macOS High Sierra

Bladwijzers gebruiken

Voeg een bladwijzer toe voor je favoriete webpagina's, zodat je deze pagina's snel opnieuw kunt bezoeken.

Open Safari

Een Safari-venster met bladwijzers in de navigatiekolom, waarvan één bladwijzer is geselecteerd om te worden gewijzigd.

Een bladwijzer voor de huidige webpagina toevoegen

• Klik op de deelknop  in de knoppenbalk, kies 'Voeg bladwijzer toe' en kies vervolgens een bladwijzermap.

Je kunt ook de aanwijzer op het slimme zoekveld houden, de knop met het plusteken  links van het veld ingedrukt houden en vervolgens een bladwijzermap uit de lijst kiezen. Je kunt ook een URL naar de bladwijzerkolom slepen.

Al je bladwijzers in de navigatiekolom weergeven

• Klik op de knop 'Navigatiekolom'  in de knoppenbalk en klik vervolgens op de knop 'Bladwijzers' . Je kunt ook 'Bladwijzers' > 'Toon bladwijzers' kiezen.

Een pagina met een bladwijzer bezoeken

Een bladwijzer zoeken

• Typ tekst in het zoekveld boven in de navigatiekolom. Mogelijk moet je omhoog scrollen om het zoekveld weer te geven.

Bladwijzers in de navigatiekolom beheren

• Geef de bladwijzerkolom weer en voer vervolgens een of meer van de volgende stappen uit:

• Een nieuwe bladwijzermap toevoegen: Houd de Control-toets ingedrukt terwijl je op een bladwijzer in de navigatiekolom klikt en kies vervolgens 'Nieuwe map' uit het contextuele menu.

• Bladwijzers en mappen rangschikken en kopiëren: Sleep een bladwijzer of map naar een andere locatie. Om een bladwijzer te kopiëren, houd je de Option-toets ingedrukt terwijl je de bladwijzer sleept.

• De naam van een bladwijzer of map wijzigen: Houd de Control-toets ingedrukt terwijl je op het onderdeel klikt en kies vervolgens 'Wijzig naam' uit het contextuele menu. Je kunt ook met extra druk op de naam klikken, of gewoon op de naam klikken, de muisknop ingedrukt houden totdat de naam wordt gemarkeerd en vervolgens een nieuwe naam invoeren.

• De beschrijving van een bladwijzer wijzigen: Klik dubbel op een map in de navigatiekolom, klik vervolgens op het onderdeel terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt en kies 'Wijzig beschrijving'.

• Een bladwijzer verwijderen: Selecteer bladwijzers in de navigatiekolom door erop te klikken terwijl je de Command-toets ingedrukt houdt en druk vervolgens op de Delete-toets. Je kunt ook op de naam van de bladwijzer klikken, de muisknop ingedrukt houden totdat de naam wordt gemarkeerd en vervolgens op de verwijderknop  rechts van de naam klikken.

Bladwijzers wijzigen in de bladwijzereditor

• Klik op 'Wijzig' onder in de bladwijzerkolom of kies 'Bladwijzers' > 'Wijzig bladwijzers' en voer vervolgens een of meer van de volgende stappen uit:

• Een bladwijzermap toevoegen: Klik op 'Nieuwe map'. Je kunt ook een of meer bladwijzers selecteren en vervolgens de Option-toets ingedrukt houden terwijl je op 'Nieuwe map' klikt om een map met de geselecteerde bladwijzers aan te maken.

• Bladwijzers rangschikken en kopiëren: Sleep een bladwijzer of map naar een andere locatie. Om een bladwijzer te kopiëren, houd je de Option-toets ingedrukt terwijl je sleept.

• De naam van een bladwijzer of map wijzigen: Selecteer een bladwijzer of map en druk op de Return-toets.

• Bladwijzers verwijderen: Selecteer de bladwijzers en druk op de Delete-toets.

Opmerking: Safari gebruikt iCloud om je bladwijzers gelijk te houden op al je Mac-computers en iOS-apparaten waarop Safari is ingeschakeld in de iCloud-voorkeuren. Met iCloud worden je bladwijzers en leeslijst automatisch gearchiveerd en kun je deze altijd herstellen uit een eerdere versie.