Terminal Help

Welkom bij Terminal

Op de commandoregel kun je UNIX-commando's uitvoeren en met scripts je workflow versnellen en terugkerende taken automatiseren.

Een Terminal-venster met het resultaat van het commando voor de weergave van de directory-inhoud en een ander tabblad met de naam London Server.
Het paneel 'Profielen' van het voorkeurenvenster van Terminal met daarin het profiel Grass geselecteerd.

Terminal-vensters laten opvallen met profielen

Wanneer je bij meerdere servers bent ingelogd, kun je door middel van unieke achtergrondkleuren en venstertitels die je in profielen opgeeft snel het juiste Terminal-venster vinden. Je kunt de standaardprofielen van Terminal gebruiken, of zelf profielen configureren. Om met profielen te werken, kies je 'Terminal' > 'Voorkeuren' en klik je op 'Profielen'.

Een Terminal-venster met aan de linker- en rechterkant markeringen en bladwijzers en een bladwijzer met tijdsstempel boven de commandoregel.

Navigeren in Terminal-vensters

Je kunt tijdens het werken markeringen en bladwijzers toevoegen en hiermee snel door lange Terminal-uitvoer navigeren. Selecteer een regel in het Terminal-venster en kies 'Wijzig' > 'Markeringen' > 'Markeer' om een markering toe te voegen, of kies 'Wijzig' > 'Markeringen' > 'Markeer als bladwijzer' om een bladwijzer toe te voegen.

Het infovenster in Terminal.

Processen beheren

In het infovenster kun je actieve processen weergeven en beheren en snel venstertitels en achtergrondkleuren wijzigen. Druk op Command + I om het infovenster te openen. Om een commando naar een proces te sturen, selecteer je het proces, klik je op het taakmenu en kies je een commando uit 'Stuur signaal naar procesgroep'.