macOS High Sierra

Cookies en websitegegevens beheren

Tijdens je bezoek aan websites worden vaak cookies en andere gegevens op je Mac bewaard. Hierbij kan het gaan om gegevens die je hebt verstrekt, zoals je naam, e-mailadres en voorkeuren. Aan de hand van deze gegevens kunnen websites jou bij een volgend bezoek herkennen, zodat ze je bepaalde diensten kunnen aanbieden en informatie kunnen weergeven die je mogelijk interessant vindt.

Safari accepteert standaard alleen cookies en websitegegevens van websites die je bezoekt. Zo wordt voorkomen dat bepaalde adverteerders gegevens op je Mac bewaren. Je kunt de opties aanpassen in het voorkeurenvenster van Safari, zodat cookies en andere websitegegevens altijd worden geaccepteerd of geblokkeerd.

Open Safari

Belangrijk: Wanneer je in Safari je cookievoorkeuren wijzigt of cookies en websitegegevens verwijdert, kunnen deze onderdelen ook worden gewijzigd of verwijderd in andere programma's, zoals Dashboard.

Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Privacy' en voer vervolgens een of meer van de volgende stappen uit:

• Cookies altijd blokkeren: Selecteer 'Blokkeer alle cookies'.

Websites, derden en adverteerders kunnen geen cookies en andere gegevens op je Mac bewaren. Hierdoor werken bepaalde websites mogelijk niet goed.

• Bewaarde cookies en gegevens verwijderen: Klik op 'Beheer websitegegevens', selecteer een of meer websites en klik vervolgens op 'Verwijder' of 'Verwijder alles'.

Als je deze gegevens verwijdert, wordt je gedrag mogelijk minder gevolgd, maar kan het zijn dat je wordt uitgelogd van websites of dat websites zich anders gedragen.

• De websites weergeven die cookies en andere gegevens bewaren: Klik op 'Beheer websitegegevens'.

• Websites vragen je niet te volgen: Sommige websites die je bezoekt volgen je surfgedrag, zodat ze hun webmateriaal nog specifieker op je interesses kunnen afstemmen. Je kunt Safari een verzoek laten indienen bij websites en hun externe contentleveranciers (waaronder adverteerders) om jou niet te volgen.

Telkens wanneer materiaal van een website wordt opgehaald, wordt een verzoek toegevoegd om jou niet te volgen. Het is wel zo dat websites zelf bepalen of ze aan dit verzoek voldoen.