Een MacBook Pro met de Keynote-themakiezer geopend op het scherm. Het eerste thema in de categorie 'Eenvoudig' is geselecteerd en andere eenvoudige thema's verschijnen daar rechts van. Vooraf ontworpen thema's verschijnen op categorie in rijen eronder.

Aan de slag met een thema

Alle presentaties beginnen met een thema, een verzameling vooraf gedefinieerde dialay-outs die je als uitgangspunt kunt gebruiken. Vervang de afbeeldingen en de tekst van het thema met die van jezelf en voeg dan meer dia's toe indien nodig.

Een presentatie aanmaken

Knoppen voor tabellen, diagrammen, tekstvakken en afbeeldingen verschijnen in de knoppenbalk. Het venstermenu 'Diagrammen' is geopend, met de knoppen '2D' en 'Interactief' bovenaan. De 2D-knop is geselecteerd en verschillende miniaturen van 2D-diagrammen worden getoond om uit te kiezen.

Foto's, vormen, diagrammen en meer toevoegen

Voeg objecten aan een dia toe, zoals afbeeldingen, video, audio, diagrammen, vormen of tabellen. Je kunt objecten in een laag plaatsen en vergroten of verkleinen. Ook kun je ze aan webpagina's of andere dia's in je presentatie koppelen.

Informatie over tekstvakken, afbeeldingen en andere objecten

De geselecteerde afbeelding op de dia heeft een fotolijstrand en het tabblad 'Stijl' van de navigatiekolom 'Opmaak' is geopend, met 'Fotolijst' geselecteerd in het randmenu.

Elk detail aanpassen

Pas de vormgeving aan van alles wat je toevoegt aan een dia. Een nieuwe kleur kiezen, een slagschaduw toevoegen, de transparantie wijzigen en meer.

De vormgeving van objecten wijzigen

Een tekstvak is geselecteerd op een dia en de tab 'Animatie in' is geselecteerd bovenaan de navigatiekolom 'Animatie' aan de rechterkant. De animatie 'Wegdrijven' is geselecteerd in een venstermenu en opties voor het aanpassen van de animatie worden daaronder in de navigatiekolom weergegeven.

Trek de aandacht met een animatie

Visuele effecten of animaties toevoegen de aandacht van je publiek te trekken. Je kunt bijvoorbeeld een overgangseffect toevoegen waarbij elke dia overvloeit in de volgende dia. Ook kun je elke letter in een woord op de dia laten stuiteren.

Een diaovergang toevoegen

Het venster met de diavoorstelling is geopend op de eerste dia, getiteld 'Sea Turtles'. Het presentatorscherm is geopend in een afzonderlijk venster, met het dianavigatiepaneel, de huidige en volgende dia's en de presentatornotities.

Je presentatie waar en wanneer je maar wilt afspelen

Speel je presentatie af op je computer, op een afzonderlijk scherm of op het internet. Terwijl de presentatie wordt afgespeeld, kun je het presentatorscherm in een afzonderlijk venster openen om bijvoorbeeld je presentatornotities te bekijken en te bewerken en je presentatie te timen.

Een presentatie afspelen op je computer

Het menu 'Samenwerking' met daarin de namen van mensen die samen aan de presentatie werken. Onder de namen staan de opties voor delen.

Samenwerken in realtime

Nodig anderen uit om samen met jou aan je presentatie te werken. Iedereen die is uitgenodigd, kan de wijzigingen van anderen meteen zien. Jij bepaalt echter wie de presentatie mag wijzigen en wie deze alleen kan bekijken.

Informatie over samenwerking

Om in de Gebruikershandleiding Keynote voor iCloud te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of voer je een of meer woorden in het zoekveld in.