macOS High Sierra

Webvideo's afspelen

Als je een video op het web vindt die je wilt bekijken, klik je gewoon op de afspeelknop  om deze af te spelen. Met Beeld in beeld kun je video's afspelen in een verplaatsbaar venster dat boven alle andere vensters "zweeft". Zo is het venster altijd zichtbaar, ongeacht waar je verder mee bezig bent. Je kunt het venster naar een willekeurige hoek van het scherm slepen. Het venster blijft daar staan, zelfs als je tussen bureaublad-spaces schakelt. Door het venster groter of kleiner te maken bepaal je hoeveel van de achtergrond zichtbaar is.

Met AirPlay kun je via Apple TV webvideo's op een HD-tv afspelen, zonder daarbij ook de rest van je bureaublad weer te geven.

Open Safari

Een webvideo beeld in beeld afspelen

1. Navigeer naar de webvideo die je wilt afspelen.

2. Klik op het afspeelsymbool.

Bij compatibele webvideo's staat een beeld-in-beeldsymbool .

3. Klik op het beeld-in-beeldsymbool .

Een beeld-in-beeldvenster dat over een andere website heen zweeft.

Een webvideo afspelen op je HD-tv

1. Navigeer naar de webvideo die je wilt afspelen.

Bij compatibele webvideo's staat een AirPlay-symbool .

2. Klik op het AirPlay-symbool  en selecteer je Apple TV.

Zie AirPlay gebruiken om je bureaublad op een HD-tv weer te geven voor meer informatie over AirPlay.