macOS High Sierra

Je iPhone configureren voor sms-berichten op je Mac

Je kunt je iPhone zo configureren dat je op je Mac sms- en mms-berichten kunt ontvangen en versturen. Wanneer je je iPhone eenmaal hebt ingesteld, wordt een sms-bericht dat je op je iPhone ontvangt ook op je Mac weergegeven. Daarnaast wordt een bericht dat je naar een vriend stuurt die geen iPhone gebruikt, als sms-bericht verstuurd.

Open Berichten

Belangrijk: Om sms- en mms-berichten op de Mac te kunnen ontvangen en versturen, moet op je iPhone iOS 8.1 of hoger zijn geïnstalleerd en moet je op je iPhone en Mac met dezelfde Apple ID bij iMessage zijn ingelogd. Lees het Apple Support-artikel Continuïteit gebruiken om de Mac, iPhone, iPad, iPod touch en Apple Watch te verbinden voor meer informatie.

1. Ga op je iPhone naar 'Instellingen' > 'Berichten'.

2. Tik op 'Sms-berichten doorsturen'.

Tip: Als je 'Sms doorsturen' niet ziet, controleer je of je op je iPhone en je Mac met dezelfde Apple ID bij iMessage bent ingelogd.

3. Schakel je Mac in de lijst met apparaten in.

4. Open Berichten op je Mac.

Er verschijnt een activeringscode, die bestaat uit zes cijfers.

5. Voer deze code in op je iPhone en tik vervolgens op 'Sta toe'.