Apple Watch-wijzerplaten delen

Meer informatie over hoe u uw Apple Watch-wijzerplaat deelt met een vriend en hoe u wijzerplaten gebruikt die u van een vriend krijgt of online vindt.

Een wijzerplaat delen vanaf uw Apple Watch

1. Controleer of de wijzerplaat die u wilt delen op de Apple Watch wordt weergegeven.
  2. Houd het scherm ingedrukt en tik op de knop 'Deel' .
  3. Tik op 'Voeg contact toe' en maak een keuze uit de lijst met ontvangers. U kunt ook de knoppen bovenaan het scherm gebruiken om te zoeken naar een contact met uw stem, om door al uw contacten te bladeren of om een telefoonnummer te typen.
  4. Tik op de naam van de wijzerplaat en geef dan voor elke complicatie op of u de complicatie met of zonder gegevens wilt bijvoegen. U kunt er ook voor kiezen om een complicatie uit te sluiten wanneer u de wijzerplaat deelt. Standaard worden alle complicaties met gegevens gedeeld, indien beschikbaar. Tik op 'Gereed' als u klaar bent.
  5. Tik op 'Maak bericht aan' als u een notitie voor de ontvanger wilt toevoegen. U kunt een standaardbericht selecteren of u kunt de knoppen bovenaan het scherm gebruiken om een bericht toe te voegen met de dicteermogelijkheid, Schrijven of emoji. Tik op 'Gereed' als u klaar bent.
  6. Tik op 'Stuur'.

Als u een wijzerplaat wilt delen met een vriend, controleert u of u beide Apple Watch Series 3 of nieuwer hebt of Apple Watch SE, met watchOS 7 of hoger.

Een wijzerplaat delen vanaf uw iPhone

Open de Watch-app op uw iPhone. Selecteer een wijzerplaat op het tabblad 'Mijn Watch' of het tabblad 'Wijzerplaten'. Tik op de deelknop  en geef aan hoe u wilt delen. U kunt een wijzerplaat versturen met Berichten, Mail, AirDrop of apps van derden.

Een wijzerplaat online delen

U kunt een wijzerplaat ook delen op uw website, blog of accounts bij sociale media. Volg deze stappen om de wijzerplaat naar uzelf te versturen, het wijzerplaatbestand te uploaden en de link te delen:

1. Open de Watch-app op uw iPhone en selecteer de wijzerplaat die u wilt delen.
  2. Tik op de deelknop  en kies vervolgens 'E-mail'.
  3. Verstuur de wijzerplaat via e-mail naar uzelf.
  4. Open de e-mail die u ontvangt. U vindt de bijlage die eindigt op '.watchface' onderaan het bericht.
  5. Houd het bestand met de extensie .watchface ingedrukt en tik op 'Deel'.
  6. Tik op 'Bewaar in Bestanden', selecteer een locatie en tik op 'Bewaar'.
  7. Open de Bestanden-app en zoek het bestand met de extensie .watchfile op dat u hebt bewaard.
  8. Houd het bestand met de extensie .watchface ingedrukt en tik op 'Deel'.
  9. Tik op 'Voeg personen toe'.
  10. Tik op 'Opties voor delen' en tik op 'Iedereen die de link heeft' als u wilt dat iedereen de wijzerplaat kan downloaden.
  11. Tik op de pijl terug om terug te gaan. Veeg naar links op de symbolen om de app te delen en tik op 'Kopieer link'.
  12. Gebruik de link die u hebt gekopieerd om de wijzerplaat online te delen.

U kunt het bestand met de extensie .watchfile ook uploaden naar uw eigen webserver of u kunt een link voor delen maken met een app van derden.

Een wijzerplaat gebruiken die een vriend met u deelt

Wanneer iemand een Apple Watch-wijzerplaat met u deelt, ontvangt u een link in Berichten, Mail of een andere app.

Tik op de link voor de gedeelde wijzerplaat op de iPhone die u gebruikt met uw Watch. Tik op 'Voeg toe aan 'Mijn wijzerplaten'' wanneer de Watch-app is geopend. De gedeelde wijzerplaat wordt toegevoegd aan de sectie 'Mijn wijzerplaten' in de Watch-app en wordt weergegeven op uw Apple Watch wanneer u een wijzerplaat selecteert.

Als u een wijzerplaat ontvangt met een complicatie van een app van derden die u niet hebt, tikt u op de prijs van de app of op 'Download' om de app te downloaden uit de App Store. U kunt tikken op 'Ga door zonder deze app' om de wijzerplaat zonder de complicatie van derden te downloaden.

Online gedeelde wijzerplaten downloaden

U kunt wijzerplaten gebruiken die anderen delen op websites of sociale media.

Gebruik uw iPhone en tik op de link van de gedeelde wijzerplaat. Middels een melding wordt u gevraagd of u de download wilt toestaan. Tik op 'Sta toe' om de wijzerplaat te downloaden en te openen in de Watch-app. Tik vervolgens op 'Voeg toe aan 'Mijn wijzerplaten''.

Als u op een link van een gedeelde wijzerplaat tikt en u een scherm ziet waarin de naam van de wijzerplaat staat maar niet de vraag of u deze wilt downloaden, tikt u op de knop 'Deel' . Tik op 'Watch' om deze te openen in de Watch-app en tik op 'Voeg toe aan 'Mijn wijzerplaten''.

Als u een ander apparaat gebruikt

U vindt mogelijk een link naar een gedeelde wijzerplaat wanneer u uw iPad of Mac gebruikt. In dat geval kunt u tikken of klikken op de link om het wijzerplaatbestand te downloaden. Gebruik vervolgens AirDrop of de Bestanden-app om het bestand naar uw iPhone te sturen. Tik op het bestand op uw iPhone en kies ervoor om het te openen op de Watch-app. Tik vervolgens op 'Voeg toe aan 'Mijn wijzerplaten''.

De beschikbaarheid van bepaalde wijzerplaten verschilt per land of regio en per Apple Watch-model.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.