Kamera for iPhone 13 Pro Max

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• 6,7-tommers reparasjonsbrett

• Antistatisk pinsett

• JCIS-bit

• Micro stix-bit

• Nitril- eller lofrie hansker

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (svart, 0,35 kgf cm)

• Momenttrekker (grå, 0,55 kgf cm)

Obs

• For å unngå å skade linsene må du ikke røre TrueDepth-kamerasettet eller deler i nærheten.

• Unngå jordingsfjæren på kameradekselet.

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon på support.apple.com/self-service-repair.

Fjerning

1. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med Lightning-kontakten vendt mot utsparingen.

2. Bruk en momenttrekker og Micro stix-biten til å fjerne de fire trilobeskruene fra dekselet til kameraet. Hold dekselet til kameraet på plass mens du fjerner skruen i midten. Legg skruene til side.

3. Bruk en momenttrekker og JCIS-bitsen til å fjerne stjerneskruen fra kameradekselet. Legg skruen til side.

4. Bruk en antistatisk pinsett til å vippe opp dekselet til kameraet fra venstre side (1). Skyv deretter dekseltappene ut av sporene på høyre side av kabinettet (2). Ta vare på dekselet til monteringen.

•  Obs: Unngå jordingsfjæren på dekselet til kameraet.

5. Bruk den antistatiske pinsetten til å løfte endene til de to flekskablene til kameraet av kontaktene.

6. Hold flekskablene til kameraet forsiktig sammen (1) og løft kameraene ut av kabinettet (2).

Montering

1. Ta på deg hanskene for å forhindre kontaminering av kameralinsene. Hold deretter det nye kameraet med linsene vendt ned, og fjern beskyttelsesdekselet fra kameralinsene.

2. Vipp den nedre kanten av kameraene ned og mot batteriet som vist. Pass på at flekskablene til kameraet er i sporet mellom batteriet og kamerabrønnen.

3. Plasser kameraene i kabinettet.

4. Trykk endene til de to flekskablene til kameraet mot kontaktene.

5. Trykk kameraet forsiktig inn i kabinettet.

6. Kameradekselet har tapper som passer inn i sporene på høyre side av kabinettet. Hold i dekselet med en antistatisk pinsett, og skyv dekseltappene inn i sporene. Senk deretter dekselet ned på kameraene.

•  Obs

• Kontroller at skruehullene i dekselet til kameraet er på linje med skruehullene, og at tappene er inne i sporene i kabinettet. Et feiljustert kameradeksel kan påvirke bildekvaliteten på skjermen.

• Pass på at jordingsfjæren på kameradekselet ikke er skadet. Unngå å røre jordingsfjæren når du fester dekselet.

7. Hold dekselet til kameraet på plass med fingeren. Deretter bruker du den svarte momenttrekkeren og Micro stix-biten til å feste én ny trilobeskrue (923-06266) i midten av dekselet (1).

8. Bruk den svarte momenttrekkeren og Micro stix-biten til å feste tre nye trilobeskruer (923-06268) (2–4) i dekselet til kameraet.

9. Bruk den grå momenttrekkeren og JCIS-biten til å feste én ny stjerneskrue (923-06267) i dekselet til kameraet (5).

Fest følgende del for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter systemkonfigurasjonen, på support.apple.com/self-service-repair.

Under Systemkonfigurasjonen kommer du til å utføre kalibrering av LiDAR-skanneren. Forbered deg på kalibreringen ved å gå gjennom følgende trinn:

1. Bruk et godt opplyst område som inneholder gjenstander av forskjellige former og størrelser.

2. Sitt eller stå 1,2 meter unna gjenstandene.

3. Hold enheten vertikalt, og hvil albuen mot kroppen for å stabilisere armen.

4. Begynn skanningen ved å panorere sakte frem og tilbake til venstre og høyre for startpunktet. Følg instruksjonene som vises på skjermen til enheten.

Merk: Kalibreringsprosessen tar omtrent fem minutter.