In Mail op uw Mac e-mailberichten opstellen en beantwoorden

Lees hoe u in de Mail-app e-mailberichten kunt opstellen, beantwoorden of doorsturen.

Een e-mailbericht opstellen en versturen

1. Klik in de knoppenbalk van Mail op 'Nieuw bericht' of kies 'Nieuw bericht' in het menu 'Archief'.
  2. Adresseer uw bericht door een naam, e-mailadres of groepsnaam in te voeren in het veld 'Aan'.
  3. Typ een onderwerp in het daarvoor bedoelde veld en typ vervolgens uw bericht in het veld voor de hoofdtekst.
  4. Gebruik de knoppen bovenaan het venster 'Stel bericht op' om emoji toe te voegen , een bijlage toe te voegen , het lettertype te wijzigen, de opmaak aan te passen en meer.
  5. Klik op 'Verstuur'  om het bericht te versturen.

Als u een bericht sluit zonder het te verzenden, wordt u gevraagd of u het als concept wilt opslaan. Concepten worden opgeslagen in de map 'Concepten' in de zijbalk

Een bericht beantwoorden of doorsturen

• Klik in de knoppenbalk op 'Antwoord' om de afzender te beantwoorden.
  • Klik op 'Antwoord allen' om iedereen in een groeps-e-mail te beantwoorden.
  • Klik op 'Stuur door' om het bericht naar een nieuwe ontvanger te sturen.

Als u klaar bent om het bericht te versturen, klikt u op 'Verstuur' .

Bijlagen markeren

Gebruik 'Markering' om op bijgevoegde pdf's of afbeeldingen te tekenen of schrijven. Nadat u de bijlage aan uw bericht hebt toegevoegd, klikt u op het menusymbool in de rechterbovenhoek van de bijlage en kiest u 'Markering'. In het markeervenster vindt u onder andere de volgende tools:

• Schets : teken uit de vrije hand.
  • Vormen : voeg vormen toe zoals rechthoeken, ovalen, lijnen en pijlen. Gebruik de vorm Zoom om een deel van een bijlage te vergroten en hierop de aandacht te vestigen.
  • Tekst : voeg tekst toe.
  • Handtekening : voeg uw handtekening toe.

Weergave van Markering