iTunes-materiaal delen met andere apparaten via Thuisdeling

Met Thuisdeling kunt u materiaal delen en streamen vanaf de iTunes-bibliotheek op de computer naar andere computers, iOS-apparaten en Apple TV’s.

Aan de slag

• Voor het gebruik van Thuisdeling zorgt u ervoor dat alle apparaten zich in hetzelfde thuisnetwerk bevinden. In sommige gevallen hebt u mogelijk een internetverbinding nodig.
  • U hebt de nieuwste versie van iTunes en iOS nodig.
  • Kies hieronder een apparaat om Thuisdeling te configureren en te gebruiken.

Thuisdeling op een Mac of pc gebruiken

U kunt Thuisdeling met maximaal vijf computers in het thuisnetwerk gebruiken. Volg deze stappen om Thuisdeling te gebruiken:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het netwerk voor Thuisdeling.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster Archief > Thuisdeling > Schakel thuisdeling in.

Nu kunt u Thuisdeling gebruiken.

• Stream muziek, films, tv-programma’s, apps en ander iTunes-materiaal van de ene gemachtigde computer naar de andere. De computers moeten ingeschakeld zijn en niet in de sluimerstand staan en iTunes moet geopend zijn.
  • Om al uw gedeelde bibliotheken te zien, klikt u op  Muziek in de linkerbovenhoek van iTunes.
  • U kunt bepaald iTunes-materiaal ook kopiëren vanaf een gedeelde bibliotheek door het materiaal naar de iTunes-bibliotheek te slepen.

Thuisdeling op een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

1. Ga naar Instellingen > Muziek of Instellingen > Video’s.
  2. Scrol omlaag naar Thuisdeling.
  3. Tik op Log in en voer uw Apple ID en wachtwoord in. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het netwerk voor Thuisdeling.

Nu kunt u Thuisdeling op het iOS-apparaat gebruiken.

• Als u gedeelde video’s wilt bekijken, opent u de app Video’s, tikt u op Gedeeld en kiest u een bibliotheek.
  • Als u via Thuisdeling gedeelde muziek op uw iPhone of iPod touch wilt beluisteren, opent u de app Muziek en tikt u op Mijn muziek > Bibliotheek. Tik bij een iPad gewoon op Mijn muziek. Tik op het scherm dat verschijnt op de categorie nabij het midden van het scherm. Tik vervolgens op Thuisdeling en kies een gedeelde bibliotheek om ermee verbinding te maken.

Thuisdeling op een Apple TV gebruiken

1. Ga op de Apple TV (4e generatie) naar Instellingen > Accounts > Thuisdeling. Ga op oudere Apple TV-modellen naar Instellingen > Computers.
  2. Selecteer Schakel thuisdeling in.
  3. Voer vervolgens uw Apple ID en wachtwoord in. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het netwerk voor Thuisdeling.

Nu kunt u Thuisdeling op een Apple TV gebruiken:

• Als u de gedeelde bibliotheken wilt zien, gaat u naar het hoofdmenu, selecteert u Computers en kiest u een bibliotheek.
  • U kunt ook de foto’s op een computer weergeven op een Apple TV. Open hiervoor iTunes op de computer. Ga vervolgens naar Archief > Thuisdeling > Kies foto’s om te delen met Apple TV.

Hulp krijgen

Ontdek wat u moet doen als u geen gedeelde bibliotheken ziet nadat u thuisdeling hebt geconfigureerd.

Laatst gewijzigd op: