macOS High Sierra

Artikelen lezen zonder afleiding

Met Safari Reader kun je een webartikel op één pagina weergeven in een overzichtelijke lay-out, zonder advertenties, navigatiefuncties of andere elementen die de aandacht afleiden. Je kunt het lettertype, de lettergrootte en de achtergrondkleur voor Reader aanpassen.

Open Safari

Een artikel in de Reader-modus, zonder advertenties en navigatie.
  • Een artikel bekijken met Reader: Klik op de knop 'Reader'  links van het slimme zoekveld. Deze knop is alleen zichtbaar als op de webpagina een artikel staat dat in Reader kan worden weergegeven.

• Instellen hoe je webpagina's er in Reader uitzien: Klik in Reader op de letterknop  die rechts van het slimme zoekveld verschijnt en voer een of meer van de volgende stappen uit om de instellingen aan te passen:

• Kies een lettergrootte.

• Kies een witte, sepia, grijze of zwarte achtergrond.

• Kies een lettertype.

In Reader zie je altijd de laatstgekozen instellingen voor het lettertype, de lettergrootte en de achtergrond.

• Reader niet meer gebruiken: Klik opnieuw op de knop 'Reader'  of druk op de Escape-toets.