AirPods configureren met uw Mac en andere Bluetooth-apparaten

Leer hoe u uw AirPods configureert met uw Mac, Android-apparaat of een ander Bluetooth-apparaat om naar muziek te luisteren, telefoongesprekken aan te nemen en meer.

AirPods gebruiken met uw Mac

Als u AirPods (2e generatie) gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw Mac macOS Mojave 10.14.4 of hoger heeft. Voor AirPods Pro hebt u macOS Catalina 10.15.1 of hoger nodig.

Als u uw AirPods configureert met uw iPhone en uw Mac met dezelfde Apple ID is ingelogd bij iCloud, zijn uw AirPods mogelijk al klaar voor gebruik met uw Mac. Plaats uw AirPods in uw oren en klik op het menu 'Bluetooth' of de volumeregelaar  in de menubalk van uw Mac.1 Kies vervolgens 'AirPods' uit de lijst.

Als u uw AirPods niet ziet in het Bluetooth- of volumeregeling-menu,2 koppelt u uw AirPods met uw Mac:

1. Kies 'Systeemvoorkeuren' in het Apple-menu () op uw Mac en klik vervolgens op 'Bluetooth' .
  2. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Plaats beide AirPods in de oplaadcase en open het deksel.
  4. Houd de configuratieknop op de achterkant van de oplaadcase ingedrukt totdat het statuslampje wit knippert.
  5. Selecteer uw AirPods in de lijst 'Apparaten' en klik op 'Verbind'.

Als u nog steeds geluid hoort uit uw Mac-luidsprekers, klikt u op het menu 'Bluetooth' of de volumeregelaar  in de menubalk en controleert u of uw AirPods zijn geselecteerd als het uitvoerapparaat.1

AirPods gebruiken met een apparaat dat niet van Apple is

U kunt AirPods gebruiken als een Bluetooth-headset met een apparaat dat niet van Apple is. Siri kunt u niet gebruiken, maar u kunt wel luisteren en praten. Volg de volgende stappen om uw AirPods te configureren met een Android-telefoon of ander apparaat dat niet van Apple is3:

1. Ga op het apparaat naar de instellingen voor Bluetooth en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.4 Als u een Android-apparaat hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Verbindingen' > 'Bluetooth'.
  2. Open het deksel terwijl uw AirPods in de oplaadcase liggen.
  3. Houd de configuratieknop op de achterkant van de oplaadcase ingedrukt totdat het statuslampje wit knippert.
  4. Wanneer uw AirPods worden weergegeven in de lijst met Bluetooth-apparaten, selecteert u deze.

1. Als u de volumeregelaar niet ziet in de menubalk, leest u hier hoe u deze toevoegt.
  2. Uw AirPods Pro kunnen automatisch verbinding maken met uw Mac met macOS Catalina 10.15.1 of hoger. Uw AirPods (2e generatie) kunnen automatisch verbinding maken met uw Mac met macOS Mojave 10.14.4 of hoger. Uw AirPods (1e generatie) kunnen automatisch verbinding maken met uw Mac met macOS Sierra of hoger.
  3. De functies van uw AirPods zijn mogelijk beperkt, afhankelijk van het Bluetooth-apparaat waarmee ze zijn verbonden.
  4. Als u de Bluetooth-instellingen voor uw apparaat niet kunt vinden, raadpleegt u de gebruikershandleiding.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.