Toegankelijkheidsvoorzieningen gebruiken op iPhone, iPad en iPod touch

In iOS kunt u snel veel toegankelijkheidsvoorzieningen in- of uitschakelen met de thuisknop, de zijknop of het bedieningspaneel.

De thuisknop gebruiken

• Een activeringsknop configureren: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop'. Selecteer vervolgens de voorzieningen die u het meest gebruikt.
  • Een activeringsknop gebruiken: druk driemaal op de thuisknop.
  • Snelheid voor tweemaal of driemaal drukken op de thuisknop verlagen: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Thuisknop'.

De zijknop gebruiken

Als u een iPhone X gebruikt, hebt u een zijknop in plaats van een thuisknop. Volg deze stappen:

• Een activeringsknop configureren: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop'. Selecteer vervolgens de voorzieningen die u het meest gebruikt.
  • Een activeringsknop gebruiken: druk driemaal op de zijknop.
  • Snelheid voor tweemaal of driemaal drukken op de zijknop verlagen: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Zijknop'.

Het bedieningspaneel gebruiken

• Het bedieningspaneel aanpassen: ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' > 'Pas regelaars aan'. Tik vervolgens op toegankelijkheidsvoorzieningen zoals 'Snelle opties voor toegankelijkheid', 'Vergrootglas', 'Gehoorapparaten', 'Aangepaste aanraking' en 'Begeleide toegang'.
  • Een toegankelijkheidsvoorziening via het bedieningspaneel activeren: open het bedieningspaneel en tik op de toegankelijkheidsvoorziening.

U kunt ook iTunes gebruiken om de toegankelijkheidsvoorzieningen op een apparaat te beheren. Volg deze stappen:

1. Sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op een computer met iTunes.
  2. Selecteer het apparaat in iTunes.
  3. Klik onder in het scherm 'Overzicht' bij 'Opties' op 'Configureer toegankelijkheid'.
  4. Selecteer de functie die u wilt gebruiken en klik op 'OK'.

Meer informatie over de toegankelijkheidsvoorzieningen en het gebruik ervan vindt u in het gedeelte 'Toegankelijkheid' van de gebruikershandleiding van het iOS-apparaat.