Je Apple ID-account verwijderen

Apple geeft je graag de controle over je gegevens en privacy. Daarom geeft Apple je nu de mogelijkheid om je Apple ID-account permanent te verwijderen, wanneer je dat wilt en om welke reden dan ook.

Dit artikel bevat informatie over en antwoorden op veelgestelde vragen over het verwijderen van je Apple ID-account. Lees deze pagina helemaal door, zodat je weet wat er gebeurt wanneer je Apple ID wordt verwijderd.

Informatie over het verwijderen van je Apple ID

Wanneer je Apple ID-account wordt verwijderd, worden je accountgegevens en de gegevens die zijn gekoppeld aan je Apple ID, permanent verwijderd van de servers van Apple. Je kunt dan niet meer inloggen bij je account en je hebt geen toegang meer tot gegevens, materiaal of voorzieningen die waren gekoppeld aan je Apple ID.

Foto's, video's, documenten en ander materiaal dat je in iCloud bewaarde, worden permanent verwijderd. Je kunt geen berichten of gesprekken meer ontvangen op je account die worden verzonden via iMessage, FaceTime of iCloud Mail; en je kunt niet meer inloggen bij of gebruikmaken van voorzieningen zoals iCloud, de App Store, iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime en Zoek mijn iPhone. Daarnaast worden Apple Store-afspraken en AppleCare-supportincidenten geannuleerd.

De verwijdering van je Apple ID is definitief. Nadat je account is verwijderd, kan Apple je account niet heropenen of opnieuw activeren om je gegevens te herstellen. Als je je account nu niet wilt gebruiken, maar er later misschien wel weer gebruik van wilt maken, adviseren wij je om je account (waar mogelijk) tijdelijk te deactiveren in plaats van deze te verwijderen. Een aanvraag voor anonimisering wordt behandeld als een aanvraag voor verwijdering en volgt dezelfde procedure.

Voordat je de verwijdering van je Apple ID aanvraagt

We raden aan om enkele maatregelen te treffen volgt voordat je de verwijdering van je Apple ID aanvraagt.

Je Apple ID permanent verwijderen

Log in met je Apple ID op privacy.apple.com op een Mac, pc, iPhone of iPad en selecteer 'Verzoek om verwijdering van je account'.

Wanneer je de verwijdering van je account aanvraagt, ontvang je een unieke alfanumerieke toegangscode. Bewaar deze toegangscode op een veilige plek. Gedurende een korte periode terwijl je aanvraag wordt verwerkt, kun je contact opnemen met Apple Support en je toegangscode opgeven. Dan helpen wij je je aanvraag te annuleren zodat je je Apple ID kunt blijven gebruiken.

Nadat je de verwijdering van je Apple ID hebt aangevraagd

Nadat je de verwijdering van je Apple ID-account hebt aangevraagd, verifiëren we dat je de accounthouder bent die de aanvraag heeft ingediend. Als deze verificatie is voltooid, worden accountgegevens en gegevens die zijn gekoppeld aan je Apple ID, permanent verwijderd van de servers van Apple. Vanaf dat moment kun je niet meer inloggen bij je account of gegevens, materiaal, voorzieningen of afspraken openen die waren gekoppeld aan je Apple ID.

Wanneer je je Apple ID verwijdert, doet Apple zijn uiterste best om alle persoonsgegevens te verwijderen die zijn gekoppeld aan je account. We zijn echter verplicht om eerdere transactiegegevens te bewaren voor financiële rapportage. Mogelijk zijn we ook verplicht om bepaalde informatie te bewaren om te voldoen aan een vonnis van de rechtbank of een andere lopende juridische procedure.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn iCloud-e-mails en -berichten wanneer mijn Apple ID wordt verwijderd?

Wanneer je Apple ID wordt verwijderd, worden ook al je iCloud-e-mails en -berichten permanent verwijderd. Berichten die via iCloud (Mail en iMessage) naar je worden verstuurd, worden niet afgeleverd.

Wat gebeurt er met muziek, films, tv-programma's, boeken en apps die ik heb gekocht met mijn account?

Wanneer je je account verwijdert, kun je geen App Store-, iTunes Store- of Apple Books-voorzieningen meer openen met deze Apple ID. Deze voorzieningen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

• Gekochte apps bijwerken
  • Eerder gekochte items downloaden
  • Met DRM beveiligde gekochte items synchroniseren met iOS-apparaten
  • Met DRM beveiligde gekochte items kopiëren van de ene computer naar de andere
  • Gehuurde items afspelen
  • Computers machtigen om met DRM beveiligde gekochte items af te spelen
  • iTunes Match openen (als je een abonnement hebt)
  • iTunes-seizoenspassen openen

Materiaal zonder Digital Rights Management (DRM), zoals iTunes Music-aankopen, blijft normaal werken nadat je je Apple ID hebt verwijderd. Materiaal zonder DRM dat is bewaard in iCloud-muziekbibliotheek, is echter niet toegankelijk en kan niet worden afgespeeld. Je moet alle aankopen zonder DRM, iTunes Match-tracks waarvan je zelf geen exemplaren hebt, en andere muziek en media downloaden voordat je je account verwijdert.

Materiaal met DRM-beveiliging dat je hebt gekocht (zoals films, tv-programma's of apps), werkt niet meer of wordt niet meer bijgewerkt, afhankelijk van het soort materiaal.

Wat gebeurt er met mijn App Store- of iTunes Store-tegoed wanneer ik mijn account verwijder?

Je kunt eventueel ongebruikt tegoed van je account niet meer inwisselen of laten uitbetalen nadat je Apple ID is verwijderd. Je kunt je tegoed uitgeven of contact opnemen met Apple Support om een terugbetaling aan te vragen vóórdat je je account verwijdert. Als je nog iets aan Apple moet betalen, moet je dit doen. Pas als je hebt betaald, kunnen we je account verwijderen.

Wat gebeurt er met mijn abonnementen?

Abonnementen voor voorzieningen zoals Apple Music, iCloud-opslag of voorzieningen van derden waarvoor je een abonnement hebt en die je Apple ID gebruiken of die zijn gekoppeld aan je Apple ID, worden aan het einde van hun factureringscyclus beëindigd wanneer je je account verwijdert.

Wat gebeurt er met mijn Apple Pay Later-lening?

Voordat je je Apple ID kunt verwijderen, moeten eventuele resterende termijnen worden afbetaald van leningen die je hebt bij Apple Pay Later.

Ik heb via mijn mobiele aanbieder een abonnement op Apple Music. Wat gebeurt er met mijn abonnement?

Als je via een aanbieder een abonnement hebt op Apple Music en je account hebt gekoppeld aan de Apple ID die je gaat verwijderen, kun je nog wel muziek streamen, maar heb je geen toegang meer tot Apple Music-voorzieningen zoals de iCloud-muziekbibliotheek.

Ik ben het gezinshoofd. Heeft het verwijderen van mijn account gevolgen voor mijn gezinsleden?

Wanneer je je account verwijdert, wordt je gezinsgroep opgeheven en hebben de gezinsleden geen toegang meer tot gedeelde abonnementen of gedeeld materiaal. Met DRM beveiligde muziek, films, tv-programma's, boeken of apps die eerder zijn gedownload uit de collecties van andere gezinsleden, kunnen niet meer worden gebruikt door de gezinsleden.

Als je het gezinshoofd bent van een 'Delen met gezin'-groep waarin een kind is opgenomen, wordt de account van het kind ook verwijderd. Je kunt ook de account van het kind overzetten naar een andere gezinsgroep voordat je de verwijdering van je Apple ID aanvraagt.

Kan ik de account van mijn kind verwijderen?

Als je het gezinshoofd bent, kun je de Apple ID van je kind verwijderen bij de aanvraag tot verwijdering van je eigen account. Je kinderen kunnen ook een aanvraag tot verwijdering indienen van hun Apple ID, maar hebben wel je goedkeuring nodig.

De goedkeuringsaanvraag wordt per e-mail verzonden naar het primaire Apple ID-e-mailadres van je gezinshoofdaccount. Wanneer je de aanvraag vanuit deze e-mail goedkeurt, doorloop je het proces voor het verwijderen van de account voor een kind.

Krijg ik wel nog de aankopen die ik online heb gedaan via apple.com/nl?

Ja. Actieve online bestellingen worden normaal verwerkt nadat je account is verwijderd.

Worden lopende productreparaties voortgezet nadat mijn account is verwijderd?

Ja. Je lopende reparaties worden niet geannuleerd wanneer je Apple ID wordt verwijderd.

Apple Support helpt me momenteel ergens mee. Kan ik ook nog hulp krijgen nadat mijn account is verwijderd?

Apple Support kan je helpen nadat je account is verwijderd. Openstaande incidenten worden echter geannuleerd en we kunnen je niet helpen met problemen met betrekking tot je verwijderde account.

Kan ik mijn AppleCare-abonnement nog gebruiken om service voor mijn apparaat te krijgen?

Ja. Als je apparaat wordt gedekt door een AppleCare-abonnement, kun je dit nog steeds gebruiken om service te krijgen nadat je account is verwijderd.

Staan mijn komende afspraken bij de Apple Store nog op de planning nadat mijn account is verwijderd?

Nee. Afspraken of reserveringen die je hebt gepland bij de Apple Store, worden geannuleerd wanneer je account wordt verwijderd.

Ik ben ingeschreven bij het iPhone-upgradeprogramma. Moet ik nog steeds betalen nadat mijn Apple ID is verwijderd?

Ja. Als je bent ingeschreven bij het iPhone-upgradeprogramma, moet je blijven betalen voor je apparaat. Je kunt echter mogelijk later geen online upgradebestellingen plaatsen zonder je gekoppelde Apple ID.

Wat gebeurt er met mijn Apple Card-account wanneer mijn Apple ID wordt verwijderd?

Wanneer je Apple ID wordt verwijderd, heb je geen toegang meer tot je Apple Card-account. Hiermee worden ook de Apple Card-accounts gesloten voor alle andere mede-eigenaren en deelnemers van je gedeelde Apple Card-account voor gezinnen. Alle toekomstige afschriften en communicatie worden verzonden naar het postadres dat bij Goldman Sachs geregistreerd staat. Als je een openstaand saldo hebt, moet je elke maand minimaal je minimaal verschuldigde bedrag blijven betalen totdat je accountsaldo is vereffend. Om je Apple Card-account te beheren en betalingen te doen, neem je contact op met Goldman Sachs, de bank die de Apple Card uitgeeft.

Wat gebeurt er met mijn Apple Cash-account wanneer mijn Apple ID wordt verwijderd?

Wanneer je Apple ID wordt verwijderd, heb je geen toegang meer tot je Apple Cash-account. Voordat je je Apple ID verwijdert, moet je je Apple Cash-saldo besteden of overmaken naar een andere gebruiker of bankrekening. Als je het gezinshoofd bent van een Apple Cash-account voor gezinnen, moeten alle gezinsleden die van die service gebruikmaken, eveneens hun saldo besteden of overmaken. Je kunt ook contact opnemen met Apple Support om een cheque aan te vragen voor het resterende saldo.

Voordat je je account verwijdert, moet je je identiteit verifiëren bij de bank die de Apple Cash-account heeft verstrekt.* Zo kun je er zeker van zijn dat de bank beschikt over voldoende informatie om namens je een geschil te openen, een afschrift te verstrekken nadat je account is verwijderd, of toegang te geven tot terugbetalingen van handelaars die je ontvangt nadat je account is verwijderd.

