macOS High Sierra

Bladwijzers en geschiedenis importeren uit andere browsers

Als Google Chrome of Mozilla Firefox je standaardbrowser is, worden je bladwijzers en geschiedenis automatisch geïmporteerd wanneer je Safari voor het eerst opent. Je kunt nu meteen besluiten om de geïmporteerde onderdelen te bewaren, maar je kunt ook eerst Safari uitproberen en later beslissen. Als je de geïmporteerde onderdelen niet bewaart, kun je ze later opnieuw importeren in Safari.

Je kunt ook bladwijzers importeren die in de HTML-structuur zijn geëxporteerd uit Safari, Microsoft Internet Explorer, Netscape Navigator, OmniWeb, Mozilla Firefox of Google Chrome.

Open Safari

Automatisch bladwijzers en geschiedenis vanuit Firefox en Chrome importeren

• Als je Safari gaat gebruiken nadat je eerder Firefox of Chrome hebt gebruikt, verschijnt onder aan de pagina met favorieten of Top Sites een melding waarin jou wordt gevraagd of je de geïmporteerde bladwijzers en geschiedenis wilt bewaren. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• Bewaar: De geïmporteerde onderdelen worden bewaard in Safari.

• Bewaar niet: De geïmporteerde onderdelen worden verwijderd uit Safari.

Je kunt op elk moment teruggaan naar de pagina met favorieten of Top Sites en de onderdelen op een ander moment importeren. Om de pagina met favorieten of Top Sites weer te geven, kies je 'Bladwijzers' > 'Toon favorieten' of 'Toon Top Sites' (het menuonderdeel is afhankelijk van wat je hebt gekozen in het venstermenu 'Open nieuwe vensters met' in het voorkeurenpaneel 'Algemeen').

Handmatig bladwijzers en geschiedenis vanuit Firefox en Chrome importeren

• Kies 'Archief' > 'Importeer uit' > 'Google Chrome' of kies 'Archief' > 'Importeer uit' > 'Firefox' en selecteer de onderdelen die je wilt importeren. Nadat je Safari bent gaan gebruiken, kun je op elk gewenst moment onderdelen importeren, zelfs als je al eerder onderdelen hebt geïmporteerd.

Een bladwijzerbestand importeren

• Kies 'Archief' > 'Importeer uit' > 'Bladwijzer-HTML-bestand' en selecteer het bestand dat je wilt importeren. Geïmporteerde bladwijzers worden weergegeven onder aan de navigatiekolom, in een nieuwe map waarvan de naam begint met 'Geïmporteerd' en die eindigt met de datum.

Bladwijzers exporteren

• Kies 'Archief' > 'Exporteer bladwijzers'. Het geëxporteerde bestand heeft de naam 'Safari-bladwijzers.html'.