iTunes-materiaal delen met andere apparaten via Thuisdeling

Met Thuisdeling kunt u materiaal delen en streamen vanaf de iTunes-bibliotheek op de computer naar andere computers, iOS-apparaten en Apple TV's. U kunt Thuisdeling met maximaal vijf computers in uw thuisnetwerk gebruiken.

Aan de slag

• Als u Thuisdeling wilt gebruiken, zorgt u ervoor dat alle apparaten zich in hetzelfde thuisnetwerk bevinden. In sommige gevallen hebt u ook een internetverbinding nodig.
  • U hebt de nieuwste versie van iTunes en iOS nodig.
  • Selecteer het apparaat dat u wilt configureren voor Thuisdeling:

Thuisdeling gebruiken op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u Thuisdeling wilt gebruiken.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' > 'Thuisdeling' > 'Schakel thuisdeling in'.

Nu kunt u Thuisdeling gebruiken.

• U kunt muziek, films, tv-programma's, apps en ander iTunes-materiaal streamen van de ene gemachtigde computer naar de andere. De computers moeten ingeschakeld zijn en niet in de sluimerstand staan en iTunes moet geopend zijn.
  • Als u al uw gedeelde bibliotheken wilt zien, klikt u op  'Muziek' in de linkerbovenhoek van iTunes.
  • U kunt bepaald iTunes-materiaal ook kopiëren vanuit een gedeelde bibliotheek door het materiaal naar de iTunes-bibliotheek te slepen.

Thuisdeling gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek'. Of ga naar 'Instellingen' > 'Video's'.
  2. Scrol omlaag naar het kopje 'Thuisdeling'.
  3. Als er 'Log in' staat, tikt u erop. Voer vervolgens uw Apple ID en wachtwoord in. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u Thuisdeling wilt gebruiken.

Nu kunt u Thuisdeling gebruiken op het iOS-apparaat.

Geniet van de gedeelde video's

1. Open de app Video's.
  2. Tik op 'Gedeeld'.
  3. Kies een bibliotheek.

Geniet van de gedeelde muziek

1. Open de app Muziek.
  2. Tik op 'Bibliotheek'. Als u een iPad gebruikt, tikt u nogmaals op 'Bibliotheek'.
  3. Tik op 'Thuisdeling'. Ziet u dit niet? Tik dan op 'Wijzig', selecteer 'Thuisdeling', tik op 'Gereed' en vervolgens op 'Thuisdeling'.

Thuisdeling gebruiken in de app Muziek op uw iPhone
  4. Kies een gedeelde bibliotheek.

Thuisdeling gebruiken op een Apple TV

1. Ga op de Apple TV (4e generatie) naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'Thuisdeling'. Ga op oudere Apple TV-modellen naar 'Instellingen' > 'Computers'.
  2. Selecteer 'Schakel thuisdeling in'.
  3. Voer vervolgens uw Apple ID en wachtwoord in. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop u Thuisdeling wilt gebruiken.

Nu kunt u Thuisdeling gebruiken op uw Apple TV:

• Als u de gedeelde bibliotheken wilt zien, gaat u naar het hoofdmenu, selecteert u 'Computers' en kiest u een bibliotheek.
  • U kunt ook de foto's op een computer weergeven op een Apple TV. Open hiervoor iTunes op de computer. Ga vervolgens naar 'Archief' > 'Thuisdeling' > 'Kies foto's om te delen met Apple TV'.

Hulp

Lees wat u kunt doen als u geen gedeelde bibliotheken ziet nadat u Thuisdeling hebt geconfigureerd.