RAW-structuur

Wanneer je een foto neemt met een digitale camera die is ingesteld op de RAW-structuur, bevat het uiteindelijke fotobestand alle informatie die door de sensor van de camera is verzameld. (Afbeeldingen die als JPEG- of TIFF-bestand zijn bewaard, bevatten niet al deze informatie.) Alle RAW-gegevens zijn voor Foto's toegankelijk, zodat je de kleur en belichting flexibeler kunt aanpassen.

Om een foto in de RAW-structuur te bewerken of af te drukken, heb je een app (zoals Foto's) nodig waarmee het onverwerkte RAW-bestand naar een andere bestandsstructuur, zoals JPEG, kan worden geconverteerd. Een foto in de RAW-structuur wordt soms een "digitaal negatief" genoemd. Dit fotobestand bevat alle informatie om een afbeelding weer te geven, maar je kunt het bestand niet als afbeelding bewerken. In Foto's kunnen RAW-bestanden worden geïmporteerd en alle gegevens daarvan worden bewaard. Met Foto's worden ook automatisch JPEG-versies van deze bestanden aangemaakt, die je vervolgens net als elke andere foto kunt bewerken of afdrukken.