macOS High Sierra

Ruis in een foto verminderen

Foto's die bij weinig licht zijn gemaakt, kunnen er korrelig of gespikkeld uitzien. Dit wordt ook wel ruis genoemd. Je kunt de ruis in foto's verminderen of verwijderen.

Opmerking: Ruisonderdrukking kan ook worden gebruikt voor foto's in de RAW-structuur.

1. Klik dubbel op een foto en klik vervolgens op 'Bewerk' in de knoppenbalk.

2. Klik op 'Pas aan' in de knoppenbalk.

3. Klik in het paneel 'Pas aan' op het driehoekje naast 'Ruisonderdrukking'.

4. Sleep de schuifknop 'Ruisonderdrukking' tot je tevreden bent met het resultaat.

Schuifknop 'Ruisonderdrukking' in het paneel 'Pas aan'.

Opmerking: Bij het bewerken van RAW-afbeeldingen (versie 6 of hoger) verschijnen de schuifknoppen 'Luminantieruis', 'Kleurruis' en 'Detail', waarmee je de ruisonderdrukking verder kunt afstemmen.