Wanneer u een personaliseringsfout krijgt bij het opnieuw installeren van macOS op uw Mac met Apple M1-chip

Tijdens het opnieuw installeren krijgt u mogelijk een bericht dat er een fout is opgetreden bij het voorbereiden van de update.

Als u uw Mac met Apple M1-chip hebt gewist, kunt u mogelijk niet macOS opnieuw installeren vanuit macOS-herstel. Er verschijnt mogelijk een bericht met de tekst: 'Er heeft zich een fout voorgedaan bij het voorbereiden van de update. Het personaliseren van de software-update is mislukt. Probeer het opnieuw.' Gebruik een van deze oplossingen om macOS opnieuw te installeren.

Gebruik Apple Configurator

Als u beschikt over het volgende, kunt u het probleem oplossen door de firmware van uw Mac te reactiveren of herstellen:

• Een andere Mac met macOS Catalina 10.15.6 of hoger en de nieuwste versie van de Apple Configurator-app. Deze kunt u gratis downloaden vanuit de App Store.
  • Een USB-C-naar-USB-C-kabel of USB-A-naar-USB-C-kabel om de computers met elkaar te verbinden. De kabel moet zowel stroom als gegevens ondersteunen. Thunderbolt 3-kabels worden niet ondersteund.

Als u niet over het bovenstaande beschikt, volgt u de stappen in het volgende gedeelte.

Of uw Mac wissen en vervolgens opnieuw installeren

Controleer voordat u begint of u voldoende tijd hebt om alle stappen te voltooien.

Wissen met de Herstelassistent

1. Zet uw Mac aan en blijf de aan/uit-knop ingedrukt houden totdat u het venster met opstartopties ziet. Selecteer 'Opties' en klik op 'Ga door'.
    Scherm met opstartopties
  2. Wanneer u wordt gevraagd om een gebruiker te selecteren waarvan u het wachtwoord kent, selecteert u de gebruiker, klikt u op 'Volgende' en voert u het beheerderswachtwoord in.
  3. Wanneer het venster met hulpprogramma's wordt weergegeven, kiest u 'Hulpprogramma's' > 'Terminal' in de menubalk.
    Opties voor macOS-herstel met de aanwijzer boven Terminal in het Hulpprogramma's-menu
  4. Typ resetpassword in Terminal en druk op Return.
  5. Klik op het venster 'Wachtwoordherstel' om het naar voren te brengen en kies vervolgens in de menubalk 'Herstelassistent' > 'Wis Mac'.
  6. Klik op 'Wis Mac' in het venster dat wordt geopend en klik vervolgens ter bevestiging opnieuw op 'Wis Mac'. Uw Mac herstart automatisch wanneer het wissen is afgerond.
  7. Kies uw taal wanneer u daar tijdens het opstarten om wordt gevraagd.
  8. Als u een waarschuwing ziet waarin staat dat de versie van macOS op de geselecteerde schijf opnieuw moet worden geïnstalleerd, klikt u op 'macOS-hulpprogramma's'.
  9. Uw Mac wordt geactiveerd, waarvoor een internetverbinding is vereist. Wanneer uw Mac is geactiveerd, klikt u op 'Stop en ga naar Herstel-hulpprogramma's'.
  10. Voer stap 3 tot en met 9 opnieuw uit en ga dan verder met het gedeelte hieronder.

Gebruik vervolgens een van deze methoden om macOS opnieuw te installeren

Nadat u uw Mac hebt voorbereid, zoals hierboven beschreven, gebruikt u een van deze methoden om macOS opnieuw te installeren.

Gebruik het hulpprogramma 'Installeer macOS Big Sur opnieuw'

Als macOS Big Sur 11.0.1 op uw Mac was geïnstalleerd voordat u deze wiste, selecteert u 'Installeer macOS Big Sur opnieuw' in het venster met hulpprogramma's en volgt u de instructies op het scherm. Gebruik als u het niet zeker weet een van de andere methoden.

Of gebruik een opstartbaar installatieprogramma

Als u nog een Mac en een geschikte externe flash-drive of een ander opslagapparaat hebt dat gewist kan worden, kunt u een opstartbaar installatieprogramma aanmaken en gebruiken voor macOS Big Sur.

Of gebruik Terminal om macOS opnieuw te installeren

Als geen van de bovenstaande methoden op u van toepassing is, of als u niet weet welke versie van macOS Big Sur op uw Mac werd gebruikt, voert u de volgende stappen uit:

1. Selecteer 'Safari' in het venster met hulpprogramma's in macOS-herstel en klik op 'Ga door'.
  2. Open het artikel dat u nu leest door het bijbehorende webadres in het Safari-zoekveld in te voeren:
    https://support.apple.com/nl-nl/HT211983
  3. Selecteer dit tekstblok en kopieer het naar het klembord:
    cd '/Volumes/Untitled'
    mkdir -p private/tmp
    cp -R '/Install macOS Big Sur.app' private/tmp
    cd 'private/tmp/Install macOS Big Sur.app'
    mkdir Contents/SharedSupport
    curl -L -o Contents/SharedSupport/SharedSupport.dmg http://swcdn.apple.com/content/downloads/00/60/071-05432-A_QOY2QE0UMR/puuz6c0epc7o0ozyovvi6tjxhzpf6uf04s/InstallAssistant.pkg

4. Haal 'Herstel' naar voren door buiten het Safari-venster te klikken.
  5. Kies 'Hulpprogramma's' > 'Terminal' in de menubalk.
  6. Plak het tekstblok dat u in de vorige stap hebt gekopieerd en druk vervolgens op Return.
  7. Uw Mac begint macOS Big Sur nu te downloaden. Wanneer dit klaar is, typt u deze opdracht en drukt u op Return:
    ./Contents/MacOS/InstallAssistant_springboard
  8. Het installatieprogramma van macOS Big Sur wordt geopend. Volg de instructies op het scherm om macOS opnieuw te installeren.

Als u hulp nodig hebt of als deze instructies het probleem niet verhelpen, neemt u contact op met Apple Support.