De Apple Pencil opladen en het batterijniveau controleren

Lees hier hoe u uw Apple Pencil oplaadt en hoe u het batterijniveau controleert.

Opladen

De Apple Pencil (2e generatie) wordt anders opgeladen dan de Apple Pencil (1e generatie). Als u niet zeker weet welk model Apple Pencil u hebt, kunt u dit hier opzoeken.

Als u een Apple Pencil (2e generatie) hebt

Plaats de Apple Pencil op de magnetische connector in het midden van de bovenkant van de iPad. Dit is de kant met de volumeknoppen. Als de batterijstatus niet kort bovenaan het scherm wordt weergegeven, controleert u of Bluetooth is ingeschakeld.

Als u een Apple Pencil (1e generatie) hebt

Sluit de Apple Pencil aan op de Lightning-connector van de iPad. U kunt de Apple Pencil ook opladen met een USB-lichtnetadapter door de oplaadadapter te gebruiken die bij de Apple Pencil is geleverd.

De Apple Pencil wordt snel opgeladen wanneer deze is aangesloten op een van de bovenstaande stroombronnen.

De batterijstatus controleren

Wanneer u een Apple Pencil (2e generatie) op uw iPad aansluit, wordt de batterijstatus kort op het scherm weergegeven.

Als u tijdens het gebruik wilt weten hoeveel batterijlading de Apple Pencil nog heeft, controleert u de dagweergave op uw iPad. Dit doet u door van links naar rechts te vegen op het beginscherm of het toegangsscherm.

Als u de Apple Pencil (2e generatie) oplaadt met uw iPad Pro en de transpondersleutel van uw auto in de buurt ligt, kan een signaalstoring er toe leiden dat u uw auto mogelijk niet kunt openen met de transpondersleutel. Als dit gebeurt, kunt u de iPad Pro uit de buurt van de transpondersleutel leggen of de Apple Pencil van de iPad Pro halen en op een andere plek bewaren. Wanneer de Apple Pencil klaar is met opladen, stopt de signaalstoring.