macOS High Sierra

Favorieten toevoegen, ordenen en weergeven

Je kunt snel websites bekijken die je als favorieten hebt toegevoegd door de pagina met favorieten te openen, in het slimme zoekveld te klikken of de favorietenbalk te gebruiken. En onder 'Top Sites' zie je welke sites je het vaakst hebt bezocht.

Open Safari

Een website aan je favorieten toevoegen

• Een favoriet toevoegen: Houd de aanwijzer op het slimme zoekveld, houd de knop met het plusteken  links van het veld ingedrukt en kies 'Favorieten'.

Je kunt ook in het slimme zoekveld klikken en vervolgens de URL van de webpagina die je bekijkt naar de favorietenweergave slepen, of een URL of bladwijzer naar de pagina met favorieten, de favorietenbalk of de favorietenmap in de navigatiekolom slepen.

Je favorieten ordenen

• Je favorieten anders rangschikken: Sleep de websites naar de gewenste locaties.

• De naam van een favoriete website of map wijzigen: Houd de Control-toets ingedrukt terwijl je erop klikt in de pagina met favorieten of de favorietenbalk en kies vervolgens 'Wijzig naam' uit het contextuele menu. Je kunt ook met extra druk op de naam klikken, of gewoon op de naam klikken, de muisknop ingedrukt houden totdat de naam wordt gemarkeerd en vervolgens een nieuwe naam invoeren.

• Een favoriete website verwijderen: Sleep de favoriete website uit de pagina met favorieten of de favorietenbalk en laat los wanneer je het verwijdersymbool ziet. Je kunt ook met de Control-toets ingedrukt op de favoriet klikken en 'Verwijder' uit het contextuele menu kiezen.

• Een andere bladwijzermap in Favorieten weergeven: Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Algemeen' en kies een optie uit het venstermenu 'Favorieten toont'.

• Veelbezochte websites in de favorieten weergeven of verbergen: Kies 'Bladwijzers' > 'Toon veelbezochte websites in favorieten'.

Veelbezochte websites worden onder je favorieten op de pagina met favorieten weergegeven.

Je favorieten bekijken

• De pagina met favorieten bekijken: Kies 'Geschiedenis' > 'Toon favorieten'. Als 'Toon favorieten' niet zichtbaar is, kies je 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik je op 'Algemeen'. Vervolgens klik je op het venstermenu 'Open nieuwe vensters met' en kies je 'Favorieten'.

Je kunt ook de pagina met favorieten zien wanneer je nieuwe tabbladen opent. Als je op nieuwe tabbladen de pagina met favorieten niet ziet, wijzig je de instellingen in het voorkeurenpaneel 'Algemeen'.

• Je favorieten bekijken vanuit het slimme zoekveld: Klik in het slimme zoekveld om je favoriete websites weer te geven en klik vervolgens op het symbool van de website die je wilt bezoeken. De lijst met favorieten verdwijnt als je begint te typen en verschijnt niet als je in het veld klikt terwijl je de pagina met favorieten en Top Sites bekijkt.

Het adres- en zoekveld van Safari, met daaronder de symbolen van favoriete websites.
  • De favorietenbalk weergeven: Kies 'Weergave' > 'Toon favorietenbalk'. Een balk met je favoriete websites verschijnt onder de knoppenbalk.

De favorietenbalk met een bladwijzermap. Om een bladwijzer of map in de balk te wijzigen, klik je erop en houd je de muisknop ingedrukt. Om de onderdelen in de balk te rangschikken, sleep je de onderdelen. Om een onderdeel te verwijderen, sleep je het onderdeel uit de balk.
  • Een favoriete website openen: Klik op de website vanuit de pagina met favorieten, vanuit de lijst met favorieten die verschijnt wanneer je in het slimme zoekveld klikt, of vanuit de favorietenbalk (of via de Touch Bar).

Opmerking: In Safari worden je favoriete websites via iCloud gesynchroniseerd op al je Mac-computers en iOS-apparaten waarop Safari is ingeschakeld in de iCloud-voorkeuren.