iTunes-materiaal delen met andere apparaten via Thuisdeling

Met Thuisdeling kunt u materiaal delen en streamen vanaf de iTunes-bibliotheek op de computer naar andere computers, iOS-apparaten en Apple TV's.

Als u Thuisdeling wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat alle apparaten zich in hetzelfde thuisnetwerk bevinden – in sommige gevallen hebt u ook een internetverbinding nodig – en dat u de nieuwste versie van iTunes en iOS hebt.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u Thuisdeling wilt gebruiken.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' > 'Thuisdeling' > 'Schakel thuisdeling in'.

Nu kunt u Thuisdeling gebruiken om muziek, films en tv-programma's te streamen van de ene gemachtigde computer naar de andere. De computers moeten ingeschakeld zijn en niet in de sluimerstand staan en iTunes moet geopend zijn.

Als u al uw gedeelde bibliotheken wilt zien, klikt u op  'Muziek' in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster.

U kunt Thuisdeling met maximaal vijf computers in het thuisnetwerk gebruiken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek', 'Instellingen' > 'TV' > 'iTunes-video's' of 'Instellingen' > 'Video's'.
  2. Veeg omhoog naar het gedeelte 'Thuisdeling'.
  3. Als u 'Log in' ziet staan, tikt u daarop en voert u uw Apple ID en wachtwoord in. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u Thuisdeling wilt gebruiken.

U kunt nu Thuisdeling gebruiken op uw iOS-apparaat om te genieten van gedeelde muziek of video's.

Genieten van gedeelde muziek

1. Open de Muziek-app.
  2. Tik op 'Bibliotheek' onder in het scherm. Als u een iPad gebruikt, tikt u linksboven op 'Bibliotheek'.
  3. Tik op 'Thuisdeling'. Ziet u dit niet? Tik dan op 'Wijzig', selecteer 'Thuisdeling', tik op 'Gereed' en vervolgens op 'Thuisdeling'.
  4. Kies een gedeelde bibliotheek.

Genieten van gedeelde video's

1. Open de TV-app1.
  2. Tik op 'Bibliotheek'.
  3. Kies een gedeelde bibliotheek.

U kunt gedeelde video's ook bekijken in de Video's-app: tik op 'Gedeeld' en kies een gedeelde bibliotheek.

1 De Apple TV-app is alleen beschikbaar in bepaalde landen en regio's.

Op een Apple TV

1. Ga op een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'Thuisdeling'. Ga op oudere Apple TV-modellen naar 'Instellingen' > 'Computers'.
  2. Selecteer 'Schakel thuisdeling in' en voer vervolgens uw Apple ID en wachtwoord in. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u Thuisdeling wilt gebruiken.

Nu kunt u Thuisdeling gebruiken op uw Apple TV. Als u de gedeelde bibliotheken wilt zien, gaat u naar het hoofdmenu, selecteert u 'Computers' en kiest u een gedeelde bibliotheek.

U kunt ook de foto's op een computer weergeven op een Apple TV. Open hiervoor iTunes op de computer. Ga vervolgens naar 'Archief' > 'Thuisdeling' > 'Kies foto's om te delen met Apple TV'.

Hulp krijgen

Lees wat u kunt doen als u geen gedeelde bibliotheken ziet nadat u Thuisdeling hebt geconfigureerd.

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.