macOS High Sierra

Safari-extensies gebruiken

Je kunt Safari-extensies installeren om de werking van je browser aan te passen. Met extensies kun je bijvoorbeeld knoppen voor sociale media en nieuws weergeven, materiaal op websites blokkeren en bepaalde functies van andere programma's gebruiken.

Extensies kunnen gebruikmaken van het materiaal op de webpagina's die je bezoekt. Controleer welke extensies op je systeem zijn geïnstalleerd en ga na hoe ze precies werken.

Open Safari

Tip: Extensies bekijk en installeer je het eenvoudigst en veiligst via de Mac App Store. De extensies worden door Apple gecontroleerd en ze worden automatisch bijgewerkt als 'Installeer programma-updates' in de App Store-voorkeuren is geselecteerd. De extensies op safari-extensions.apple.com (de Safari-extensiegalerie) worden ook door Apple gecontroleerd.

Safari-extensies downloaden

• Uit de Mac App Store: Open de Mac App Store, zoek of blader naar een extensie, klik op de knop met de prijs en klik vervolgens nogmaals op die knop om de extensie aan te schaffen of te installeren.

Open de App Store

• Uit de Safari-extensiegalerie: Ga naar de Safari-extensiegalerie en klik vervolgens op 'Installeer nu' om de gewenste extensie te installeren.

• Bij externe ontwikkelaars: Download de extensie bij de ontwikkelaar en open vervolgens het bestand met de extensie '.safariextz'. Het voorkeurenvenster van Safari met het paneel 'Extensies' wordt geopend en je wordt gevraagd te bevestigen dat de extensie afkomstig is van een vertrouwde bron. Klik op 'Vertrouw' om de extensie te installeren.

Je extensies beheren

• Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Extensies' en voer vervolgens een of meer van de volgende stappen uit:

• Een extensie in- of uitschakelen: Schakel het aankruisvak van de extensie in of uit.

• Instellingen voor een extensie wijzigen: Selecteer de extensie en schakel vervolgens instellingen in of uit.

• Extensies die je vanuit de Safari-extensiegalerie hebt geïnstalleerd, automatisch laten bijwerken: Selecteer 'Werk extensies uit de Safari-extensiegalerie automatisch bij'.

• Extensies handmatig bijwerken: Wanneer er updates beschikbaar zijn voor extensies van het type .safariextz, verschijnt er een knop 'Updates' onder aan de lijst met extensies. Klik op 'Updates' om de beschikbare updates te zien en te installeren. Extensies die uit de Mac App Store zijn gedownload, worden automatisch bijgewerkt wanneer het programma wordt bijgewerkt.

• Een extensie verwijderen: Selecteer de extensie en klik op 'Verwijder installatie'. Als je de extensie uit de Mac App Store hebt geïnstalleerd, kun je het programma verwijderen dat de extensie bevat. De extensie wordt dan automatisch uit Safari verwijderd.

Als je een extensie installeert, verwijdert, inschakelt of uitschakelt, kan de wijziging onmiddellijk van kracht worden, of pas wanneer je naar een nieuwe webpagina gaat of de huidige pagina vernieuwt.