Als uw nummers grijs worden weergegeven

Als u zich abonneert op Apple Music of iTunes Match, krijgt u toegang tot uw volledige muziekbibliotheek op al uw apparaten. Als u nummers ziet die grijs worden weergegeven en niet kunnen worden afgespeeld nadat u 'Synchroniseer bibliotheek' hebt ingeschakeld, volgt u de onderstaande stappen.

Als (bijna) al uw muziek grijs wordt weergegeven

'Synchroniseer bibliotheek' is mogelijk uitgeschakeld of kan geen verbinding maken met het internet op een van uw apparaten. Controleer het volgende:

• Als uw muziekbibliotheek op een computer wordt bewaard, zorgt u ervoor dat 'Synchroniseer bibliotheek' is ingeschakeld. Controleer vervolgens of 'Synchroniseer bibliotheek' voor al uw andere apparaten is ingeschakeld.
  • Zorg ervoor dat al uw apparaten zijn verbonden met het internet.

Als het lang duurt om uw muziekbibliotheek te uploaden

Als het grootste deel van uw muziek is geïmporteerd uit andere bronnen dan Apple Music of als u een grote muziekbibliotheek hebt, kan het langer duren voordat uw muziekbibliotheek is geüpload.

Zorg ervoor dat uw computer is geautoriseerd, zodat muziek die u al hebt gekocht in de iTunes Store kan worden geüpload. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Verbind uw Mac of pc met het internet.
  2. Op een Mac opent u de Muziek-app. Open iTunes voor Windows op uw pc.
  3. Zorg ervoor dat 'Synchroniseer bibliotheek' is ingeschakeld.
  4. Laat de Muziek-app of iTunes voor Windows open staan totdat uw muziekbibliotheek klaar is met uploaden.

Als een nummer niet kan worden geüpload met Apple Music of iTunes Match

Als u  naast een nummer ziet staan, komt dat nummer mogelijk niet in aanmerking voor uploaden. Ontdek waarom.

Als een nummer niet beschikbaar is in Apple Music

Mogelijk worden sommige nummers of albums grijs weergegeven omdat ze op dit moment niet beschikbaar zijn in Apple Music. Dit zijn een aantal redenen hiervoor:

• Artiesten en materiaalaanbieders brengen mogelijk een aantal nummers van een album van tevoren uit, maar niet allemaal. Als u het volledige album aan uw bibliotheek toevoegt, worden de nummers beschikbaar wanneer deze worden uitgebracht.
  • Artiesten en materiaalaanbieders veranderen of verwijderen mogelijk muziek uit de Apple Music-catalogus. Zoek in Apple Music om te zien of het nummer beschikbaar is onder een andere naam of via een ander bestand. Als dat zo is, voegt u het nummer toe aan uw bibliotheek, zodat het niet langer grijs wordt weergegeven.
  • Het nummer is mogelijk niet beschikbaar in uw land of regio en wordt grijs weergegeven wanneer u ernaar zoekt in Apple Music.
  • Als een expliciet nummer grijs wordt weergegeven, hebt u mogelijk beperkingen ingeschakeld voor uw apparaat. U kunt Schermtijd op een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken of Schermtijd op een Mac gebruiken om beperkingen uit te schakelen. U kunt ook de opgeschoonde versie vanuit Apple Music aan uw bibliotheek toevoegen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.