Uw Apple ID-account verwijderen

Apple geeft u graag de controle over uw gegevens en privacy. Daarom geeft Apple u nu de mogelijkheid om uw Apple ID-account permanent te verwijderen, wanneer u dat wilt en om welke reden dan ook.

Dit artikel bevat informatie over en antwoorden op veelgestelde vragen over het verwijderen van uw Apple ID-account. Lees deze pagina helemaal door, zodat u weet wat er gebeurt wanneer uw Apple ID wordt verwijderd.

Informatie over het verwijderen van uw Apple ID

Wanneer uw Apple ID-account wordt verwijderd, worden uw accountgegevens en de gegevens die zijn gekoppeld aan uw Apple ID, permanent verwijderd van de servers van Apple. U kunt dan niet meer inloggen bij uw account en u hebt geen toegang meer tot gegevens, materiaal of voorzieningen die waren gekoppeld aan uw Apple ID.

Foto's, video's, documenten en ander materiaal dat u in iCloud bewaarde, worden permanent verwijderd. U kunt geen berichten of gesprekken meer ontvangen op uw account die worden verzonden via iMessage, FaceTime of iCloud Mail; en u kunt niet meer inloggen bij of gebruikmaken van voorzieningen zoals iCloud, de App Store, iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime en Zoek mijn iPhone. Daarnaast worden Apple Store-afspraken en AppleCare-supportincidenten geannuleerd.

De verwijdering van uw Apple ID is definitief. Nadat uw account is verwijderd, kan Apple uw account niet heropenen of opnieuw activeren om uw gegevens te herstellen. Als u uw account nu niet wilt gebruiken, maar er later misschien wel weer gebruik van wilt maken, adviseren wij u om uw account (waar mogelijk) tijdelijk te deactiveren in plaats van deze te verwijderen.

Voordat u de verwijdering van uw Apple ID aanvraagt

We raden aan om enkele maatregelen te treffen volgt voordat u de verwijdering van uw Apple ID aanvraagt.

• Maak een reservekopie van de gegevens die u in iCloud bewaart (inclusief materiaal voor apps van Apple of van derden die gegevens bewaren met behulp van iCloud) op een plek waarvoor u uw Apple ID niet nodig hebt.
  • Download aankopen zonder DRM, iTunes Match-tracks waarvan u zelf geen exemplaren hebt, en andere muziek en media.
  • Controleer al uw actieve abonnementen. Wanneer uw account wordt verwijderd, worden abonnementen beëindigd aan het einde van de factureringscyclus.
  • Bewaar kopieën van Apple informatie die u momenteel nodig hebt of verwacht nodig te hebben.
  • Zorg ervoor dat u bent uitgelogd op al uw apparaten om te voorkomen dat er problemen ontstaan met apps die uw Apple ID-account of iCloud gebruiken. Nadat uw account is verwijderd, kunt u niet meer uitloggen bij iCloud of Activeringsslot van Zoek mijn iPhone uitschakelen op uw apparaten. Als u vergeet uit te loggen, dan bestaat de kans dat u uw apparaat niet meer kunt gebruiken nadat het account is verwijderd.

Hoe u uw Apple ID permanent verwijdert.

Log in bij uw Apple ID-accountpagina op een Mac, pc, iPhone of iPad. Scrol vervolgens omlaag naar 'Gegevens en privacy' en selecteer 'Beheer je gegevens en privacy'. Op de volgende pagina selecteert u 'Aan de slag' onder 'Je account verwijderen'.

Wanneer u de verwijdering van uw account aanvraagt, ontvangt u een unieke alfanumerieke toegangscode. Bewaar deze toegangscode op een veilige plek. Gedurende een korte periode terwijl uw aanvraag wordt verwerkt, kunt u nog contact opnemen met Apple Support en uw toegangscode opgeven. Wij helpen u dan om uw aanvraag te annuleren, zodat u uw Apple ID kunt blijven gebruiken.

Nadat u de verwijdering van uw Apple ID hebt aangevraagd

Nadat u de verwijdering van uw Apple ID-account hebt aangevraagd, verifiëren we dat u de accounthouder bent die de aanvraag heeft ingediend. Als deze verificatie is voltooid, worden accountgegevens en gegevens die zijn gekoppeld aan uw Apple ID, permanent verwijderd van de servers van Apple. Vanaf dat moment kunt u niet meer inloggen bij uw account of gegevens, materiaal, voorzieningen of afspraken openen die waren gekoppeld aan uw Apple ID.

