'Tik op achterkant' gebruiken op een iPhone

Met 'Tik op achterkant' kunt u in iOS 14 of hoger snel dubbel tikken of driemaal tikken op de achterkant van uw iPhone om het bedieningspaneel te openen, een schermafbeelding te maken, specifieke acties voor toegankelijkheid te activeren enzovoort.

'Tik op achterkant' inschakelen

1. Controleer of u de nieuwste versie van iOS hebt op uw iPhone 8 of nieuwer.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aanraken' en tik op 'Tik op achterkant'.

3. Tik op 'Dubbel tikken' of 'Driemaal tikken' en kies een actie.

4. Tik dubbel of tik driemaal op de achterkant van uw iPhone om de ingestelde actie te activeren.

U kunt dubbel of driemaal tikken ook instellen om een activeringsknop in te schakelen voor snelle toegang tot functies zoals AssistiveTouch, Siri-opdrachten, Vergrootglas, Bereikbaarheid en VoiceOver.