Zwemmen met uw Apple Watch

Van baantjes trekken in een zwembad tot de vrije slag in open water, uw Apple Watch Series 2 of nieuwer is er klaar voor om samen met u een duik te nemen.

Een zwemwork-out starten

1. Open de Work-out-app.
  2. Scrol naar 'Zwembad' of 'Open water'. Gebruik 'Zwembad' voor baantjes in een zwembad en 'Open water' voor als u zwemt in een meer of de zee.
  3. Tik om de work-out te starten of tik op de knop 'Meer' het symbool 'Meer' om een doel voor calorieën, afstand of tijd in te stellen.
  4. Voor 'Zwembad' draait u aan de Digital Crown om de zwembadlengte in te stellen. Zo kan de Apple Watch het aantal banen en de afstand meten. Tik dan op 'Start'.
  5. Wacht tot het aftellen van drie seconden is voltooid. Tik op het scherm om het aftellen over te slaan.

Wanneer de work-out start, wordt het scherm automatisch vergrendeld om te voorkomen dat waterdruppels worden opgevat als tikken.

• Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om uw zwemwork-out te pauzeren.
  • Druk nogmaals op de Digital Crown en de zijknop om uw zwemwork-out te hervatten.

Kijk naar de wijzerplaat om uw voortgang te bekijken. U kunt zelf bepalen welke metingen u op het scherm ziet.

Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch

Uw Apple Watch ontgrendelen en water uit de luidsprekers verwijderen

Wanneer u uw zwemwork-out start, wordt uw scherm vergrendeld om onbedoelde tikken te voorkomen. Bovenaan het scherm ziet u het slotsymbool het waterslotsymbool. U moet het scherm ontgrendelen om uw Watch te kunnen gebruiken.

1. Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om uw work-out te pauzeren.
  2. Droog het scherm af. Een nat scherm kan leiden tot onbedoelde tikken.
  3. Draai aan de Digital Crown om het scherm te ontgrendelen en eventueel water uit uw Apple Watch te verwijderen. Uw Watch maakt een geluid en u voelt mogelijk wat water op uw pols.

U vergrendelt de Apple Watch opnieuw door naar rechts te vegen en op het slotsymbool  te tikken.

Een work-out stoppen

1. Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om uw work-out te pauzeren.
  2. Draai aan de Digital Crown om het scherm te ontgrendelen.
  3. Veeg naar rechts en tik op de knop 'Stop' het symbool 'Stop work-out'.

Wanneer uw work-out eindigt, ziet u een samenvatting van uw work-out op de Apple Watch, inclusief de zwemslagen die u hebt gezwommen. Als u meer wilt zien, dan kunt u uw work-outgeschiedenis bekijken in de Activiteit-app op uw iPhone.

Tussentijden en sets weergeven

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Work-outs'.
  3. Tik op de work-out die u wilt bekijken.

De work-out 'Zwembad' houdt automatisch uw tussentijden en automatische sets bij, terwijl de work-out 'Open water' tussentijden bijhoudt. Tussentijden zijn de totale duur van uw work-out gedeeld door de afstand. Automatische sets laten uw rust- en zwemtijd afzonderlijk zien.

In eerdere versies van watchOS werd uw rusttijd afgetrokken van uw tussentijden. In de nieuwste versie van watchOS worden uw tussentijden in de rusttijd opgenomen.

Betere resultaten krijgen