Wanneer u uw Apple ID verwijdert, doet Apple zijn uiterste best om alle persoonsgegevens te verwijderen die zijn gekoppeld aan uw account. We zijn echter verplicht om eerdere transactiegegevens te bewaren voor financiële rapportage. Mogelijk zijn we ook verplicht om bepaalde informatie te bewaren om te voldoen aan een vonnis van de rechtbank of een andere lopende juridische procedure.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn iCloud-e-mails en -berichten wanneer mijn Apple ID wordt verwijderd?

Wanneer uw Apple ID wordt verwijderd, worden ook al uw iCloud-e-mails en -berichten permanent verwijderd. Berichten die via iCloud (Mail en iMessage) naar u worden verstuurd, worden niet afgeleverd.

Wat gebeurt er met muziek, films, tv-programma's, boeken en apps die ik heb gekocht met mijn account?

Wanneer u uw account verwijdert, kunt u geen App Store-, iTunes Store- of Apple Books-voorzieningen meer openen met deze Apple ID. Deze voorzieningen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

• Gekochte apps bijwerken
  • Eerder gekochte items downloaden
  • Met DRM beveiligde gekochte items synchroniseren met iOS-apparaten
  • Met DRM beveiligde gekochte items kopiëren van de ene computer naar de andere
  • Gehuurde items afspelen
  • Computers machtigen om met DRM beveiligde gekochte items af te spelen
  • iTunes Match openen (als u een abonnement hebt)
  • iTunes-seizoenspassen openen

Materiaal zonder Digital Rights Management (DRM), zoals iTunes Music-aankopen, blijft normaal werken nadat u uw Apple ID hebt verwijderd. Materiaal zonder DRM dat is bewaard in iCloud-muziekbibliotheek, is echter niet toegankelijk en kan niet worden afgespeeld. U moet alle aankopen zonder DRM, iTunes Match-tracks waarvan u zelf geen exemplaren hebt, en andere muziek en media downloaden voordat u uw account verwijdert.

Materiaal met DRM-beveiliging dat u hebt gekocht (zoals films, tv-programma's of apps), werkt niet meer of wordt niet meer bijgewerkt, afhankelijk van het soort materiaal.

Wat gebeurt er met mijn App Store- of iTunes Store-tegoed wanneer ik mijn account verwijder?

U kunt eventueel ongebruikt tegoed van uw account niet meer inwisselen of laten uitbetalen nadat uw Apple ID is verwijderd. U kunt uw tegoed uitgeven of contact opnemen met Apple Support om een terugbetaling aan te vragen vóórdat u uw account verwijdert. Als u nog iets aan Apple moet betalen, moet u dit doen. Pas als u hebt betaald, kunnen we uw account verwijderen.

Wat gebeurt er met mijn abonnementen?

Abonnementen voor voorzieningen zoals Apple Music, iCloud-opslag of voorzieningen van derden waarvoor u een abonnement hebt en die uw Apple ID gebruiken of die zijn gekoppeld aan uw Apple ID, worden aan het einde van hun factureringscyclus beëindigd wanneer u uw account verwijdert.

Ik heb via mijn mobiele aanbieder een abonnement op Apple Music. Wat gebeurt er met mijn abonnement?

Als u via een aanbieder een abonnement hebt op Apple Music en uw account hebt gekoppeld aan de Apple ID die u gaat verwijderen, kunt u nog wel muziek streamen, maar hebt u geen toegang meer tot Apple Music-voorzieningen zoals iCloud-muziekbibliotheek.

Ik ben het gezinshoofd. Heeft het verwijderen van mijn account gevolgen voor mijn gezinsleden?

Wanneer u uw account verwijdert, wordt uw gezinsgroep opgeheven en hebben de gezinsleden geen toegang meer tot gedeelde abonnementen of gedeeld materiaal. Met DRM beveiligde muziek, films, tv-programma's, boeken of apps die eerder zijn gedownload uit de collecties van andere gezinsleden, kunnen niet meer worden gebruikt door de gezinsleden.

Als u het gezinshoofd bent van een Delen met gezin-groep waarin een kind is opgenomen, wordt de account van het kind ook verwijderd. U kunt ook de account van het kind overzetten naar een andere gezinsgroep voordat u de verwijdering van uw Apple ID aanvraagt.

Kan ik de account van mijn kind verwijderen?

Als u het gezinshoofd bent, kunt u de Apple ID van uw kind verwijderen bij de aanvraag tot verwijdering van uw eigen account. Uw kind kan een aanvraag tot verwijdering indienen van zijn Apple ID, maar heeft wel uw goedkeuring nodig.

Krijg ik wel nog de aankopen die ik online heb gedaan via apple.com/nl?

Ja. Actieve online bestellingen worden normaal verwerkt nadat uw account is verwijderd.

Worden lopende productreparaties voortgezet nadat mijn account is verwijderd?

