Gebruik 'Synchroniseer bibliotheek' met je Apple Music-abonnement

Gebruik 'Synchroniseer bibliotheek' om je muziekbibliotheek te streamen op elk apparaat dat is aangemeld bij de Apple Music-app met de Apple ID die je gebruikt voor je Apple Music-abonnement. Leer wat je nodig hebt om 'Synchroniseer bibliotheek' te gebruiken en hoe je dit inschakelt.

Apple Music is geen service voor reservekopieën. Zorg dat je een reservekopie van je muziekbibliotheek maakt voordat je wijzigingen doorvoert.

Om 'Synchroniseer bibliotheek' te gebruiken, heb je een abonnement op Apple Music nodig

'Synchroniseer bibliotheek' vereist een abonnement op Apple Music. Je kunt 'Synchroniseer bibliotheek' ook gebruiken met een iTunes Match-abonnement. Als je de optie 'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen niet ziet, kan dit te wijten zijn aan het volgende:

• Je hebt geen abonnement op Apple Music of iTunes Match.

• Je apparaat is niet aangemeld bij de Apple Music-app met dezelfde Apple ID die je met je abonnement gebruikt.

Als je geen abonnement op Apple Music of iTunes Match wilt, kun je leren hoe je muziek handmatig synchroniseert.

'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen op je Mac

1. Open de Apple Music-app.

2. Kies in de menubalk 'Account' en zorg ervoor dat je bent ingelogd met de Apple ID die je gebruikt met je Apple Music-abonnement.

3. Kies 'Muziek' > 'Instellingen'.

4. Klik op het tabblad 'Algemeen'.

5. Selecteer 'Synchroniseer bibliotheek'. Zie je 'Synchroniseer bibliotheek' niet?

Apple Music-instellingen tonen 'Synchroniseer bibliotheek’ ingeschakeld
  6. Klik op 'OK'.

7. Wacht tot de muziekbibliotheek is gesynchroniseerd. Je kunt de status controleren door onderaan de navigatiekolom op 'Cloud-muziekbibliotheek bijwerken' te klikken.

8. Schakel 'Synchroniseer bibliotheek' in op je andere apparaten.

'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen op je pc

Volg de onderstaande stappen om 'Synchroniseer bibliotheek' in te schakelen in de Apple Music-app of iTunes voor Windows.

'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen in de Apple Music-app voor Windows

1. Open de Apple Music-app.

2. Klik onderaan de navigatiekolom op je naam en zorg ervoor dat je bent ingelogd met de Apple ID die je gebruikt met je Apple Music-abonnement.

3. Klik bovenaan de navigatiekolom op Acties navigatiekolomknop Acties navigatiekolom.

4. Klik op 'Instellingen'.

Apple Music-app voor Windows met 'Instellingen' in het menu dat verschijnt als je op 'Sidebar Actions' (Acties navigatiekolom) klikt.
  5. Klik op 'Algemeen'.

6. Schakel 'Synchroniseer bibliotheek' in. Zie je 'Synchroniseer bibliotheek' niet?

Apple Music-app voor Windows met 'Synchroniseer bibliotheek' ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Algemeen'
  7. Wacht tot de muziekbibliotheek is gesynchroniseerd. Je kunt de status controleren door onderaan de navigatiekolom op 'Cloud-muziekbibliotheek bijwerken' te klikken.

8. Schakel 'Synchroniseer bibliotheek' in op je andere apparaten.

'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen in iTunes voor Windows

In iTunes voor Windows wordt de optie 'Synchroniseer bibliotheek' 'iCloud-muziekbibliotheek' genoemd. Lees hoe je de iCloud-muziekbibliotheek inschakelt in iTunes voor Windows.

'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen op je iPhone of iPad

1. Open de Apple Music-app en tik op het fotopictogram Fotopictogram. Tik op Accountinstellingen en zorg ervoor dat je bent aangemeld met dezelfde Apple ID die je gebruikt bij je Apple Music-abonnement.

2. Open de Instellingen-app.

3. Tik op 'Muziek'.

4. Schakel 'Synchroniseer bibliotheek' in. Zie je 'Synchroniseer bibliotheek' niet?

iPhone toont 'Synchroniseer bibliotheek' ingeschakeld in Muziekinstellingen.
  5. Schakel 'Synchroniseer bibliotheek' in op je andere apparaten.

Stream je muziekbibliotheek op andere apparaten

Nadat je 'Synchroniseer bibliotheek' hebt ingeschakeld op je Mac, pc, iPhone of iPad, kun je je muziekbibliotheek streamen op elk apparaat met de Apple Music-app. Zorg ervoor dat je op het apparaat bent ingelogd met de Apple ID die je gebruikt met je Apple Music-abonnement. Je hebt ook toegang tot je muziekbibliotheek op music.apple.com.

Als er nummers ontbreken

Lees wat je moet doen als er nummers ontbreken in je muziekbibliotheek nadat je 'Synchroniseer bibliotheek' hebt ingeschakeld

De beschikbaarheid van Apple Music verschilt per land en regio. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.