De iOS-software op een iPhone, iPad en iPod touch bijwerken

Lees hier hoe u een iOS-apparaat draadloos of via iTunes bijwerkt.

iOS-software-updates bieden nieuwe functies waardoor u nog meer kunt halen uit een iPhone, iPad of iPod touch. Zorg ervoor dat de apparaten up-to-date zijn zodat u de nieuwste functies kunt gebruiken.

Voor de update

Maak een reservekopie van het apparaat in iCloud of iTunes.

Als u Persoonlijke hotspot op het apparaat gebruikt voor de internetverbinding van de computer, werkt u het apparaat draadloos bij of verbindt u de computer met een ander netwerk.

Het apparaat draadloos bijwerken

De eenvoudigste manier om een apparaat bij te werken is draadloos, ook wel 'via de ether' genoemd. Dit doet u als volgt:

1. Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  2. Tik op Instellingen > Algemeen > Software-update.
    Het scherm Software-update in iOS
  3. Tik op 'Download en installeer'. Updates worden mogelijk automatisch gedownload als het apparaat is verbonden met Wi-Fi en is aangesloten op een voedingsbron.
  4. Tik op 'Installeer' of tik op 'Later' om de update later te installeren. Als u een toegangscode gebruikt, moet u deze invoeren voordat u de update installeert.
    Installeer of Later

Als het apparaat vrije ruimte heeft maar onvoldoende om via de ether bij te werken, kunt u bijwerken via iTunes of inhoud op het apparaat handmatig verwijderenOf u nu iTunes gebruikt of via de ether bijwerkt, u hebt na de update evenveel vrije ruimte op het apparaat.

Sommige iOS-software-updates zijn niet beschikbaar als updates via de ether. VPN- of proxyverbindingen voorkomen mogelijk dat een apparaat contact opneemt met de iOS-updateservers.

Het apparaat bijwerken in iTunes

Volg deze stappen als u niet draadloos kunt bijwerken of als u in iTunes wilt bijwerken:

1. Installeer de nieuwste versie van iTunes op de computer.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer.
  3. Selecteer het apparaat in iTunes.
  4. Klik in het paneel Overzicht op 'Zoek naar update'.
  5. Klik op 'Download en installeer'.

Als het apparaat onvoldoende vrije ruimte heeft om via iTunes bij te werken, moet u gegevens op het apparaat handmatig verwijderen.

Lees wat u moet doen als u andere foutberichten ontvangt wanneer u een apparaat bijwerkt.

Laatst gewijzigd op: