De themakiezer is open en toont een serie voorbeeldpresentaties om uit te kiezen.

Aan de slag met een thema

Alle presentaties beginnen met een thema, een verzameling reeds ontworpen dialay-outs die je als beginpunt kunt gebruiken. Vervang de afbeeldingen en de tekst van het thema met die van jezelf en voeg dan meer dia's toe indien nodig.

Een nieuwe presentatie maken

Knoppen voor tabellen, diagrammen, tekst, vormen en afbeelding in de knoppenbalk. Het venstermenu Diagrammen staat open, met de knoppen 2D en Interactief bovenaan. De 2D-knop is geselecteerd en er wordt een serie miniaturen van 2D-diagrammen afgebeeld om uit te kiezen.

Foto’s, vormen, diagrammen en meer toevoegen

Voeg objecten toe aan een dia, zoals afbeeldingen, diagrammen, vormen of tabellen. Je kunt objecten in lagen aanbrengen, het formaat ervan veranderen en ze koppelen aan webpagina’s of andere dia’s in je presentatie

Inleiding tot tekstvakken, afbeeldingen en andere objecten

De geselecteerde afbeelding op de dia heeft een fotolijstrand en het tabblad ‘Stijl’ van de zijbalk ‘Opmaak’ is open met ‘Fotolijst’ geselecteerd uit het randmenu.

Elk detail aanpassen

Pas de vormgeving aan van alles wat je toevoegt aan een dia. Een nieuwe kleur kiezen, een slagschaduw toevoegen, de transparantie wijzigen en meer.

De vormgeving van objecten wijzigen

Een tekstvak is geselecteerd op een dia en het tabblad ‘Animatie in’ is geselecteerd bovenaan de zijbalk ‘Animatie’ rechts. De ‘Drift’ animatie is geselecteerd uit het venstermenu en opties voor het aanpassen van de animatie worden onder in de zijbalk weergegeven.

Laat ze versteld staan met animaties

Visuele effecten of animaties toevoegen die de aandacht van je publiek te trekken. Voeg bijvoorbeeld een overgang toe zodat elke dia oplost in de volgende, of je laat elke letter van een woord de dia opdrijven.

Een diaovergang toevoegen

Het menu Samenwerken geeft de namen weer van alle personen die aan de presentatie werken. Onder de namen staan de opties om te Delen.

Samenwerken in realtime

Anderen uitnodigen om met jou samen te werken aan een presentatie. Iedereen die je uitnodigt kan de wijzigingen zien op het moment dat ze worden aangebracht, maar jij bepaalt wie er wijzigingen in de presentatie kunnen aanbrengen, en wie deze alleen maar kunnen zien.

Inleiding tot samenwerken

Om door deze gebruikershandleiding te bladeren, klik je op de inhoudsopgave boven aan de pagina.