Ja. Uw lopende reparaties worden niet geannuleerd wanneer uw Apple ID wordt verwijderd.

Apple Support helpt me momenteel ergens mee. Kan ik ook nog hulp krijgen nadat mijn account is verwijderd?

Apple Support kan u helpen nadat uw account is verwijderd. Openstaande incidenten worden echter geannuleerd en we kunnen u niet helpen met problemen met betrekking tot uw verwijderde account.

Kan ik mijn AppleCare-abonnement nog gebruiken om service voor mijn apparaat te krijgen?

Ja. Als uw apparaat wordt gedekt door een AppleCare-abonnement, kunt u dit nog steeds gebruiken om service te krijgen nadat uw account is verwijderd.

Staan mijn aanstaande afspraken bij de Apple Store nog op de planning nadat mijn account is verwijderd?

Nee. Afspraken of reserveringen die u hebt gepland bij de Apple Store, worden geannuleerd wanneer uw account wordt verwijderd.

Ik ben ingeschreven bij het iPhone-upgradeprogramma. Moet ik nog steeds betalen nadat mijn Apple ID is verwijderd?

Ja. Als u bent ingeschreven bij het iPhone-upgradeprogramma, moet u blijven betalen voor uw apparaat. U kunt echter mogelijk later geen online upgradebestellingen plaatsen zonder uw gekoppelde Apple ID.

Wat gebeurt er met mijn Apple Cash-account wanneer mijn Apple ID wordt verwijderd?

Wanneer uw account wordt verwijderd, hebt u geen toegang meer tot uw Apple Cash-account. U kunt uw Apple ID niet verwijderen zolang er nog saldo op uw Apple Cash-account staat. Als u saldo hebt, kunt u dit opmaken voordat u uw account verwijdert, het saldo overdragen aan een andere gebruiker of overschrijven naar een bankrekening, of contact opnemen met Apple Support om een cheque aan te vragen voor het openstaande saldo.

Als u uw identiteit nog niet hebt geverifieerd bij de bank die de Apple Cash-account uitgeeft, heeft de bank niet voldoende informatie om namens u iets te betwisten, een afschrift te verstrekken nadat uw account is verwijderd of toegang te bieden tot terugbetalingen die zijn ontvangen nadat de account is verwijderd.

Wat gebeurt er met mijn ov-kaart in Apple Pay wanneer mijn Apple ID wordt verwijderd?

Wanneer uw Apple ID wordt verwijderd, verliest u de toegang tot ov-kaarten die u hebt geconfigureerd met Apple Pay. U kunt ervoor kiezen om het tegoed uit te geven voor u de verwijdering uitvoert, of contact opnemen met het ov-bedrijf om een terugbetaling aan te vragen voor het resterende tegoed. Apple kan een saldo of terugbetaalbare servicekosten die zijn gekoppeld aan een ov-kaart, niet terugbetalen.

Kan Apple nog contact met mij opnemen nadat ik mijn account hebt verwijderd?

Wanneer u uw Apple ID verwijdert, worden uw gekoppelde e-mailadres en andere contactinformatie na een paar dagen van alle mailinglijsten van Apple verwijderd. Als u uw account verwijdert, wordt Apple beperkt in de mogelijkheid om contact met u op te nemen met betrekking tot producten, garanties, claims, geschillen of juridische acties die u recht geven op compensatie door Apple. In sommige gevallen, wanneer u ons bijvoorbeeld rechtstreeks een e-mail hebt gestuurd over een lopend probleem, hebben we wel nog een manier om contact met u op te nemen die niet is gekoppeld aan uw account.

Als u verzoekt om verwijdering van een Apple ID die u hebt gebruikt voor een sollicitatie bij Apple, worden ook uw baanprofiel en de bijbehorende gegevens en eventuele sollicitatiegesprekken of afspraken verwijderd.

Hoe kan ik me afmelden voor direct marketing?

U wordt automatisch verwijderd uit alle Apple mailinglijsten wanneer u uw Apple ID verwijdert.

Wat gebeurt er als ik van gedachten verander nadat ik de verwijdering van mijn account heb aangevraagd?

Zolang uw aanvraag nog wordt verwerkt, kunt u contact opnemen met Apple Support met de unieke alfanumerieke toegangscode die u hebt ontvangen. Wij helpen u vervolgens uw aanvraag te annuleren. Nadat uw account is verwijderd, kan Apple de aanvraag niet annuleren, uw account niet heropenen of gegevens herstellen.

Kan ik contact opnemen met Apple over hoe mijn gegevens worden beheerd?

Ja. Hebt u vragen of feedback over ons Privacybeleid of overige onderwerpen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.