Als Touch ID niet werkt op een iPhone of iPad

Lees hier wat u moet doen als u uw iOS-apparaat niet kunt ontgrendelen met Touch ID, geen vingerafdruk kunt registreren of als u wordt gevraagd uw toegangscode in te voeren.

Waar vind ik de Touch ID-sensor?

U vindt de Touch ID-sensor in de thuisknop of, op de iPad mini (6e generatie) en iPad Air (4e en 5e generatie) en nieuwer, in de bovenste knop. Wanneer u de onderstaande stappen volgt, geven de instructies op het scherm aan welke knop u moet gebruiken. Als u het niet zeker weet, vindt u hier meer informatie over de verschillende knoppen op uw iPad.

Volg deze stappen. Probeer Touch ID na elke stap te gebruiken:

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iOS of iPadOS hebt.

2. Zorg ervoor dat uw vingers en de Touch ID-sensor schoon en droog zijn.* Gebruik voor de Touch ID-sensor een schone, pluisvrije doek om vuil of stof weg te vegen.

3. Uw vinger moet de Touch ID-sensor volledig bedekken en de metalen ring eromheen aanraken. Tijdens het scanproces van Touch ID moet u niet te snel op de knop tikken of uw vinger bewegen.

4. Als u een hoesje of schermbeschermer gebruikt, zorgt u ervoor dat deze de Touch ID-sensor of de ring eromheen niet bedekt.

5. Ga naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' en controleer of 'iPhone-ontgrendeling' of 'iTunes Store en App Store' zijn ingeschakeld en of u een of meer vingers hebt geregistreerd.

6. Probeer een andere vinger te registreren.

Lukt het nog steeds niet?

Breng het apparaat naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider of neem contact op met Apple Support als de vorige stappen niet hebben geholpen en u 'Mislukt: De Touch ID-configuratie kan niet worden voltooid' ziet, of het volgende als u naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' gaat:

• U kunt Touch ID niet inschakelen

• Touch ID wordt grijs weergegeven

Als u uw toegangscode moet invoeren

In een van deze situaties moet u mogelijk uw toegangscode of Apple ID invoeren in plaats van Touch ID te gebruiken:

• U hebt net uw apparaat herstart

• Uw vingerafdruk is vijf keer achter elkaar niet herkend

• U hebt het apparaat gedurende meer dan 48 uur niet ontgrendeld

• U hebt net vingerafdrukken geregistreerd of verwijderd

• U probeert 'Touch ID en toegangscode' in het menu 'Instellingen' te openen

• U hebt SOS-noodmelding gebruikt.

* Vocht, lotions, zweet, oliën, een snee of droge huid kunnen de herkenning van een vingerafdruk beïnvloeden. Bepaalde activiteiten kunnen de herkenning van een vingerafdruk ook beïnvloeden, zoals sporten, douchen, zwemmen, koken of andere omstandigheden of veranderingen.