Wat gebeurt er met mijn ov-kaart in Apple Pay wanneer mijn Apple ID wordt verwijderd?

Wanneer je Apple ID wordt verwijderd, verlies je de toegang tot ov-kaarten die je hebt geconfigureerd met Apple Pay. Je kunt ervoor kiezen om het tegoed uit te geven voor je de verwijdering uitvoert of contact opnemen met het ov-bedrijf om een terugbetaling aan te vragen voor het resterende tegoed. Apple kan een saldo of terugbetaalbare servicekosten die zijn gekoppeld aan een ov-kaart, niet terugbetalen.

Ik distribueer apps en ander materiaal op platformen van Apple. Wat gebeurt er met mijn Store-materiaal wanneer mijn Apple ID wordt verwijderd?

Wanneer je account wordt verwijderd, heb je niet langer toegang tot je Store-materiaal via App Store Connect en iTunes Connect. Als je account de juridische accounthouder is, kun je geen contracten meer accepteren of verlengen. Je materiaal kan verlopen en uit de Store worden verwijderd, tenzij je een nieuwe juridische gebruiker aan je materiaal toewijst voordat je om verwijdering verzoekt.  Lees meer over het beheer van je ontwikkelaarsaccount

Kan Apple nog contact met mij opnemen nadat ik mijn account hebt verwijderd?

Wanneer je je Apple ID verwijdert, worden je gekoppelde e-mailadres en andere contactinformatie na een paar dagen van alle mailinglijsten van Apple verwijderd. Als je je account verwijdert, wordt Apple beperkt in de mogelijkheid om contact met je op te nemen met betrekking tot producten, garanties, claims, geschillen of juridische acties die je recht geven op compensatie door Apple. In sommige gevallen, wanneer je ons bijvoorbeeld rechtstreeks een e-mail hebt gestuurd over een lopend probleem, hebben we wel nog een manier om contact met je op te nemen die niet is gekoppeld aan je account.

Als je verzoekt om verwijdering van een Apple ID die je hebt gebruikt voor een sollicitatie bij Apple, worden ook je baanprofiel en de bijbehorende gegevens en eventuele sollicitatiegesprekken of afspraken verwijderd.

Kan ik het primaire e-mailadres voor mijn verwijderde Apple ID-account gebruiken om een nieuwe Apple ID aan te maken of voor een andere bestaande Apple ID-account?

Nee, zodra je Apple ID is verwijderd, kun je het e-mailadres dat je hiervoor hebt gebruikt, niet meer gebruiken om een nieuwe Apple ID aan te maken. Bovendien kun je dat e-mailadres niet gebruiken voor een andere bestaande Apple ID, behalve als hersteladres. En als je primaire e-mailadres voor een Apple ID een aangepast e-maildomein gebruikt, kan het nooit opnieuw worden gebruikt om een Apple ID aan te maken nadat je Apple ID is verwijderd, zelfs als het eigendom van het domein verandert.

Hoe kan ik me afmelden voor direct marketing?

Je wordt automatisch verwijderd uit alle Apple mailinglijsten wanneer je je Apple ID verwijdert.

Wat gebeurt er als ik van gedachten verander nadat ik de verwijdering van mijn account heb aangevraagd?

Zolang je aanvraag nog wordt verwerkt, kun je contact opnemen met Apple Support met de unieke alfanumerieke toegangscode die je hebt ontvangen. Wij helpen je vervolgens je aanvraag te annuleren. Nadat je account is verwijderd, kan Apple de aanvraag niet annuleren, je account niet heropenen of gegevens herstellen.

Kan ik contact opnemen met Apple over hoe mijn gegevens worden beheerd?

Ja. Heb je vragen of feedback over ons Privacybeleid of overige onderwerpen, dan kun je contact met ons opnemen.

* Het versturen en ontvangen van geld met Apple Pay en de Apple Cash-kaart zijn voorzieningen die worden geleverd door Green Dot Bank, lid van FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Meer informatie over de algemene voorwaarden

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.