Links een Mac Studio. Daarnaast, van links naar rechts, een MacBook Air, iMac en MacBook Pro met een kleurrijk bureaublad.

Aan de slag met je Mac

Je kunt je nieuwe Mac meteen configureren en gebruiken. Kies bijvoorbeeld een weergave voor je bureaublad, leer hoe je algemene instellingen kunt wijzigen en vind nieuwe apps.

Informatie over hoe je het meeste uit je Mac haalt

Een Mac-bureaublad met het paneel 'Delen met gezin' in Systeemvoorkeuren om aan de slag te gaan en het Berichten-venster met verschillende gesprekken en een aantal foto's in een van de gesprekken.

Verbinden en delen

Met macOS kun je eenvoudig contact houden met je dierbaren. Gebruik bijvoorbeeld FaceTime om op een apparaat een gesprek te starten, kijk wat vrienden met je hebben gedeeld in Berichten of stel Delen met gezin in om aankopen te doen.

Informatie over verbinden en delen

Een Mac-bureaublad met de Safari-app geopend en een snelle notitie aan de rechterkant.

Je routinetaken stroomlijnen

macOS beschikt over geweldige tools om meer gedaan te krijgen, belangrijke zaken bij te houden en afleiding te minimaliseren, zodat je je kunt blijven concentreren.

Informatie over tijd besparen en gefocust blijven

Een Mac, iPad, iPhone en Apple Watch.

Je Mac met andere apparaten gebruiken

Je Mac werkt naadloos samen met al je andere Apple apparaten. Zo kun je met AirPlay materiaal van je iPhone op je Mac bekijken. Met AirDrop kun je snel bestanden delen met iemand in de buurt.

Je Mac samen met je andere apparaten gebruiken

Een Mac-bureaublad waarop twee vensters geopend zijn: de Finder met bestanden op iCloud Drive en de Safari-app met instellingen voor Verberg mijn e-mailadres.

Je privacy en gegevens beveiligen

Het is belangrijk dat je privacy wordt beschermd en dat je gegevens veilig blijven. Je Mac biedt tools en apps om je persoonlijke gegevens en informatie te beschermen en je Mac veilig te houden, van trackingpreventie tot privacybescherming in Mail en meer.

Informatie over hoe je je gegevens privé en veilig houdt

Het venster 'Wijzig wachtwoord'.

Wachtwoord vergeten?

Je kunt het wachtwoord van je Apple ID wijzigen of opnieuw instellen.

Je Apple ID-wachtwoord wijzigen

De Boeken-app met verschillende basishandleidingen voor de Mac.

Je basishandleiding vinden

Heb je een nieuwe Mac? Lees de basishandleiding voor jouw model.

De basishandleiding voor je Mac vinden

Een symbool met twee mensen.

Neem contact op met Apple Support

Als je vragen hebt, kun je contact met Apple opnemen voor hulp.

Contact opnemen met Apple voor ondersteuning en service

Om in de macOS-gebruikershandleiding te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' boven aan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

Raadpleeg de website Support voor macOS voor meer ondersteuning.

Niet alle voorzieningen en inhoud zijn overal beschikbaar.