Hulp bij Berichten in iCloud

Met Berichten in iCloud blijft uw hele berichtengeschiedenis up-to-date op al uw apparaten. Mocht er iets niet helemaal goed werken, dan vindt u hier een aantal snelle oplossingsmogelijkheden.

Als berichten niet op al uw apparaten worden bijgewerkt

Wanneer u Berichten in iCloud voor het eerst inschakelt, worden uw berichten in chronologische volgorde gesynchroniseerd, de nieuwste berichten eerst. Het kan dus even duren voordat ook oudere berichten worden weergegeven.

Zorg ervoor dat u Berichten op al uw apparaten inschakelt en dat uw apparaat is aangesloten op een stopcontact en op een betrouwbaar netwerk. Nadat uw berichten zijn gesynchroniseerd, is er geen stroomaansluiting of draadloze verbinding nodig om nieuwe berichten up-to-date te houden.

Als er een afbeelding of bijlage ontbreekt

1. Open in Berichten op uw iPhone, iPad of iPod touch het bericht waar de afbeelding of bijlage is gedeeld.
  2. Tik op de naam van het contact en dan op .
  3. Zoek naar de afbeelding of bijlage die mogelijk is bewaard in iCloud.

Als u Berichten in iCloud wilt uitschakelen en de berichten wilt verwijderen

• Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Beheer opslag' > 'Berichten'. Tik vervolgens op 'Schakel uit en verwijder'.
  • Open op de Mac 'Berichten' > 'Voorkeuren' > 'iMessage'. Hef de selectie van 'Schakel Berichten in iCloud in' op en selecteer vervolgens 'Deactiveer alle'.

Als u berichten niet kunt verwijderen op de Mac

Ga in Berichten naar 'Voorkeuren' > 'Algemeen'. Zorg dat het aankruisvak naast 'Bewaar geschiedenis bij sluiten van gesprekken' is uitgeschakeld.

Als u de iCloud-opslaglimiet overschrijdt

Als u over de opslaglimiet van iCloud heen gaat, worden uw berichten en bijlagen niet meer geüpload naar iCloud en maken uw apparaten geen reservekopieën meer in iCloud en bewaren geen gegevens meer in iCloud. U hebt wel nog toegang tot uw meest recente berichten, maar deze worden niet bewaard in iCloud, en als u berichten verwijdert, worden ze niet op al uw apparaten verwijderd. Als u Berichten in iCloud wilt blijven gebruiken, moet u een abonnement nemen op meer opslag of ruimte vrijmaken door bestanden te verwijderen die u niet meer nodig hebt.