Safari Help

Welkom bij Safari

Je kunt surfen op het internet, veilig winkelen, artikelen lezen en onderbrekingen voorkomen.

Een venster van Safari met een website met krantenartikelen.
Het paneel 'Websites' in het voorkeurenvenster van Safari, waar je per website kunt instellen hoe je daarmee wilt werken.

Browserinstellingen aanpassen voor afzonderlijke websites

Je kunt per website aangeven hoe je met de site wilt werken. Als een website bijvoorbeeld kleine tekst en afbeeldingen gebruikt, kun je inzoomen om ze groter te maken. Om websites aan te passen, kies je 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik je op 'Websites'.

Een populaire winkelsite waarop Apple Pay is gemarkeerd en het dialoogvenster met gegevens van je aankoop.

Veilig winkelen is heel eenvoudig

Met behulp van Safari op je Mac is veilig winkelen heel eenvoudig. Als je klaar bent om te betalen, kijk je of je Apple Pay ziet staan. Vervolgens kun je de transactie afronden met Touch ID op je Mac, iPhone of Apple Watch.

Safari-venster met daarin de leeslijst.

Artikelen altijd ongestoord lezen

Verberg de advertenties en koppelingen op webpagina's, zodat je je kunt concentreren op de woorden en afbeeldingen. Als je alle webpagina's op deze manier wilt lezen, klik je op de knop 'Reader' in het slimme zoekveld terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt en selecteer je vervolgens 'Gebruik Reader automatisch op [website]'.

Een menu uit het slimme zoekveld met instellingen voor de huidige website.

Onderbrekingen van opdringerige websites voorkomen

Je kunt een stuk rustiger surfen op het internet door de audio en video uit te schakelen die soms ongevraagd wordt afgespeeld. Klik in het slimme zoekveld terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt en klik vervolgens op 'Instellingen voor deze website'. Plaats de aanwijzer rechts van 'Speel automatisch af', klik op het venstermenu en kies 'Speel nooit automatisch af'.