Over de activeringsknop voor iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier meer over hoe je VoiceOver, AssistiveTouch, begeleide toegang en meer kunt toevoegen aan je bedieningspaneel om de toegankelijkheid te verbeteren. Lees verder hoe je met drie keer drukken direct toegang kunt krijgen tot veelgebruikte toegankelijkheidsfuncties.

De zijknop of bovenste knop gebruiken

Als je apparaat geen thuisknop heeft, heeft het een zijknop of bovenste knop.

• Als je de activeringsknop wilt configureren, ga je naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop'. Selecteer vervolgens de functies die je het meest gebruikt.

• Als je de activeringsknop wilt gebruiken, druk je drie keer op de zijknop of bovenste knop.

• Als je de snelheid voor twee of drie keer drukken op de zijknop of bovenste knop wilt verlagen, ga je naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Zijknop' [of 'Bovenste knop'] en wijzig je de instelling.

De thuisknop gebruiken

• Als je de activeringsknop wilt configureren, ga je naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop'. Selecteer vervolgens de functies die je het meest gebruikt.

• Een activeringsknop gebruiken: druk driemaal op de thuisknop.

• Als je de snelheid voor twee of drie keer drukken op de thuisknop wilt verlagen, ga je naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Thuisknop' en wijzig je de instelling.

Gebruik het bedieningspaneel

• Als je het bedieningspaneel wilt aanpassen, ga je naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' en tik je op de knop Voeg toesymbool 'Voeg toe' naast de toegankelijkheidsvoorzieningen zoals 'Snelle opties voor toegankelijkheid', 'Vergrootglas', 'Gehoorapparaten' en 'Begeleide toegang'.

• Als je een toegankelijkheidsvoorziening via het bedieningspaneel wilt activeren, open je het bedieningspaneel en tik je op de toegankelijkheidsvoorziening.