macOS High Sierra

Webpagina's bewaren

Je kunt een volledige webpagina bewaren, inclusief alle afbeeldingen en koppelingen, of alleen bepaalde onderdelen van de webpagina bewaren.

Open Safari

• Tekst van een webpagina bewaren: Sleep geselecteerde tekst naar een document of het bureaublad.

• Een afbeelding van een webpagina bewaren: Sleep de afbeelding naar een document of het bureaublad of klik met de Control-toets ingedrukt op de afbeelding en kies 'Bewaar afbeelding in 'Downloads'', 'Bewaar afbeelding als' of 'Voeg afbeelding toe aan Foto's'. Bepaalde afbeeldingen, zoals achtergrondafbeeldingen, kun je niet bewaren.

• Een koppeling van een webpagina bewaren: Sleep de koppeling naar een document of het bureaublad, of klik met de Control-toets ingedrukt op de koppeling en kies 'Voeg koppeling aan bladwijzers toe' of 'Voeg koppeling toe aan leeslijst'.

• Een volledige webpagina bewaren: Kies 'Archief' > 'Bewaar als' en kies vervolgens 'Structuur' > 'Webarchief' of 'Structuur' > 'Bronversie pagina'.

• Webarchief: Hiermee worden alle afbeeldingen bewaard en blijven koppelingen gewoon werken zolang de doelpagina's beschikbaar zijn. Webarchieven zijn handig voor tijdelijke pagina's, zoals pagina's met een ontvangstbewijs.

• Bronversie pagina: Hiermee wordt alleen de HTML-broncode bewaard. Dit is handig als je de HTML-broncode voor eigen doeleinden wilt gebruiken in een webpagina.

Opmerking: Sommige webpagina's zijn zodanig gecodeerd dat je er geen onderdelen van kunt bewaren.