Kontaktdekselet til sensor for vinkel på lokk / lydkort (1)

• Kontaktdekselet til mellomlagskortet (2)

• Kontaktdekselet til høyre høyttaler (3)

• Deksel til skjermkontakter (4)

• Kontaktdekselet til antennens koaksialkabler (5)

• Kontaktdekselet til venstre høyttaler (6)

• Kontaktdekselet til MagSafe 3-kort / USB-C-kort (7)

• Kontaktdekselet til styreflaten (8)

3. Fjern syv deksler (1–7), og legg dem til side frem til monteringen.

• Merk: Kontaktdekselet til styreflaten (8) er limt til flekskabelen til styreflaten. Det trenger ikke å fjernes for å utføre denne reparasjonen.

4. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av høyre antennes koaksialkabel av kontakten.

5. Sett inn Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Bruk deretter momenttrekkeren og Torx T5-biten til å fjerne de to T5-skruene (923-07292) fra kjøleribben.

6. Sett inn 3IP-biten i momenttrekkeren (10–34 Ncm). Bruk deretter momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de fire 3IP-skruene (923-07288) fra kjøleribben.

7. Bruk den justerbare momenttrekkeren på og 3IP mm-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-07290) fra kjøleribben.

8. Løft enden av flekskabelen til styreflaten og kontaktdekselet til styreflaten av kontakten.

9. Teip flekskabelen til styreflaten ute av veien med Kapton-teipen, som vist.

•  Obs: Ikke brett eller krøll flekskabelen.

10. Ta på deg hanskene og vernebrillene med sideskjold.

•  Obs: Termisk gel kan misfarge huden og klærne dine. Sørg for at du bruker hanskene og vernebrillene mens du jobber med den termiske gelen.

11. Vipp forsiktig opp venstre side av kjøleribben, som vist.

12. Fortsett å fjerne kjøleribben forsiktig fra venstre til høyre, som vist, ved å frigjøre klipsene som fester kjøleribben til hovedkortet. Løft toppen og bunnen av kjøleribben vekselvis og så jevnt som mulig for å løsne klipsene.

13. Bruk etanol eller servietter med isopropanol til å fjerne termisk gel fra chipen på hovedkortet. Forsikre deg om at du også fjerner eventuell termisk gel som er igjen på andre deler.

• Viktig

• Pass på at det ikke drypper væske fra serviettene. Hvis det drypper, bruker du tørkepapir til å absorbere den overskytende væsken fra servietten.

• Hvis det er nødvendig for mer presis rengjøring, bretter du en serviett rundt den svarte pinnen for å rengjøre chipen. Ikke rip opp chipen ved å bruke for mye press med den svarte pinnen.

• Før

• Etter

Montering

1. Ta på deg hanskene og vernebrillene med sideskjold.

2. Posisjoner stensilen for termisk gel over hovedkortet.

3. Sett inn 3IP-biten i den blå momenttrekkeren. Deretter bruker du den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å delvis feste de to 3IP-skruene i stensilen for termisk gel og hovedkort som vist.

4. Påfør den termiske gelen på stensilen for termisk gel. Sørg for at du fyller alle de 12 firkantene i stensilen, som vist.

5. Trykk tilgangskortet forsiktig ned og dra nedover over stensilen for termisk gel, for å skrape bort overskytende termisk gel.

6. Bruk samme side av tilgangskortet og trykk tilgangskortet forsiktig ned og dra oppover over stensilen for termisk gel.

• Merk: Sørg for at alle de 12 firkantene i stensilen er fylt med termisk gel. Hvis firkantene ikke er helt fylt med termisk gel, gjentar du trinn 5 og 6 frem til de er det. Gå deretter videre til trinn 7.

7. Sett inn 3IP-biten i momenttrekkeren (10–34 Ncm). Deretter bruker du momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene fra stensilen for termisk gel og hovedkort.

8. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe den ene siden av stensilen for termisk gel, mens du holder den andre siden av stensilen på plass. Fjern deretter stensilen fra toppdekselet.

• Viktig: Sørg for at den termiske gelen er påført som vist etter at stensilen for termisk gel er fjernet.

9. Posisjoner den høyre siden av den nye kjøleribben i toppdekselet, som vist. Trykk deretter forsiktig ned på det nedre høyre hjørnet for å feste klipsene ved siden av USB-C-kortene.

10. Beveg deg mot venstre mens du fortsetter å posisjonere kjøleribben i toppdekselet og fester klipsene (1). Stopp ved kontakten til batteriets flekskabel (2). Press deretter kjøleribben ned for å feste klipsene nær kontakten til flekskabelen til styreflaten (3).

11. Behold 3IP-biten i momenttrekkeren (10–34 Ncm). Deretter bruker du momenttrekkeren og 3IP-biten til å delvis feste de fire 3IP-skruene (923-07288) til kjøleribben i rekkefølgen som vises.

12. Med 3IP-biten fortsatt i momenttrekkeren (10–34 Ncm), stiller du inn momentet til 11,5 Ncm.

13. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de fire 3IP-skruene helt i rekkefølgen som vises.

14. Trykk forsiktig på kjøleribben over chipen for å feste kjøleribben til chipen.

15. Trykk forsiktig på kjøleribben for å feste de gjenværende klipsene, som vist.

16. Sørg for at alle klipsene mellom kjøleribben og hovedkortet er festet.

17. Behold 3IP-biten i momenttrekkeren (10–34 Ncm). Forsikre deg om at momentet fortsatt er innstilt på 11,5 Ncm.

18. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-07290) til den venstre siden av kjøleribben.

19. Sett inn Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet til 10 Ncm.

20. Bruk momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste de to T5-skruene (923-07292) i kjøleribben.

21. Fjern Kapton-teipen fra flekskabelen til styreflaten.

22. Trykk enden av flekskabelen til styreflaten og dekselet til kontakten til styreflaten på kontakten.

23. Sett inn Torx T3-biten i den blå momenttrekkeren. Bruk deretter den blå momenttrekkeren og Torx T3-biten til å feste de to T3-skruene (923-07277) i kontaktdekselet til styreflaten.

24. Bruk den svarte pinnen eller en antistatisk pinsett til å posisjonere enden av høyre antennes koaksialkabel over kontakten. Bruk deretter den avstumpede enden av antenneverktøyet til å trykke enden av antennes koaksialkabel på kontakten.

25. Posisjoner følgende syv deksler (1–7):

• Kontaktdekselet til sensor for vinkel på lokk / lydkort (1)

• Kontaktdekselet til mellomlagskortet (2)

• Kontaktdekselet til høyre høyttaler (3)

• Deksel til skjermkontakter (4)

• Kontaktdekselet til antennens koaksialkabler (5)

• Kontaktdekselet til venstre høyttaler (6)

• Kontaktdekselet til MagSafe 3-kort / USB-C-kort (7)

26. Bruk den antistatiske pinsetten til å fjerne skumgummien fra dekselet til skjermkontaktene, så du får tilgang til det midtre skruehullet.

27. Behold Torx T3-biten i den blå momenttrekkeren. Bruk deretter den blå momenttrekkeren og Torx T3-biten til å feste de 16 T3-skruene (923-07277) i de syv dekslene (1–7).

•  Obs: Ikke koble til batteriets flekskabel (8). Hvis du gjør det, kan det skade hovedkortet.

28. Trykk ned langs hele lengden på skumgummien på dekselet til skjermkontaktene, for å feste skumgummien til dekselet.

Fest følgende del for å fullføre monteringen: