Als er een fout is opgetreden tijdens het bijwerken of installeren van macOS

In het bericht kan worden gemeld dat er een fout is opgetreden tijdens het downloaden, voorbereiden of installeren, of dat het installatieprogramma beschadigd is of niet kan worden geverifieerd.

De oorzaak van dit soort berichten kan variëren, en soms zijn ze slechts tijdelijk.

Als in het bericht een oplossing wordt aanbevolen, bijvoorbeeld om het installatieprogramma opnieuw te downloaden en het opnieuw te proberen, probeert u dat eerst. Lees hoe u opslagruimte vrijmaakt als het bericht meldt dat uw Mac onvoldoende opslagruimte heeft. De andere oplossingen zijn hieronder op volgorde te vinden. De meest eenvoudige oplossing staat als eerste vermeld.

De internetverbinding controleren

Zelfs als u macOS niet vanaf internet installeert, heeft het installatieprogramma internettoegang nodig om firmware en andere informatie op te halen die specifiek zijn voor uw Mac. Controleer of uw Mac een werkende en stabiele internetverbinding heeft.

Installeren in veilige modus

Voer de installatie uit terwijl uw Mac is opgestart in de veilige modus. Als u wilt opstarten in de veilige modus, moet u eerst bepalen of u een Mac met Apple silicon gebruikt. Volg vervolgens de toepasselijke stappen:

Apple Silicon

1. Schakel de Mac uit.

2. Zet uw Mac aan en houd daarbij de aan/uit-knop ingedrukt totdat u het venster met opstartopties ziet.

3. Selecteer de opstartschijf en houd vervolgens de Shift-toets ingedrukt terwijl u op 'Ga door in veilige modus' klikt.

4. Log in bij uw Mac. Mogelijk wordt u gevraagd opnieuw in te loggen.

Intel-processor

1. Zet de Mac aan of herstart deze en houd vervolgens onmiddellijk de Shift-toets ingedrukt terwijl de Mac opstart.

2. Laat de toets los als u het inlogvenster ziet en log vervolgens in op uw Mac.

3. Mogelijk wordt u gevraagd opnieuw in te loggen. In het eerste of tweede inlogvenster zou 'Veilig opstarten' in de rechterbovenhoek van het venster moeten staan.

Installeren nadat u de schijf hebt hersteld

Herstel de opstartschijf met Schijfhulpprogramma. Probeer macOS vervolgens opnieuw bij te werken of te installeren.

Installeren met macOS-herstel

Voer de installatie uit nadat uw Mac is opgestart met macOS-herstel. Hiermee krijgt u de nieuwste versie van macOS die momenteel is geïnstalleerd of die het meest recent is geïnstalleerd. Als u wilt opstarten met macOS-herstel, volgt u de toepasselijke stappen:

Apple Silicon

Zet uw Mac aan en blijf de aan/uit-knop ingedrukt houden totdat u het venster met opstartopties ziet. Klik op het tandwielsymbool met het label 'Opties' en klik op 'Ga door'.

Intel-processor

Zet uw Mac aan en houd onmiddellijk Command (⌘)-R ingedrukt totdat u een Apple logo of andere afbeelding ziet.

Wanneer u wordt gevraagd om een gebruiker te selecteren waarvan u het wachtwoord kent, selecteert u de gebruiker, klikt u op 'Volgende' en voert u het beheerderswachtwoord in. Wanneer u het venster met hulpprogramma's van macOS-herstel ziet, selecteert u 'Installeer macOS opnieuw', klikt u op 'Ga door' en volgt u de instructies op het scherm. Meer informatie over het gebruiken van macOS-herstel om opnieuw te installeren.

Installeren nadat u uw Mac hebt gewist

Als geen van de andere oplossingen werkt, wist u uw Mac en installeert u macOS opnieuw of zet u het terug vanaf een reservekopie.

Als het probleem aanhoudt of als u hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.