Hulp bij Berichten in iCloud

Met Berichten in iCloud blijft uw hele berichtengeschiedenis up-to-date op al uw apparaten. Mocht er iets niet helemaal goed werken, dan vindt u hier een aantal snelle oplossingsmogelijkheden.

Als u Berichten in iCloud wilt uitschakelen en de berichten wilt verwijderen

• Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Beheer opslag' > 'Berichten'. Tik vervolgens op 'Schakel uit en verwijder'.
  • Op de Mac opent u 'Berichten' > 'Voorkeuren' > 'Accounts'. Hef de selectie van 'Schakel Berichten in iCloud in' op en selecteer vervolgens 'Deactiveer alle'.

Als u de iCloud-opslaglimiet overschrijdt

Als u over de opslaglimiet van iCloud heen gaat, worden uw berichten en bijlagen niet meer geüpload naar iCloud en maken uw apparaten geen reservekopieën meer in iCloud en bewaren geen gegevens meer in iCloud. U hebt wel nog toegang tot uw meest recente berichten, maar deze worden niet bewaard in iCloud, en als u berichten verwijdert, worden ze niet op al uw apparaten verwijderd. Als u Berichten in iCloud wilt blijven gebruiken, moet u een abonnement nemen op meer opslag of ruimte vrijmaken door bestanden te verwijderen die u niet meer nodig hebt.

Als berichten niet op al uw apparaten worden bijgewerkt

Wanneer u Berichten in iCloud voor het eerst inschakelt, worden uw berichten in chronologische volgorde gesynchroniseerd, de nieuwste berichten eerst. Het kan dus even duren voordat ook oudere berichten worden weergegeven.

Zorg dat Berichten is ingeschakeld op al uw apparaten en dat uw apparaat is aangesloten op een lichtnetadapter en een internetverbinding heeft. Als de berichten eenmaal zijn gesynchroniseerd, worden nieuwe berichten ook bijgewerkt zonder dat het apparaat op een voedingsbron is aangesloten.