Over originele iPhone-batterijen

Alle oplaadbare batterijen zijn verbruikbare onderdelen met een beperkte levensduur. De capaciteit en prestaties nemen in de loop van de tijd af, waardoor de batterij moet worden vervangen. De iPhone werkt op ingebouwde, hoogwaardige lithium-ionbatterijen. De batterijen zijn zorgvuldig ontworpen, getest en gemaakt om te voldoen aan de Apple standaarden voor kwaliteit en prestaties. Deze originele Apple batterijen zijn ook gecertificeerd voor veiligheid.

Het belang van service door getrainde technici die originele Apple batterijen gebruiken

Als u uw iPhone-batterij moet vervangen, is het belangrijk om een reparatie te laten uitvoeren door gecertificeerde technici die originele batterijen van Apple gebruiken. Lithium-ionbatterijen zijn gevoelige onderdelen en moeten voorzichtig worden behandeld tijdens productie en onderhoud. Batterijvervangingen mogen alleen worden uitgevoerd door technici die de Apple servicetraining hebben voltooid en die originele Apple onderdelen en gereedschappen gebruiken. Deze serviceproviders zijn onder andere: erkende Apple serviceproviders of onafhankelijke reparatieproviders die originele Apple onderdelen gebruiken. Probeer de iPhone-batterij niet zelf te vervangen. In het geval van vervangingen die worden uitgevoerd door technici die niet getraind zijn, worden mogelijk niet de juiste veiligheids- en reparatieprocedures gevolgd, wat kan resulteren in een onjuiste vervanging of reparatie. Dit kan ook schade aan de batterij toebrengen, oververhitting veroorzaken of letsel toebrengen.

Als een serviceprovider niet-originele batterijonderdelen gebruikt, kan het volgende ook van toepassing zijn op de vervangende batterij:

• Slecht ontworpen of gemaakt
  • Een eerder gebruikte batterij
  • Een beschadigde batterij
  • Een onjuiste batterij voor het model van uw iPhone

Elk van de bovenstaande oorzaken kan leiden tot onvoldoende batterijcapaciteit, een onjuiste pasvorm of problemen met de prestaties. Het gebruik van niet-originele batterijen kan ook resulteren in onverwacht gedrag na installatie, software-updates van het apparaat of tijdens het opladen. Het gebruik van niet-originele batterijen kan ook leiden tot veiligheidsproblemen.

Originele batterijen zijn ontworpen om naar behoren te werken met iOS, inclusief om het laadniveau en de batterijconditie te rapporteren. Dit betekent dat er geen informatie over de batterijconditie kan worden verkregen met niet-originele batterijen of reparaties.

Belangrijk batterijbericht

Als u dit bericht ziet, kan de batterij in uw iPhone niet worden gecontroleerd en is er geen informatie over de batterijconditie beschikbaar. Dit kan te wijten zijn aan de installatie van een batterij die niet nieuw en origineel is. Dit bericht is van toepassing op iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

Er kan niet worden gecontroleerd of deze iPhone een originele Apple batterij heeft. Er is geen informatie beschikbaar over de conditie van deze batterij. Meer informatie…

U ziet mogelijk een extra melding waarin het volgende staat: 'Apple heeft de apparaatinformatie voor deze iPhone bijgewerkt.' Dit betekent dat Apple de apparaatinformatie die voor deze iPhone wordt bijgehouden, heeft bijgewerkt voor onderhoud, veiligheidsanalyse en om toekomstige producten te verbeteren.

U kunt ondanks deze meldingen nog wel uw iPhone of uw batterij gebruiken.

De eerste vier dagen dat u uw apparaat gebruikt, ziet u een melding op uw toegangsscherm en in de Instellingen-app de eerste vijftien dagen. Na die periode vindt u de melding in 'Instellingen' > 'Batterij' > 'Batterijconditie'.

Waar kunt u service krijgen

U kunt uw iPhone-batterij laten vervangen bij een Apple Store, bij een erkende Apple serviceprovider of door het op te sturen naar een Apple reparatiecentrum. In het geval van batterijvervangingen buiten garantie bieden onafhankelijke reparatieproviders ook originele onderdelen door getrainde technici. Deze serviceproviders bieden allemaal originele Apple onderdelen.

Aan de slag met batterijservice.