Het Berichten-venster met verschillende gesprekken in de navigatiekolom aan de linkerkant en een actief gesprek aan de rechterkant. Het bericht zelf bevat het berichteneffect Ballon, een foto en een tapback bij het laatste bericht.

Onbeperkt berichten versturen

Als iemand een Apple apparaat heeft, kun je ze onbeperkt berichten sturen via iMessage. Ook kun je bijvoorbeeld foto's (waaronder Live Photos), tapbacks en berichteffecten meesturen.

Berichten versturen

Het Berichten-venster met verschillende gesprekken in de navigatiekolom aan de linkerkant en het actieve gesprek aan de rechterkant. De tekstballonnen zijn groen, wat aangeeft dat het om sms-berichten gaat.

Iedereen tekstberichten sturen op elk apparaat

Als je een iPhone hebt, kun je vanuit Berichten op de Mac iedereen sms-berichten sturen. Als iemand je een bericht stuurt, hoef je niet je iPhone te pakken, maar kun je gewoon op de Mac antwoorden.

Je iPhone configureren voor sms-berichten op je Mac

Infoweergave die verschijnt nadat je in een gesprek op de infoknop hebt geklikt, met de belknop, videoknop en schermdelingsknop onder de naam van een persoon.

Van tekstberichten naar praten

Als je iemand wilt zien of bellen of je scherm wilt delen, kun je dat rechtstreeks in een gesprek in Berichten doen.

Een FaceTime-videogesprek voeren vanuit Berichten

Het bureaublad van een Mac met twee geopende vensters: het Freeform-venster met een gedeeld bord en opties voor samenwerking en de app Berichten met een gesprek waarin hetzelfde gedeelde bord wordt weergegeven.

Met één klik samenwerken

Je kunt meteen gaan samenwerken door bestanden, documenten, notities, Safari-tabbladgroepen en meer in Berichten te delen. Bekijk nieuwe bewerkingen in gedeelde projecten in het gesprek en blijf eenvoudig in contact met andere deelnemers in andere apps.

Samenwerken aan projecten

Het bureaublad van een Mac met twee geopende vensters: het venster van de Apple TV-app aan de linkerkant, met een tv-programma in het gedeelte 'Gedeeld met jou' in de bibliotheek, en het Berichten-venster met hetzelfde tv-programma dat in een gesprek is gedeeld.

Materiaal zoeken dat met jou is gedeeld

Je kunt links, foto's en ander materiaal dat met jou in Berichten is gedeeld eenvoudig terugvinden in het gedeelte 'Gedeeld met jou' in de bijbehorende app, zoals Apple TV of Podcasts. Je kunt gedeeld materiaal vastmaken om het hoger weer te geven en om het eenvoudiger terug te vinden in de infoweergave van het gesprek, in het zoekscherm van Berichten en in 'Gedeeld met jou'.

Overzicht houden over gedeeld materiaal

Om in de gebruikershandleiding voor Berichten te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

Raadpleeg de Berichten Support-website voor meer ondersteuning.