SOS-noodmelding gebruiken op uw iPhone

Met SOS-noodmelding in iOS 11 kunt u snel en eenvoudig om hulp vragen en uw SOS-contactpersonen waarschuwen.

Schuif naar 'Zet uit', 'Medische ID' en 'SOS-noodmelding-instellingen'

Zo werkt het

Als u belt via SOS, belt uw iPhone automatisch het lokale noodnummer. In sommige landen en regio's moet u mogelijk de gewenste hulpdienst kiezen. In China kunt u bijvoorbeeld kiezen voor politie, brandweer of ambulance.

U kunt ook contactpersonen voor noodgevallen toevoegen. Als een noodoproep is beëindigd, waarschuwt uw iPhone uw SOS-contactpersonen met een sms-bericht, tenzij u besluit te annuleren. Uw iPhone stuurt hun uw huidige locatie en gedurende enige tijd na inschakeling van de SOS-modus worden uw SOS-contactpersonen geïnformeerd wanneer uw locatie verandert.

Het aftelscherm van SOS-noodmelding

Hulpdiensten bellen

Zo belt u hulpdiensten op een iPhone X, iPhone 8 of iPhone 8 Plus:

1. Houd de zijknop en één van de volumeknoppen ingedrukt totdat de SOS-noodmelding-schuifbalk wordt weergegeven.
  2. Versleep de SOS-noodmelding-schuifbalk om de hulpdiensten te bellen. Als u de zijknop en de volumeknip langer ingedrukt houdt in plaats van de schuifbalk te verslepen, begint uw iPhone met aftellen en speelt een waarschuwingsgeluid af. Als u de knoppen ingedrukt houdt tot het aftellen is voltooid, belt uw iPhone automatisch de hulpdiensten.

Zo belt u hulpdiensten op een iPhone 7 of lager:

1. Druk vijf keer snel achterelkaar op de zijknop. De SOS-noodmelding-schuifbalk wordt weergegeven. (In India hoeft u de zijknop slechts drie keer in te drukken waarna uw iPhone automatisch de hulpdiensten belt.)
  2. Versleep de SOS-noodmelding-schuifbalk om de hulpdiensten te bellen.

Als de oproep is beëindigd, stuurt uw iPhone uw SOS-contactpersonen een sms-bericht met uw huidige locatie, tenzij u besluit te annuleren. Als Locatievoorzieningen is uitgeschakeld, wordt dit tijdelijk ingeschakeld.

Als uw locatie verandert, ontvangen uw contacten een update en krijgt u ongeveer 10 minuten later een melding. Tik op de statusbalk en selecteer 'Stop delen van SOS-locatie' om de updates te stoppen. Als u blijft delen, krijgt u gedurende 24 uur elke 4 uur een herinnering om te stoppen.

Als u de SOS-noodmelding-snelkoppeling gebruikt, moet u uw toegangscode invoeren om Touch ID opnieuw in te schakelen, zelfs als u geen oproep naar de hulpdiensten hebt gemaakt.

Het scherm 'Stop met bellen' van SOS-noodmelding

Een oproep beëindigen

Als u per ongeluk een noodoproep hebt gestart, drukt u op de stopknop en vervolgens tikt u op 'Stop met bellen'.

Het scherm 'Medische ID'

Contacten toevoegen of verwijderen

U kunt contactpersonen voor noodgevallen toevoegen vanuit de Gezondheid-app op een iPhone:

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Medische ID'.
  2. Tik op 'Wijzig' en scrol naar uw SOS-contactpersonen.
  3. Tik op groen plusteken om een SOS-contactpersoon toe te voegen.
  4. Tik op een contact en geef vervolgens uw relatie tot die persoon aan.
  5. Tik op 'Gereed' om de wijzigingen te bewaren.

Zo verwijdert u contactpersonen voor noodgevallen:

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Medische ID'.
  2. Tik op 'Wijzig' en scrol naar uw SOS-contactpersonen.
  3. Tik op rood minteken naast een contactpersoon en tik vervolgens op 'Verwijder'.
  4. Tik op 'Gereed' om de wijzigingen te bewaren.

U kunt hulpdiensten niet instellen als SOS-contactpersoon.

Het scherm 'SOS-noodmelding-instellingen'

Automatisch bellen uitschakelen

Wanneer Automatisch bellen is ingeschakeld en u probeert een noodoproep te doen, begint uw iPhone met aftellen en speelt een waarschuwingsgeluid af. Nadat het aftellen is beëindigd, belt uw iPhone automatisch de hulpdiensten.

Zo wijzigt u de instelling:

1. Open de Instellingen-app op uw iPhone.
  2. Tik op 'SOS-noodmelding' en schakel vervolgens Automatisch bellen in of uit.

Als u deze instelling uitschakelt, kunt u de SOS-noodmelding-schuifbalk gebruiken om te bellen.

Meer informatie

SOS-noodmelding gebruiken op Apple Watch.