Hardlopen met uw Apple Watch

Haal het meest uit uw hardloopsessie met Apple Watch. En leer hoe u energie bespaart tijdens lange hardloopsessies, zodat uw Watch u kan bijhouden.

Een hardloopwork-out starten

1. Open de Work-out-app.
  2. Scrol naar 'Binnen hardlopen' of 'Buiten hardlopen'.
  3. Tik op de knop 'Meer' het symbool 'Meer' om een doel voor calorieën, afstand of tijd in te stellen. Als u een tempomelding wilt instellen wanneer u buiten gaat hardlopen, scrolt u omlaag, tikt u op 'Stel melding in' of stelt u uw tijd in, en selecteert u 'Gemiddeld', 'Actueel' of 'Uit'.
  4. Tik op 'Start'.
  5. Wacht tot het aftellen van drie seconden is voltooid. Tik op het scherm om het aftellen over te slaan.

Kijk naar de wijzerplaat om uw voortgang te bekijken. Tempomeldingen zijn alleen beschikbaar voor buiten hardlopen.

Uw hardloopsessie pauzeren

Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om uw hardloopsessie te pauzeren. Druk opnieuw op beide knoppen om de work-out te hervatten.

U kunt hardloopwork-outs binnen en buiten ook instellen om automatisch te pauzeren wanneer u stopt met bewegen.

• Open de Instellingen-app op de Apple Watch en tik op 'Work-out' > 'Autom. hardlooppauze'.
  • Open de Apple Watch-app op uw iPhone, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Work-out' > 'Autom. hardlooppauze'.

De work-out beëindigen

Veeg naar rechts en tik op de knop 'Stop' het symbool 'Stop work-out'. Wanneer uw work-out eindigt, ziet u een samenvatting van uw work-out op de Apple Watch. Als u meer wilt zien, dan kunt u uw work-outgeschiedenis bekijken in de Activiteit-app op uw iPhone.

Uw voortgang bijhouden

Pas de metingen aan die u ziet tijdens uw work-out en zie uw eerdere work-outs.

Kiezen welke metingen moeten worden bijgehouden

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik dan op 'Work-out' > 'Work-outweergave'.
  3. Tik op 'Meerdere metingen' of 'Eén meting'.
    • Als u 'Meerdere metingen' kiest, kunt u maximaal vijf metingen kiezen voor elke work-out. Tik op 'Binnen hardlopen' of 'Buiten hardlopen' en tik vervolgens op 'Wijzig'. Voeg metingen toe of verwijder ze, of houd uw vinger op de knop 'Wijzig volgorde' het accordeonsymbool om de volgorde aan te passen.
    • Als u 'Eén meting' kiest, kunt u aan de Digital Crown draaien om tijdens een work-out door alle metingen te scrollen.

Deze metingen zijn specifiek gemaakt voor hardlopen. U moet meerdere metingen instellen om deze opties te zien.

• 'Actuele mijl' geeft het tempo weer van de laatste mijl die u hebt gelopen.
  • 'Ritme' geeft het aantal stappen per minuut weer.
  • 'Hoogteverschil' toont de stijging in hoogte gedurende uw work-out.

Uw route bekijken

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Work-outs'.
  3. Tik op de work-out die u wilt bekijken en scrol omlaag.
  4. Tik op de kaart. De kleuren geven uw snelheid aan, waarbij groen het snelste tempo is en rood het langzaamste.

Als u de route wilt zien, moet u een Apple Watch Series 2 of nieuwer hebben of moet u uw iPhone bij u hebben tijdens de work-out. U moet ook het bijhouden van routes inschakelen: ga op uw iPhone naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen', tik op 'Apple Watch-work-out' en tik op 'Bij gebruik van app'.

Voorbereiden op een langeafstandsloop

Met een Apple Watch kunt u kiezen hoe zich wilt voorbereiden op een langeafstandsloop, zoals een marathon, zodat uw Watch net zolang meegaat als u. U hebt de volgende opties:

• Schakel stroombesparing in. Als u stroombesparing gebruikt, worden de hartslagsensor en mobiele data tijdens het wandelen en hardlopen uitgeschakeld. Wanneer de hartslagsensor is uitgeschakeld, is de berekening van het aantal verbrande calorieën mogelijk minder nauwkeurig. Voor langere work-outs kunt u ervoor kiezen een Bluetooth-borstband te gebruiken in plaats van de ingebouwde hartslagsensor. Zo schakelt u stroombesparing in
  • Synchroniseer muziek, podcasts en audioboeken rechtstreeks naar uw Apple Watch voordat u aan uw work-out begint, zodat u hier ook van kunt genieten als u buiten het bereik van uw iPhone bent. Lees hoe u materiaal naar uw Apple Watch synchroniseert.
  • Neem uw iPhone mee. Als u een iPhone meeneemt, gebruikt uw Watch mogelijk Bluetooth voor functies waarbij de batterij intensief wordt gebruikt, zoals verbindingen tot stand brengen, muziek of podcasts streamen, Siri openen en meer. Meer informatie over batterijprestaties

Betere resultaten krijken